17 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Από τη Δαλματία στο Ντουμπρόβνικ: Οι Κροάτες είναι και πάλι εδώ (pics)

Ο Μάριο Χεζόνια πρόβαρε για... χρόνια την πράσινη φανέλα. Ήταν απλά θέμα χρόνου να τη φορέσει κι αυτό θα γίνει στο υπόλοιπο της φετινής σεζόν. Ο 25χρονος φόργουορντ θα δώσει συνέχεια σε μία λίστα που αποτελεί κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας του Παναθηναϊκού. Είναι αυτή των Κροατών που φόρεσαν την πράσινη φανέλα, με τον Χεζόνια να γίνεται ο ένατος.

Από το Ντρνις της Δαλματίας με τον Στόγιαν Βράνκοβιτς στο Ντουμπρόβνικ από το οποίο κατάγεται ο Χεζόνια, η λίστα έχει κάποιους από τους σπουδαιότερους ξένους στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Είναι αυτοί έφτιαξαν μια παράδοση που κρατάει μέχρι και σήμερα. Ο 25χρονος φόργουορντ γεννήθηκε το 1995 όταν ο Στόικο μεσουρανούσε στον Παναθηναϊκό και ήταν πολύ μικρός όταν ο Ντίνο Ράτζα οδηγούσε τους «πράσινους» στο πρώτο τους Πρωτάθλημα μετά από 14 χρόνια, το 1998.


Η λίστα όμως θα αποκτήσει ένα ακόμη μέλος και οι Κροάτες θα συνεχίσουν να γράφουν την ιστορία τους με τα πράσινα.. Με αυτήν την αφορμή το basketa.gr θυμάται τους οχτώ που άνοιξαν τον δρόμο για τον Χεζόνια, με τους αριθμούς τους στο Πρωτάθλημα...

 

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ