21.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Και μισή… δαγκώνει η Εφές

Τι κι αν πήγε με τη μισή ομάδα στο Βελιγράδι η Εφές; Αρκεί που έπαιζε ο Λάρκιν για να της δώσει τη σπίθα που χρειαζόταν ώστε να νικήσει τον Ερυθρό Αστέρα με 75-64 και να πετύχει την πέμπτη νίκη της στους τελευταίους έξι αγώνες συνεχίζοντας την προέλασή της στην Ευρωλίγκα. Ο Αστέρας ήταν πολύ άστοχος και απλώς μείωσε την έκταση της ήττας του στα τελευταία έξι λεπτά.

Η Εφές εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο δύο πράγματα για να περάσει εύκολα από το Βελιγράδι. Την ευστοχία της στα τρίποντα και την πολύ καλή άμυνά της. Χάρη σε αυτά τα δύο όπλα πήρε προς το τέλος της πρώτης περιόδου το προβάδισμα και δεν το ξαναέχασε έκτοτε. Στο 11' ήταν μπροστά με 18-17 και 4 λεπτά αργότερα το προβάδισμα εκτοξεύτηκε στους 14 πόντους (35-21), καθώς ο Λάρκιν είχε πάρει τ' όπλο του, ενώ δίπλα του ο Μερμάν έδινε πολλές λύσεις με το περιφερειακό του σουτ.

Ο Ερυθρός Αστέρας δεν σούταρε καλά από τη περιφέρεια, όμως στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους βελτίωσε την άμυνά του, πήρε λύσεις από τον πάγκο του και μείωσε 37-34 λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο (με σκορ 40-36 υπέρ της Εφές), δίνοντας την εντύπωση ότι επέστρεψε στο παιχνίδι.

Η εντύπωση αυτή, όμως, αποδείχθηκε απατηλή. Για πέντε λεπτά στην αρχή του δευτέρου μέρους ο Αστέρας μπόρεσε να διατηρεί την επαφή του με το σκορ, όμως από το 25' ως το 29' η Εφές έτρεξε ένα επί μέρους 17-3, προηγήθηκε με 67-48 και ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι.

Πλάι στους Λάρκιν και Μέρμαν ο Σίμον και ο Άντερσον έδιναν λύσεις στο σκοράρισμα, η άμυνα παράμενε σταθερά καλή και η τουρκική ομάδα ανέβασε τη διαφορά και πάνω από τους 20 πόντους, προηγούμενη με 75-54 στο 34'. Αλλά κάπου εκεί... σταμάτησε να παίζει. Ως το τέλος του αγώνα, για 6 λεπτά δηλαδή, δεν πέτυχε ούτε πόντο, όμως δεν κινδύνεψε. Ο Ερυθρός Αστέρας μείωσε τη διαφορά, όμως ήταν πολύ μακριά για να προλάβει να πετύχει την ολική ανατροπή. Η Εφές εν τέλει έφτασε εύκολα στη νίκη.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ: Ο Λάρκιν είναι ο... Λάρκιν, ωστόσο τη διαφορά για την Εφές, δεδομένων και των απουσιών της, έκανε ο Αντριάν Μερμάν. Ο Γάλλος φόργουορντ έκανε μεγάλη ζημιά στην άμυνα του Αστέρα με 17 πόντους και 5/6 τρίποντα, ενώ μάζεψε και 9 ριμπάουντ, δίνοντας στην ομάδα του πολύ μεγάλη βοήθεια και σε αυτό τον τομέα.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Εφές σούταρε 15/28 τρίποντα και ο Αστέρας μόλις 5/20.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ