15.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 76-81: Τον πρωταθλητή δεν τον ξεγράφεις! (vids+pics)

Είναι ο πρωταθλητής και, σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται, δεν τον ξεγράφεις ποτέ! Ένας αποφασισμένος και διαβασμένος Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος στο ΣΕΦ για τρία δεκάλεπτα, επικράτησε με τεράστια ανατροπή από το -14 με 81-76 στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό, «σπάζοντας» το αήττητο σερί του στην Basket League και δείχνοντάς του πως... πρέπει να κάνει πολλά για να του πάρει το «στέμμα».

Οι δύο ομάδες άρχισαν αρκετά υποτονικά και ο μόνος που ξεχώριζε στο παρκέ ήταν ο Βεζένκοφ, κάτι που έφτανε για να φέρει τον Ολυμπιακό πολύ νωρίς κοντά στο διψήφιο νούμερο και να νιώσει, ότι ίσως βάζει βάσεις (12-3 στο 6'). Κάπου εκεί, οι εναλλαγές μεταξύ ζώνης και προσωπικής άμυνας από τον Πρίφτη, καταλήγοντας στην πρώτη επιλογή με προσαρμογές, μπέρδεψαν ακόμη περισσότερο τους «ερυθρολεύκους» κι έδωσαν «ώθηση» στο να βρεθούν λύσεις στην επίθεση, είτε με καταλύτη τον Παπαγιάννη είτε στο ανοικτό γήπεδο, για να απαντήσουν με επιμέρους 2-12, που έφερε το προβάδισμα με 14-15 στην πρώτη περίοδο χάρη σε τρίποντο του Νέντοβιτς.

Η... νευρικότητα επανήλθε στο δεύτερο δεκάλεπτο και αυτή επηρέασε περισσότερο τους παίκτες του Πρίφτη, που παράλληλα... ξέχασε στο παρκέ τον Καββαδά, με αποτέλεσμα μια «τρύπα» στη ρακέτα που εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι έφτασαν σε ένα σερί 9-0, που με τρίποντο του Λαρεντζάκη «έγραψε» το 27-21 στα μέσα της περιόδου. Οι λύσεις κοντά στο καλάθι αποτέλεσαν την πηγή ηρεμίας για τους «πράσινους», που έδωσαν πάλι μπάλες στον Παπαγιάννη, για να έρθει με προσωπικές του προσπάθειες ο Παπαπέτρου να κρατήσει προηγούμενη την ομάδα του στην ανάπαυλα (33-36).

Το γκολ-φάουλ του Μέικον έδειχνε έναν Παναθηναϊκό που ξεκινούσε εξίσου καλά στην τρίτη περίοδο, αλλά κάπου εκεί άρχισε η «ερυθρόλευκη» αντεπίθεση, με τον Ντόρσεϊ και τον Παπανικολάου να «ξυπνούν» και να κάνουν τη διαφορά, φέρνοντας «έκρηξη» στο ρυθμό του Ολυμπιακού, με συνέπεια ένα πρώτο επιμέρους 12-2, που έδινε το πάνω χέρι στους Πειραιώτες (45-41 στο 24'). Η συνέχεια θα ήταν ακόμη καλύτερη, με τον Φαλ κυρίαρχη μορφή στο «ζωγραφιστό» επιπλέον, κάτι που αποτυπώθηκε λίγο αργότερα στο +14 των παικτών του Μπαρτζώκα, που την ίδια ώρα «στραγγάλιζαν» τους αντιπάλους τους στην άμυνα (59-45 στο 29'). Ο Κασελάκης ήταν ο μόνος παρών για τον Παναθηναϊκό στο ίδιο χρονικό σημείο, ελπίζοντας πως το -11 θα μπορούσε να ανατραπεί στο τέλος (59-48).

Ένα δείγμα αντίδρασης υπήρξε για τον Παναθηναϊκό με επιμέρους 2-7 στην αρχή της τελευταίας περιόδου (61-55), αλλά με την μπάλα να πηγαίνει σταυερά στον Φαλ, οι «ερυθρόλευκοι» έμοιαζε να αποκαθιστούν την τάξη, προηγούμενοι με 67-55 στο 34ο λεπτό. Ο Νέντοβιτς, όμως, δεν είχε πει ακόμη την τελευταία του λέξη και ο Σέρβος ηγήθηκε μιας μεγάλης αντεπίθεσης του Παναθηναϊκού, που ισορρόπησε την κατάσταση και έφερε προβάδισμα με 70-73 στο δίλεπτο για τη λήξη χάρη σε μακρινό σουτ του Κασελάκη. Με ορισμένα... τρελά ακόμη σουτ από Νέντοβιτς και Ρος, οι φιλοξενούμενοι «απορρόφησαν» ακόμη και το 5ο φάουλ του Σέρβου, παίρνοντας την τεράστια νίκη.

Δεκάλεπτα: 14-15, 33-36, 59-48, 76-81

ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ: Ο Νεμάνια Νέντοβιτς χρωστούσε ένα καλό ματς για την εμπιστοσύνη, που του έδειξε ο Πααθηναϊκός το καλοκαίρι. Και το έκανε... με το παραπάνω σε ένα ντέρμπι, που πάντοτε σημαίνει πολλά, με 24 πόντους και 8/12 σουτ, «διαλύοντας» την άμυνα του Ολυμπιακού προτού αποχωρήσει με πέντε φάουλ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Σε ένα ματς που κρίνεται οριακά, οι τέσσερις παραπάνω κατοχές του Ολυμπιακού (16-10 επιθετικά ριμπάουντ, 10-8 λάθη) θα μπορούσαν να είναι καθοριστικές, αλλά το τραγικό του ποσοστό στα τρίποντα με 4/27 σουτ έναντι 10/28 του Παναθηναϊκού, καθώς και η τεράστια βοήθεια των «πρασίνων» από τον πάγκο με 25-47 πόντους σε αυτό τον τομέα, έπαιξαν το ρόλο τους.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ