18.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Απόλλων-Παναθηναϊκός 48-90: Περίπατος στην Πάτρα… (vid+pics)

Ο Παναθηναϊκός έκανε άλλη μια επίδειξη δύναμης στο πρωτάθλημα, περνώντας... αέρας από την Πάτρα με 90-48 απέναντι στον Απόλλωνα, σε ένα ματς όπου μετά το 7ο λεπτό απλά ξέφυγε και το ματς τελείωσε, για να βρεθούν οι «πράσινοι» στο 9-1 στην Basket League, «ξεσπώντας» και για το διασυρμό με την ΤΣΣΚΑ και μένοντας ισόβαθμοι με τον Ολυμπιακό, τη στιγμή που οι Αχαιοί «εξαφανίστηκαν» από το ματς και δικαίως δέχθηκαν τη «συντριβή» και υποχώρησαν στο 4-7.

Ο Παπαπέτρου και ο Ουάιτ έδειξαν διάθεση, συνεργαζόμενοι για να ξεκινήσει καλύτερα ο Παναθηναϊκός. Απέναντι στο αρχικό 6-12, όμως, ένα σερί από τρίποντα του Απόλλωνα έδειχνε πως μπορούσε να γίνει ανταγωνιστικός, ισοφαρίζοντας σε 12-12 στο 7ο λεπτό, αλλά εκεί ήρθε η απάντηση των «πρασίνων» με σερί 0-7, με τους Νέντοβιτς και Μποχωρίδη να δίνουν διαφορετική «ώθηση» στην περιφέρεια και αυτό να φαίνεται στο σκορ (16-23).

Η δική τους παρουσία ήταν εκείνη, που έκανε εξαιρετικό επιθετικά το σύνολο του Πρίφτη, το οποίο «έδενε» στην άμυνα ο Σαντ Ρος. Η διαφορά ανέβαινε... με γεωμετρική πρόοδο και ο νεαρός Αβδάλας πήρε επίσης την ευκαιρία του, με το τρίποντό του να φέρνει την απόσταση σχεδόν στο +30 με δύο λεπτά για το ημίχρονο (18-47). Μετά από αυτό το επιμέρους 2-24 του «τριφυλλιού», ο Δίπλαρος θέλησε να δείξει πως η ομάδα του είχε κάποιο σφυγμό. κλείνοντας με σερί 5-0 για την ανάπαυλα (23-47).

Ο «βομβαρδισμός» των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε στο τρίτο δεκάλεπτο, με τη διαφορά να φτάνει και στο +32 από τρίποντο του Πέρι, δείχνοντας πως... η σεμνή τελετή πράγματι λάμβανε πρόωρα τέλος (25-57 στο 25'). Αυτό θα επιβεβαιωνόταν έως το τέλος της περιόδου, όπου μπορεί ο Παναθηναϊκός να... έσβηνε τη μηχανή σιγά σιγά και αρκείτο σε κάποια μακρινά σουτ, για να διατηρήσει την απόσταση σε αυτό το ύψος (37-68).

Το ματς είχε από ώρα τελειώσει και γίνει διαδικαστικού χαρακτήρα, με αποτέλεσμα οι δύο προπονητές, και ειδικά ο Πρίφτης, να κάνουν διαχείριση δυνάμεων. Ήταν μια καλή αφορμή να παίξει για αρκετό χρόνο ο Αβδάλας στη μία πλευρά και οι Παπαφωτίου, Μπαζίνας και Κογιώνης στην άλλη, για να καταλήξει το παιχνίδι στο +42 για τον Παναθηναϊκό, στην ίσως πιο άνετη φετινή επικράτηση (48-90).

Δεκάλεπτα: 16-23, 23-47, 37-68, 48-90

ΨΕΚΑΣΑΝ, ΣΚΟΥΠΙΣΑΝ, ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ: Δεν υπήρχε παίκτης του Παναθηναϊκού, που να μην έκανε καλή δουλειά. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς και ο Λευτέρης Μποχωρίδης, όμως, άλλαξαν το ρυθμό του αγώνα μετά το 12-12 και «εκτόξευσαν» τη διαφορά για τους «πράσινους», με τον πρώτο να έχει 17 πόντους με τέσσερα ριμπάουντ, πέντε ασίστ, τρία κλεψίματα και μόνο ένα λάθος σε 20.5 λεπτά και το δεύτερο να ακολουθεί με επίσης 17 πόντους, μαζί με δύο ριμπάουντ, τρεις ασίστ, ένα κλέψιμο κι ένα λάθος σε σχεδόν 26 λεπτά.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Όταν η μία ομάδα σουτάρει με 35/63 στα σουτ εντός παιδιάς και ποσοστό στο 55% και η άλλη με μόνο 17/56 και ποσοστό 30%, ειδικά όταν υπάρχει αυτή η διαφορά δυναμικότητας, αυτή η διαφορά είναι πολύ λογικό να έρθει, με τον Παναθηναϊκό να είναι ξεκάθαρα ανώτερος σε όλους τους τομείς και αυτό σίγουρα να ανεβάζει το δείκτη πολύ υψηλά.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ