21.9 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Αρμάνι-Ολυμπιακός 72-93: «Ερυθρόλευκη» ονείρωξη στο Μιλάνο! (vids+pics)

Αυτός είναι Ολυμπιακός! «Βομβάρδισε» το Μιλάνο στο πρώτο ημίχρονο, παρέταξε άμυνα... μπετόν αρμέ στο δεύτερο και έφυγε με το πρώτο «διπλό» της σεζόν στην Ευρωλίγκα με 93-72, σε μια απάντηση ιδανική για την ήττα στο ντέρμπι, δείχνοντας πως η Ευρωλίγκα είναι μια άλλη υπόθεση, όπου μάλιστα έπιασε θέση στην τριάδα, πιάνοντας τους Ιταλούς και τη Ζενίτ στο 8-4.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε... με φόρα, «πυροβολώντας» από μακριά με κύριο εκφραστή τον Ντόρσεϊ και βρέθηκε μπροστά με διψήφια διαφορά προτού συμπληρωθεί το τετράλεπτο στο ματς (4-15). Ο Ουόκαπ έλυνε και έδενε στην άμυνα, ενώ ο Βεζένκοφ βοηθούσε επίσης μπροστά για να παραμείνει σταθερά προηγούμενη η ομάδα του (16-27 στο 8'), όταν κι ένα δίλεπτο κακό έμοιαζε να... χύνει την καρδάρα, αφού οι Ιταλοί το έκαναν επίσης «ροντέο» με τους Σιλντς και Ντιλέινι, πλησιάζοντας στο -5 (25-30).

Με τον Ντάνιελς να δίνει επίσης επιθετικές λύσεις και τον Χάινς να... μαγεύει στην άμυνα στη ρακέτα με αποκορύφωμα την τάπα της χρονιάς, η Αρμάνι έφτασε την ελληνική ομάδα και ισοφάρισε σε 33-33 στο 12ο λεπτό, αλλά αυτό κάθε άλλο παρά πτόησε τους παίκτες του Μπαρτζώκα. Επαναλαμβάνοντας το φοβερό πρώτο οκτάλεπτο, με τον Μάρτιν σε ρόλο «παράγοντα Χ» έναντι του Χάινς και τον Λαρεντζάκη να... ντύνεται Ντόρσεϊ στο μακρινό σουτ, ακολούθησε ένα φοβερό διάστημα, όπου οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν 27 πόντους και έφταναν σε ιστορικά υψηλά για την ιστορία τους στην Ευρωλίγκα, με το 45-60 του ημιχρόνου να μοιάζει ικανό να δώσει ψυχολογία για το «διπλό».

https://twitter.com/EuroLeague/status/1464322695907221504

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια, το παιχνίδι έγινε πιο σκληρό, με τους Ιταλούς να ξεκινούν με ένα 5-0 του Σιλντς, αλλά έκτοτε την «ερυθρόλευκη» άμυνα να «κλειδώνει» τους γηπεδούχους, βρίσκοντας ορισμένες απαντήσεις επιθετικά και πάλι με μακρινά σουτ, ώστε να διατηρηθεί η διαφορά του ημιχρόνου. Οι παίκτες του Μεσίνα έφτασαν σε σημείο να... στοχεύουν τον Φαλ για να πηγαίνει στη γραμμή των βολών, αλλά δεν πέτυχαν κάποιο καλύτερο αποτέλεσμα, με τους φιλοξενούμενους να τους κρατούν χαμηλά στην τρίτη περίοδο και να έχουν ακέραιο το +15 από την ανάπαυλα (57-72).

Η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν τόσο ασφυκτική, που η Αρμάνι πέτυχε το πρώτο σουτ εντός παιδιάς στο τετράλεπτο της τελευταίας περιόδου, με το τρίποντο του Σέρχιο όμως για το 63-77 κοντά στα μέσα να δημιουργεί στον Μπαρτζώκα την ανάγκη να φέρει τους παίκτες του στον πάγκο, αφού έμοιαζαν να επηρεάζονται από την ένταση των τελευταίων λεπτών, με αποκορύφωμα μια αψιμαχία μεταξύ Λαρεντζάκη και Σιλντς. Φάνηκε αρκετά χρήσιμο, τελικά, αφού οι Πειραιώτες πήραν τα πράγματα από εκεί, που τα είχαν αφήσει πριν από αυτό μικρό «ξέσπασμα» των αντιπάλων του, οι οποίοι περίμεναν μόνο από ατομικές προσπάθειες των Σέρχιο-Σιλντς σε «σκοτωμένο» χρόνο, με συνέπεια να «σφραγιστεί» ο θρίαμβος με τον Λαρεντζάκη να βάζει το... κερασάκι στην τούρτα (72-93).

Δεκάλεπτα: 25-30, 45-60, 57-72, 72-93

X-FACTORS: Ψάχνοντας στον Ολυμπιακό, δύσκολα θα βρει κανείς παίκτη, που δε διακρίθηκε. Δύο παίκτες, όμως, ήταν οι καταλύτες πέραν των πρωταγωνιστών. Ο ένας ήταν ο Χασάν Μάρτιν, που έκανε «θραύση» στη ρακέτα τη στιγμή που η Αρμάνι έφτασε στα ίσια στη δεύτερη περίοδο και, κερδίζοντας «μάχες» από τον Χάινς με σύνολο οκτώ πόντων και τριών ριμπάουντ, καθόρισε το νέο «ξέσπασμα» για το 45-60 του ημιχρόνου. Ο άλλος ήταν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, που εμφάνισε το τσαγανό, που όλοι θέλουν από εκείνον, «καθαρίζοντας» στο τέλος με 18 πόντους και 5/9 τρίποντα.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Ολυμπιακός είχε ένα παροιμιώδες ποσοστό από μακριά με 18/33 τρίποντα έναντι 9/25 της Αρμάνι, ενώ και στην επίθεσή του ήταν πιο νοικοκυρεμένος με συσχετισμό στο 19-9 μεταξύ ασίστ-λαθών έναντι 15-10 των γηπεδούχων, που προσπάθησαν μάταια στο τέλος με ατομικές ενέργειες.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ