13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Από τον Μαραντόνα στον Λαμπρόπουλο

Η Μπόκα Τζούνιος δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο. Έχει και μπάσκετ και τον Έλληνα της, τον Φώτη Λαμπρόπουλο! 

Στο άκουσμα της Μπόκα Τζούνιορς, το μυαλό σου σκέφτεται μόνο την ποδοσφαιρική ομάδα, το “La Bombonera” και αν είσαι άνω των 35, θα θυμηθείς τον Μάρτιν Παλέρμο. Ιεροσυλία βέβαια από την στιγμή που τα χρώματα της έχει φορέσει ο Ντιέγο Αρμάντο Μαραντόνα. Γνωρίζεις όμως πως ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους (αν όχι ο μεγαλύτερος) της Αργεντινής έχει τμήμα μπάσκετ και πως εκεί υπάρχει ένας Έλληνας; Ο Φώτης Λαμπρόπουλος. Αν αναρρωτιέσαι τι δουλειά έχει εκεί, άσε να στο πει ο ίδιος: “Έτυχε” λέει στο basketa.gr “για μένα το πρωτάθλημα της Αργεντινής. Στην Ισπανία όταν αγωνιζόμουν, είχα Αργεντίνους συμπαίκτες με τους οποίους ξαναμίλησα μετά από χρόνια. Μου μίλησαν για την ομάδα, το πρωτάθλημα, το σκέφτηκα αρκετά καλά και πήρα την απόφαση να κάνω ένα βήμα μακριά από την Ευρώπη. Πολύ μακριά για την ακρίβεια αλλά αξίζει τον κόπο”. 

Ο Ντελφίνο είναι... ο Σπανούλης

Ο Ολυμπιακός έχει τον… Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός τον… Παναθηναϊκό και η Ρεάλ… την Ρεάλ. Ξέρεις τι έχουν κάνει όλοι αυτοί εντός παρκέ, τι ιστορία κουβαλάνε. Δεν ξέρεις όμως τι έχει κάνει η Μπόκα που “μαζεύει κόσμο. Ίσως όχι όσο το ποδόσφαιρο, θα ήταν παράλλογο άλλωστε αλλά η δόξα του συγκεκριμένου τμήματος, μας βοηθάει! Το ίδιο και αυτούς που διοικούν την ομάδα. Είναι σοβαροί άνθρωποι, συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και αν το κρίνουν, θα κάνουν και την υπέρβαση”. Ότι δηλαδή συνέβη στην περίπτωση του… Βασίλη Σπανούλη! Ή μήπως του Δημήτρη Διαμαντίδη; Κάπου έχει γίνει ένα λάθος… “Κάπως έτσι τον αντιμετωπίζουν τον Κάρλος Ντελφίνο, σαν τον Σπανούλη και τον Διαμαντίδη” λέει ο 33χρονος σέντερ. “Ο κόσμος τον αγαπάει. Ήρθε στην ομάδα για να την βοηθήσει. Αυτό θέλουμε κι εμείς”. 

Μπάσκετ μόνο... τον Αύγουστο!

Πράγματι, η Μπόκα χρειάζεται βοήθεια. Με μόλις 12 νίκες σε… 41 ματς, βρίσκεται στην προτελευταία θέση της νοτίου περιφέρειας (σ.σ. το αργεντίνικο πρωτάθλημα χωρίζεται σε Βορρά και Νότο). Μια εξήγηση, εν μέρει, υπάρχει: “Η αθλητική ζωή εδώ είναι κάπως περίεργη. Αρκετοί αγώνες, πολλά περισσότερα ταξίδια σε μια χώρα που μόνο μικρή δεν την λες. Να φανταστείς, υπάρχουν περιπτώσεις που μπορείς να λείψεις ακόμα και πέντε μέρες από το σπίτι σου. Ευτυχώς δεν συμβαίνει πάντα. Ένα άλλο μειονέκτημα είναι πως βρισκόμαστε στο νότιο ημισφαίριο. Τι σημαίνει αυτό; Πως αυτή την στιγμή έχουμε καλοκαίρι σε αντίθεση με την Ελλάδα, την Ευρώπη αλλά και τις ΗΠΑ. Οι ξένοι παίκτες που έρχονται, παίζουν ή μόνο χειμώνα ή μόνο καλοκαίρι γιατί έχουν τελειώσει από το ένα πρωτάθλημα και έρχονται σε αυτό της Αργεντινής. Με πιο απλά λόγια, είναι δύσκολο να παίζεις συνέχεια… Αύγουστο”. 

Από ΔΝΤ σε ΔΝΤ

Η Αργεντινή είναι η χώρα του τάγκο, του Μαραντόντα, της… Εβίτα Περόν αλλά και της χρεοκοπίας. Και όχι μόνο μίας. Το πρώτο πείραμα (googlaρε το, θα μάθεις πολλά) απέτυχε το 2002, το ίδιο και το τωρινό. Τώρα, θα αναρρωτιέσαι αν ο Φώτης Λαμπρόπουλος είναι… μαζόχας και από το ένα ΔΝΤ, το ελληνικό, πήγε στο άλλο. Δεν νομίζω. Μπορεί κι εσύ να το έκανες γιατί “ η ζωή εδώ δεν είναι και τόσο άσχημη όσο την περιγράφουν. Βεβαίως και οι αγορές είναι κλειστές ελέω ΔΝΤ, βεβαίως και δυσκολεύεσαι να στείλεις ή να παραλάβεις πράγματα από το εξωτερικό όμως, η ζωή κάθε άλλο παρά χάλια είναι. Ίσως αν βρισκόντουσαν εδώ οι φίλοι και η οικογένεια μου, να ήταν πολύ καλύτερα αλλά μαθαίνεις. Μία ακόμα χώρα είναι με διαφορετική νοοτροπία. Λατινική Αμερική γαρ”. 

Μακριά από την Ελλάδα...

Στο φινάλε, κλίθηκε να απαντήσει και στην… κλασική πια ερώτηση για το αν θα επέστρεφε στην Ελλάδα! Μπαααα… “Όσο έχω προτάσεις από το εξωτερικό θα το προτιμώ. Άλλωστε, όπως είναι τα οικονομικά στην Ελλάδα δεν είναι και ο καλύτερος προορισμός για έναν αθλητή. Γι΄αυτό λοιπόν, Ισπανία, Αργεντική κι όπου αλλού να ‘ναι”. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ