16.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Απολύθηκε ο Πιτίνο!

Το Λούιβιλ είναι προφανώς σοβαρά μπλεγμένο στο σκάνδαλο με τις δωροδοκίες στο NCAA, που έφερε στο φως η έρευνα του FBI, και για να ελαφρύνει όσο μπορεί τη θέση του πήρε τις πρώτες δραστικές πρωτοβουλίες. Με απόφαση του προέδρου του πανεπιστημίου Γκρεγκ Ποστέλ, προπονητής Ρικ Πιτίνο τέθηκε σε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών και ο αθλητικός διευθυντής, Τομ Γιούριχ, σε υποχρεωτική άδεια με αποδοχές.

Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε ο ίδιος ο Ποστέλ μετά από συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον Πιτίνο και τον δικηγόρο του. Ο τελευταίος μάλιστα υποστήριξε πως στην πράξη ο πελάτης του έχει απολυθεί, καθώς εκκρεμεί μόνο η απόφαση του συμβουλίου των μετόχων του πανεπιστημίου, η οποία θα έχει εκδοθεί μέχρι τα μέσα Οκτώβρη. Τις επόμενες 48 ώρες θα έχει ανακοινωθεί ο υπηρεσιακός προπονητής, που θα αντικαταστήσει τον Πιτίνο και η νέα σύνθεση του προπονητικού επιτελείου της ομάδας, σύμφωνα πάντα με όσα υποστήριξε ο Ποστέλ.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει κατ' αρχάς το ότι ο Πιτίνο είναι μπλεγμένος στο σκάνδαλο με τις δωροδοκίες και ότι, από τη στιγμή που συμβαίνει αυτό, η ένδοξη προπονητική καριέρα του φτάνει στο τέλος της. Ένα τέλος άδοξο και καθόλου ταιριαστό με τα επιτεύγματα ενός από τους κορυφαίους προπονητές που ανέδειξε ποτέ το κολεγιακό μπάσκετ στην Αμερική.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ