22.3 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Αρης – Περιστέρι 87-68: Το κατεδάφισε! (vid)

Ο Αρης έκανε πλάκα στο θλιβερό Περιστέρι, το κατατρόπωσε με 87-68 και πανηγύρισε την τέταρτη νίκη του φτάνοντας το ρεκόρ του στο 4-4, όσο πλέον έχει και ο σημερινός του αντίπαλος. Η εκπληκτική άμυνα ήταν το μεγάλο όπλο για τους παίκτες του Γιάννη Καστρίτη που προκάλεσαν ασφυξία στο Περιστέρι που έμοιαζε να πελαγοδρομεί στο γήπεδο και να μην ξέρει τι να κάνει. Ο Τζέιμς Κέλι ήταν σε ένα ακόμα παιχνίδι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Αρη.

Ο Αρης έλεγξε το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο. Με τον Κέλι επιθετικό πρωταγωνιστή να έχει 15 πόντους και την άμυνά του να οδηγεί τους αντιπάλους σε 11 λάθη (!), είχε ένα σταθερό προβάδισμα το οποίο στο δεκάλεπτο ήταν 19-15 και στη λήξη του ημιχρόνου έφτασε στη μεγαλύτερη τιμή του με 34-28.  Η παραγωγικότητα του Περιστερίου σε ένα ολόκληρο ημίχρονο, έλεγε πολλά για την εικόνα του.

Το τρίτο δεκάλεπτο έκρινε τα πάντα και ανέδειξε τις μεγάλες διαφορές που είχαν σήμερα οι δύο ομάδες. Ο Αρης προσηλωμένος στην πιεστική αμυντική του προσπάθεια... έσπειρε πανικό στο Περιστέρι που έμοιαζε να μην ξέρει τι να κάνει. Οι γηπεδούχοι είχαν εύκολα καλάθια συνεχίζοντας να εκμεταλλεύονται τα λάθη των αντιπάλων, βελτίωσαν και το ποσοστό τους στα τρίποντα και έτσι στο 29' έφτασαν στο +20, 62-42 και έκλεισαν το δεκάλεπτο με 62-43 και τη νίκη στα χέρια τους. 

Στο 33' η διαφορά πήγε στο +27, 73-46, με τον Αρη πια να κατεβάζει ταχύτητα και το Περιστέρι να βρίσκει κάποια μακρινά σουτ για να συμμαζέψει λίγο την έκταση της ήττας του.

ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΗΣ: Ο Γιάννης Καστρίτης πόνταρε πολλά στην απόκτηση του Τζέιμς Κέλι για να γυρίσει τον διακόπτη στον Αρη και ο αμερικανός τον δικαιώνει σε διάρκεια. Ηγετική φυσιογνωμία, χαρισματικός σκόρερ, ήταν και σήμερα η απόλυτη εγγύηση και έβαλε από νωρίς το νερός στο αυλάκι για την άνετη επικράτηση της ομάδας του. 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ολα ήταν ένα λάθος σήμερα για το Περιστέρι το οποίο τελείωσε το ματς με 21 λάθη, έναντι μόλις 8 του Αρη και έκανε φανερή την... τρικυμία της αθηναϊκής ομάδας.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ