24.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Από τη Μόσχα στο ΣΕΦ ο καλύτερος Παναθηναϊκός

Με χαρακτήρα, αποφασιστικότητα αλλά και όντας πολύ καλά διαβασμένος σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού, ο Παναθηναϊκός πήρε το χθεσινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, σε μία από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις του, κάτι που αποδεικνύεται και μέσα από τους αριθμούς.

 


Στατιστικά, το χθεσινό ήταν το καλύτερο από τα τελευταία 16 εκτός έδρας παιχνίδια του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα. Αυτό δειχνουν οι 104 βαθμοί του ομαδικού ranking που ήταν οχτώ περισσότεροι από εκείνους που είχε στη Βαρκελώνη κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Για να βρούμε μεγαλύτερη σε ματς μακριά από το ΟΑΚΑ θα πρέπει να γυρίσουμε στην περσινή σεζόν και στον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ. Τότε για να φτάσουν στη μεγάλη νίκη με 106-102, οι «πράσινοι» έφτασαν τους 136 βαθμούς στο ομαδικό ranking.

 


Σε ματς όπως το χθεσινό η συνέπεια στις βολές δεν είναι μία... λεπτομέρεια. Ο Παναθηναϊκός ήταν κάτι περισσότερο πάντως από συνεπής αφού έχοντας 25/25 σημείωσε την κορυφαία επίδοση στην ιστορία του.

 


Ο Παναθηναϊκός έδειξε τις προθέσεις του από την αρχή με το καλό πρώτο δεκάλεπτο του όταν προηγήθηκε με 21-18. Ήταν το πρώτο, μετά από έξι εκτός έδρας παιχνίδια, στο οποίο βρέθηκε προηγούμενος στην πρώτη περίοδο αφού ήταν στο -3 με τη Βιλερμπάν, στο -4 με τη Μιλάνο, στο -9 με τη Μακάμπι, στο -7 με τον Ερυθρό Αστέρα, στο -19 με τη Φενέρμπαχτσε και στο -13 με τη Ρεάλ. Η τελευταία φορά που έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα σε εκτός έδρας ματς, ήταν εκείνο με την Μπασκόνια (20-23).

 


Σε ατομικό επίπεδο και πέραν των ρεκόρ καριέρας που σημείωσαν Σαντ-Ρος και Μποχωρίδης, με τους οχτώ πόντους του ο Γιώργος Παπαγιάννης έγινε ο 23ος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, που φτάνει τους 500.

 

 

 


«3.500» γράφει το «κόκκινο» κοντέρ του Σπανούλη

 

 

Μπροστά σε μία καθαρή ήττα σε ένα «αιώνιο» ντέρμπι και κυρίως στη διαφαινόμενη απώλεια του μοναδικού στόχου της σεζόν, όλα τα υπόλοιπα έχουν δευτερεύουσα σημασία για τον Ολυμπιακό, ωστόσο μέσα από τον χθεσινό αγώνα με τον Παναθηναϊκό προέκυψαν κάποια αξιοσημείωτα, στατιστικά δεδομένα. Το σημαντικότερο όλων από τον Βασίλη Σπανούλη.

 


Ο αρχηγός του Ολυμπιακού με τους τέσσερις πόντους που είχε απέναντι στον Παναθηναϊκό, έφτασε τους 3.500 πόντους στο 272ο παιχνίδι του με την ερυθρόλευκη φανέλα στην Ευρωλίγκα.

 


Ακόμη, ο Κώστας Σλούκας με τους εννιά πόντους του έγινε ο 7ος στην ιστορία του Ολυμπιακού που πέρασε τους 900.

 


Σε ομαδικό επίπεδο...

 


*Την ώρα που ο Παναθηναϊκός σημείωνε τη μεγαλύτερη επίδοση της ιστορίας του με 25/25 βολές, ο Ολυμπιακός είχε 11/19 και αυτό το 57,89% είναι η χαμηλότερη επίδοση του στη φετινή Ευρωλίγκα.

 

*Έχοντας προβλήματα στο «πέντε εναντίον πέντε», ο Ολυμπιακός προσπάθησε να βρει λύσεις στο transition και σε ένα σημείο το κατάφερε. Οι 12 πόντοι αποτελούν ισοφάριση της καλύτερης φετινής επίδοσης του αφού 12 είχε και στο εντός έδρας ματς με την Μπασκόνια, ενώ ρεκόρ περιόδου είναι και το επιμέρους +5 από αιφνιδιασμούς αφού το προηγούμενο ήταν το +4 που είχε εντός με την Εφές (8-4) και εκτός έδρας με τον Ερυθρό Αστέρα (8-4).

 


*Από τα «ψιλά» της στατιστικής βγαίνει ένα ακόμη θετικό ρεκόρ περιόδου για τον Ολυμπιακό που πήρε 13 περισσότερους πόντους από τα λάθη του Παναθηναϊκού σε σχέση με εκείνους που πήραν οι «πράσινοι» από τα δικά του (25-12). Το προηγούμενο καλύτερο επιμέρους σκορ ήταν το +9 εντός με τη Μιλάνο (14-5) και εκτός με τη Χίμκι (15-6).

 


*Στον αντίποδα, σε ένα ματς που είχε αρκετές δεύτερες επιθέσεις και ανάλογο σκορ από αυτές, ο Ολυμπιακός «έδωσε» τους περισσότερους πόντους από κάθε άλλον εντός έδρας αγώνα του από επιθετικά ριμπάουντ. Ο Παναθηναϊκός σημείωσε 17 πόντους όσους είχε και η Ζενίτ στο ματς της Ρωσίας.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ