23.2 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

«Απόδραση» από τη Βοστόνη για Χοκς, «κλειδώνουν» την τρίτη θέση οι Σίξερς (vids)

Οι ουραγοί της Ανατολής Χοκς κατάφεραν να κερδίσουν στη Βοστόνη τους... αποδεκατισμένους Σέλτικς, με τους Σίξερς να υποτάσσουν και τους Μάβερικς, για να φτάσουν πολύ κοντά στο τελειώσουν τη regular season του ΝΒΑ ως τρίτοι στην Ανατολή.

«Και οι τελευταίοι έσονται πρώτοι», ήταν μία από τις πιο γνωστές φράσεις του Ιησού Χριστού, και αυτή ταιριάζει... γάντι στους Ατλάντα Χοκς, οι οποίοι πέρασαν με 112-106 από τη Βοστόνη, επικρατώντας των δεύτερων μεν, ελλιπέστατων δε Σέλτικς. Τα «Γεράκια» έμοιαζαν να έχουν πιο μεγάλη διάθεση... για το γόητρό τους, κι έτσι με απανωτά σουτ τριών πόντων στην τελευταία περίοδο, γύρισαν από το -13 που είχε διαμορφωθεί στα 10 λεπτά πριν από το φινάλε (91-78), για να πάρουν το αποτέλεσμα, με τον Τορίν Πρινς να έχει 33 πόντους, με 12/17 σουτ, οκτώ ριμπάουντ και πέντε ασίστ, σε μία από τις καλύτερες βραδιές του στη σεζόν. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, από τη δική του πλευρά, έφτασε τους 8 πόντους με 3/7 σουτ. Παρά το γεγονός, ότι είχαν έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και πλουραλισμό στο σκοράρισμα, με τον Τζέισον Τέιτουμ να τελειώνει με 19 πόντους, τέσσερα ριμπάουντ και τέσσερα κλεψίματα, αυτό δεν αρκούσε στους «Κέλτες», που οφείλουν στα playoffs να δώσουν απαντήσεις, έχοντας να παίξουν χωρίς Ίρβινγκ, Χέϊγουορντ και Τάις.

Το τρομερό σερί των Φιλαδέλφεια 76ερς συνεχίζεται στις 14 νίκες, καταβάλλοντας και τους Ντάλας Μάβερικς με 109-97. Το δυναμικό τους ξεκίνημα, που τους έφερε σε θέση να προηγούνται με διαφορά 13 πόντων στο ημίχρονο (61-48), ήταν και ο οδηγός τους για μία νίκη, που μοιάζει να «κλειδώνει» την τρίτη θέση στην Ανατολική Περιφέρεια, με ουκ ολίγους παίκτες να διακρίνονται. Ο Τζέι Τζέι Ρέντικ ολοκλήρωσε με 18 πόντους, 6/14 σουτ και τέσσερις ασίστ, με τον Ρόμπερτ Κόβινγκτον να έχει double double 15 πόντων και 10 ριμπάουντ, ενώ πολύ κοντά στο triple double ήταν ο Μπεν Σίμονς, με 16 πόντους, επτά ριμπάουντ και εννέα ασίστ. Οι «Μαβς» είχαν ως κορυφαίους τους Χάρισον Μπαρνς (21 π.9/25 σουτ) και Ντένις Σμιθ (20 π., 5 ρ., 11 ασ.).

Σχετικά εύκολο έργο είχαν και οι Ιντιάνα Πέισερς, οι οποίοι κέρδισαν στη Σάρλοτ με 123-117 τους Χόρνετς. Πολλά είχαν κριθεί μέχρι την τρίτη περίοδο, με το 81-95 να δίνει ασφάλεια στους φιλοξενούμενους, ώστε να χαλαρώσουν στο τέλος και η διαφορά απλά να μειωθεί, συνεχίζοντας τα «κρας τεστ» εν όψει των πολύ πιθανών πλέον αναμετρήσεων με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς στα playoffs. Οδηγοί τους ήταν οι εξωπραγματικοί Ντομάντας Σαμπόνις (30 π., 13/21 σουτ, 8 ρ., 3 ασ.) και Βίκτορ Ολαντίπο (27 π., 12/15 σουτ, 5 ασ.), ενώ στην αντίπερα όχθη ξεχώρισε ο Μαλίκ Μονκ με 22 πόντους, 8/17 σουτ και πέντε ασίστ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ