21 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Απτόητη σερβική αρμάδα!

Η Σερβία δείχνει πως... όποτε θέλει να γκαζώσει θα ξεφύγει πολύ μακριά από κάθε αντίπαλο, φοβίζοντας και στο ντέρμπι του ομίλου της με την Ιταλία, όπου χωρίς να φτάσει στα «κόκκινα» για πολλή ώρα επικράτησε με το επιβλητικό 92-77 και πέρασε αήττητη στη δεύτερη φάση. «Μαγικός» ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς με 31 πόντους, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ και ισάριθμα κλεψίματα, ενώ οι 26 πόντοι με 8 ριμπάουντ του Νταντίλο Γκαλινάρι δεν έφταναν στην απέναντι πλευρά.

Το πρώτο διάστημα του παιχνιδιού ήταν εν μέρει ένα ντέρμπι της Σερβίας εναντίον των… Γκαλινάρι και Μπελινέλι, που είχαν βρει από νωρίς ρυθμό, ενώ και η ευστοχία του Τζεντίλε από τη γραμμή των βολών δεν αρκούσε, ώστε να ισοσκελιστούν οι πολλές λύσεις των «Πλάβι» (23-28). Αυτές ήταν λογικό να αυξήσουν τη διαφορά, αφού στο δεύτερο δεκάλεπτο χάθηκε για λίγο η σύνδεση των Ιταλών με το καλάθι, με τους ψηλούς να δίνουν το σύνθημα και το «βομβαρδισμό» από μακριά να ακολουθεί για το +10 των παικτών του Τζόρτζεβιτς (29-39 στο 14’), αν και ο Ντατόμε επίσης ενεργοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει πάντως ιδιαίτερη διαφοροποίηση μέχρι την ανάπαυλα (42-50).

Το… Gallinari show βοήθησε τη «Σκουάντρα Ατζούρα» να το πιστέψει, με τα δικά του τρίποντα να μειώνουν την απόσταση στο καλάθι μέσα σε 4.5 λεπτά (53-55), αλλά το κακό για την ίδια ήταν, ότι έκανε πολύ γρήγορα τα φάουλ της. Αυτά έδωσαν τη δυνατότητα στον Ραντούλιτσα να πάει πολλές φορές στις βολές, με τις ατομικές ενέργειες των Μίτσιτς-Μπιέλιτσα να μεγαλώνουν την ψαλίδα για πρώτη φορά στο +13 (57-70). Ένα αντιαθλητικό του Γκαλινάρι στον Ραντούλιτσα, όπου βέβαια πρώτα δεν υποδείχθηκε δύο φορές φάουλ από τον δεύτερο, ήταν και το σημείο, όπου κρίθηκε οριστικά το ματς, με τους Σέρβους να βρίσκουν λύσεις είτε από μακριά είτε στο ανοικτό γήπεδο, για να φέρει την απόσταση και πάνω από τους 20 πόντους, κάνοντας διαδικαστικού χαρακτήρα τα τελευταία λεπτά, για να πάρουν την πρωτιά με το τελικό +15.

Δεκάλεπτα: 23-28, 42-50, 57-70, 77-92

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ