18.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ασυνήθιστο και ανησυχητικό σερί για τον Παναθηναϊκό

Μία ήττα έχει συνήθως περισσότερες από μία εξηγήσεις. Η χθεσινή του Παναθηναϊκού από τη Ρεάλ στο ΟΑΚΑ εξηγείται μεταξύ άλλων από την ισχνή επιθετική παραγωγικότητα των “πράσινων” που σημείωσαν τη μικρότερη επίδοση των 16 αγώνων τους στη φετινή Ευρωλίγκα. Είχαν 75 μετά τους 78 στο “Αστρομπάλ” με τη Βιλερμπάν και τη Μιλάνο στο ΟΑΚΑ.

 


Ο Παναθηναϊκος δεν έβγαλε έναν μεγάλο αριθμό συνεργασιών που θα μετατρεπόταν σε έναν αντίστοιχο αριθμό ασίστ κι έτσι βρέθηκε πολύ κοντά στο αρνητικό ρεκόρ του στη σεζόν έχοντας μόλις 12, μία παραπάνω από τα εντός έδρας ματς με τη Μιλάνο και τον Ολυμπιακό. Το ότι είχε επτά από αυτές ο Καλάθης και οι υπόλοιποι εννιά που αγωνίστηκαν, σε 167,5' είχαν συνολικά πέντε δεν μπορεί να χαρακτηριστεί είδηση.

 


Εκεί απ' όπου όμως βγαίνει κάτι ξεχωριστό είναι ο συντελεστής ασίστ/λαθών αφού για δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας ματς ήταν αρνητικός. Ήταν χθες στο -1 (12/13) ενώ με τη Φενέρμπαχτσε ήταν στο -3 (16/19). Αυτό που θα πρέπει να κάνει ίσως εντονότερο τον προβληματισμό μέσα από αυτό το στοιχείο, είναι ότι πριν από αυτά τα δύο απανωτά εντός έδρας αρνητικά επιμέρους σκορ στον συντελεστή ασίστ/λαθών, ο Παναθηναϊκός είχε μετρήσει 46 συνεχόμενα εντός έδρας ματς με θετικό ή έστω μηδενικό συντελεστή (ίδια λάθη και ίδιες ασίστ).

 


Θα πρέπει να γυρίσουμε στη σεζόν 2016-17 για να βρούμε το τελευταίο ματς των “πράσινων” στο ΟΑΚΑ πριν από αυτά με τη Φενέρ και τη Ρεάλ που να είχαν λιγότερες ασίστ από τα λάθη τους. Ήταν το παιχνίδι με την Μπάμπεργκ (9 Φεβρουαρίου 2017) στο οποίο είχαν 13 λάθη και 12 ασίστ. Ακολούθησαν έξι εντός έδρας ματς της σεζόν 2016-17 μαζί με τα δύο των πλέι οφ με τη Φενέρμπαχτσε, δύο ολόκληρες σεζόν (2017-18 και 2018-19) και τα επτά πρώτα φετινά εντός έδρας ματς στα οποία δεν είχαν αρνητικό συντελεστή, μέχρι αυτόν που σημειώθηκε με τη Φενέρ για να ακολουθήσει το δεύτερο συνεχόμενο με τη Ρεάλ. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι στα χρόνια του νέου format της Ευρωλίγκας, ο Παναθηναϊκός “έγραψε” αρνητικό συντελεστή ασίστ/λαθών συνολικά σε τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια του, στα δύο που προηγήθηκαν και πριν το ματς με την Μπάμπεργκ στη σεζόν 2016-17, το είχε κάνει και κόντρα στη Γαλατασαράι (18 λάθη και 15 ασίστ).

 


Μία αξιοσημείωτη διαφορά με τη Ρεάλ ήταν και εκείνη των φάουλ, όχι μόνο γιατί οι “πράσινοι” έκαναν οχτώ λιγότερα αλλά και γιατί έμειναν μόλις στα 12 κερδισμένα που αποτελούν τη χαμηλότερη φετινή επίδοση τους. Είχαν από 14 στα εκτός έδρας ματς με την Μπάγερν και τη Μακάμπι.

 


Μέσα από τα “ψιλά” της στατιστικής αναδείχτηκε μία ακόμη σημαντική διαφορά του “τριφυλλιού” από τη “βασίλισσα” στο χθεσινό ματς. Ήταν το επιμέρους 9-18 των πόντων από τα λάθη αντιπάλου. Οι εννιά μόνο πόντοι που πήρε ο Παναθηναϊκός από τα λάθη της Ρεάλ αποτελούν αρνητικό ρεκόρ περιόδου αφού δεν είχαν βρεθεί κάτω από τους 11 του αγώνα με τη Μακάμπι στο Ισραήλ. Αυτό το -9 αποτελεί επίσης αρνητικό ρεκόρ περιόδου αφού οι “πράσινοι” είχαν κάνει -7 στο σκορ από πόντους αντιπάλου στα ματς με τη Φενέρμπαχτσε (17-24) και τη Μακάμπι (11-18).

 


Στατιστικά το χθεσινό ήταν το χειρότερο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στη φετινή Ευρωλίγκα. Αυτό δείχνουν οι 67 βαθμοί του στο ranking στη μικρότερη επίδοση του αφού είχε 74 στο Τελ Αβίβ κόντρα στη Μακάμπι την περασμένη εβδομάδα. Όσο για τα εντός έδρας παιχνίδια του, δεν είχε βρεθεί κάτω από τους 84 βαθμούς (με τη Φενέρμπαχτσε).

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ