22.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Απαντήσεις από τον Πανιώνιο για Σουίτνι και Λίγγινς

Η ΚΑΕ Πανιώνιος εξέδωσε μια μακροσκελή ανακοίνωση μέσω της οποίας δίνει τη δική της πλευρά για τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τους Ντέβιν Σουίτνι και ΝτεΆντρε Λίγγινς. Διαβάστε τι υποστηρίζουν οι "κυανέρυθροι" και τα στοιχεία που παραθέτουν από τη δική τους πλευρά.

"Εν μέσω πανδημίας, δυστυχώς, η ΚΑΕ Πανιώνιος Su Casa είναι αναγκασμένη να τοποθετηθεί, μέσω επίσημης ανακοίνωσης, μετά τα όσα φαιδρά & συκοφαντικά δημοσιεύθηκαν εναντίον της ομάδας μας σε ξένη ιστοσελίδα και αναπαράχθηκαν με ευκολία και με ιδιαίτερο, μάλιστα, ζήλο από μερίδα εγχώριων ΜΜΕ.

Παράλληλα, μας λυπεί το γεγονός πως κανένας δημοσιογράφος δεν μπήκε καν στον κόπο να επικοινωνήσει με το γραφείο τύπου της ομάδας μας, ώστε να προβάλει ταυτόχρονα και την θέση της ΚΑΕ Πανιώνιος Su Casa περί των όσων κατηγορείται.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, λοιπόν, θα θέλαμε τοποθετηθούμε επίσημα, συμπεριλαμβάνοντας όλες εκείνες τις σημαντικές λεπτομέρειες, οι οποίες – τεχνηέντως – πιστεύουμε πως αποκρύφτηκαν, γι αυτό το λόγο θα θέλαμε προκαταβολικά να ζητήσουμε συγγνώμη για το μέγεθος της ανακοίνωσής μας.

Εν μέσω πανδημίας, δυστυχώς, η ΚΑΕ Πανιώνιος Su Casa είναι αναγκασμένη να τοποθετηθεί μέσω επίσημης ανακοίνωσης μετά τα όσα φαιδρά δημοσιεύθηκαν εναντίον της ομάδας μας σε ξένη ιστοσελίδα και αναπαράχθηκαν με ευκολία και με ιδιαίτερο μάλιστα ζήλο από μερίδα εγχώριων ΜΜΕ.

Παράλληλα, μας λυπεί το γεγονός πως για ακόμα μια φορά κανένας δημοσιογράφος δεν μπήκε καν στον κόπο να επικοινωνήσει με το γραφείο τύπου της ομάδας μας,ώστε να προβάλει ταυτόχρονα και την θέση της ομάδας μας περί των όσων κατηγορείται.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας λοιπόν, θα θέλαμε να τοποθετηθούμε επίσημα, συμπεριλαμβάνοντας όλες εκείνες τις σημαντικές λεπτομέρειες που τεχνηέντως πιστεύουμε πως αποκρύφθηκαν, για αυτό θα θέλαμε προκαταβολικά να ζητήσουμε συγγνώμη για το μέγεθος της ανακοίνωσής μας.

Σχετικά με τις δηλώσεις του Devin Sweetney:

Η διοίκηση της ΚΑΕ Πανιώνιος Su Casa συναντήθηκε με ΟΛΟΥΣ τους ξένους αθλητές της ομάδας μας σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις την Τετάρτη 11 Μαρτίου στο γήπεδο Σοφία Μπεφόν. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης στην Ελλάδα και με δεδομένο πως η υγεία είναι το σημαντικότερο αγαθό, συμφωνήθηκε νέα συνάντηση την Παρασκευή 13 Μαρτίου με τους ξένους αθλητές στα γραφεία της ΚΑΕ.
Την Πέμπτη 12 Μαρτίου η ομάδα προπονήθηκε κανονικά.
Την ίδια ημέρα ανακοινώθηκε η αναβολή της 21ης αγωνιστικης της ΕΚΟ Basket League και αποφασίστηκε ότι νεότερο συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ (με πιθανότερες ημερομηνίες την Τρίτη 17 ή την Τετάρτη 18 Μαρτίου) θα αποφάσιζε για την συνέχιση, ή όχι, του πρωταθλήματος. Αμέσως και αντιλαμβανόμενη το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος, η διοίκηση της ομάδας μας αποφάσισε την επ’ αόριστον αναστολή όλων των προπονήσεων.
Στην συνάντηση της Παρασκευής 13 Μαρτίου, όπου ήταν παρόντες ΟΛΟΙ οι ξένοι αθλητές της ομάδας μας (DeAndre Liggins) ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ η αναμονή λήψης αποφάσεων για την συνέχιση ή το κλείσιμο της χρονιάς μετά την απόφαση του ερχόμενου συμβουλίου ΕΣΑΚΕ, δηλαδή το αργότερο έως την Τετάρτη 18 Μαρτίου. Ταυτόχρονα ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ πως σε περίπτωση συνέχισης του πρωταθλήματος θα καταβαλλόταν ένας μηνιαίος μισθός σε όλους τους παίκτες, ενώ σε περίπτωση μη συνέχισης του πρωταθλήματος θα γινόταν συμφωνία ανά περίπτωση σχετικά με τα δεδουλευμένα των αθλητών και ακολούθως θα επέστρεφαν στην χώρα τους.
Ο αθλητής Devin Sweetney προσπάθησε να επικοινωνήσει απευθείας με τον πρόεδρο της ομάδας μας το απόγευμα της Κυριακής (15/3) αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό, κάτι το οποίο, ωστόσο, έγινε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Μαρτίου.
Κατά την επικοινωνία μέσω μηνυμάτων, ο αθλητής δεν αμφισβητεί την ανωτέρω ΣΥΜΦΩΝΙΑ και δηλώνει πως ο λόγος που πρέπει να επισπεύσει την αναχώρηση του είναι η εξαγγελία του Ντόναλντ Τράμπ σχετικά με περιορισμούς πτήσεων προς τις ΗΠΑ. Ο πρόεδρος της ομάδας μας του ζήτησε να ενημερώσει τον team manager Χρήστο Χριστοδούλου σχετικά με την πτήση που χρειάζεται και ο αθλητής απάντησε ότι έχει ήδη βγάλει μόνος του εισιτήριο επιστροφής. Να ενημερώσουμε πως πάγια τακτική, θεωρούμε όλων των ομάδων, είναι να “κλείνουμε” για τους ξένους αθλητές αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή και μέσω συνεργαζόμενων ταξιδιωτικών γραφείων, ώστε να είναι εφικτή και με ελάχιστο ή μηδενικό κόστος οποιαδήποτε αλλαγή χρειάζεται. Να ενημερώσουμε επίσης πως με τα μέτρα ασφαλείας της Ελλάδας, οποιοσδήποτε προσγειωθεί στην χώρα μας θα πρέπει να παραμείνει για λόγους ασφαλείας σε κατ’οίκον περιορισμό (σ.σ. καραντίνα) για 2 εβδομάδες, οπότε αυτομάτως με την κίνηση του αυτή ο αθλητής αφαιρεί το δικαίωμα χρησιμοποίησης του από την ομάδα σε περίπτωση συνέχισης του πρωταθλήματος της ΕΚO Basket League και άρα αυτομάτως τίθεται – κατόπιν επιλογής του – εκτός ομάδας. Ο αθλητής ζήτησε να επικοινωνήσει ο πρόεδρος της ομάδας μας με τον Έλληνα εκπρόσωπο, πράγμα που έγινε χωρίς κανένα, όμως, αποτέλεσμα. Ενημερώνουμε ότι την στιγμή που αποχώρησε ο αθλητής από την Ελλάδα υπήρχε 2 ημερών ληξιπρόθεσμη καταβολή του μισού μηνιαίου μισθού του. ΔΥΟ ΗΜΕΡΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥ ΜΗΝΙΑΙΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΤΟΥ σε περίπτωση που κάποιος πιστεύει πως ίσως έγινε κάποιο τυπογραφικό λάθος.

Σχετικά με τις δηλώσεις του ξένου ατζέντη του αθλητή DeAndre Liggins:

Δεν αμφισβητούμε πως είναι επίσημος ατζέντης του DeAndre Liggins, δηλώνουμε πάντως πως εμείς είχαμε επικοινωνία μόνο με τον Έλληνα ατζέντη του αθλητή, με τον οποίο είχαμε καθημερινή επαφή και ενημερώναμε σχετικά με τους λόγους αδυναμίας έκδοσης δελτίου και μη συμμετοχής του πελάτη του στους αγώνες εναντίον της ΑΕΚ (29/2) και του Λαυρίου (7/3).
Από τον Έλληνα ατζέντη μας μεταφέρθηκε τηλεφωνικά, πολλάκις, η απαίτηση του ξένου ατζέντη να λυθεί το συμβόλαιο του παίκτη εάν δεν αγωνιζόταν κόντρα στο Λαύριο. Στην κατοχή μας έχουμε και προωθημένο (σ.σ. από τον Έλληνα Ατζέντη) μήνυμα του ξένου ατζέντη που ζητάει λύση συμβολαίου σε αυτή την περίπτωση.
Παρά τις επίμονες προσπάθειές μας, δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να εκδώσουμε δελτίο από την ΕΟΚ και ο αθλητής δεν αγωνίστηκε ούτε εναντίον του Λαυρίου (7/3). Ο Έλληνας ατζέντης του αθλητή γνωρίζει όλες τις προσπάθειες που κάναμε και σίγουρα μπορεί να επιβεβαιώσει πως ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ λόγος που δεν αγωνίστηκε ο αθλητής σε κανέναν αγώνα της ομάδας μας είναι η αδυναμία να βρεθεί συμβιβαστική λύση με τον ατζέντη Λου Διαμαντόπουλο, αναφορικά με την άρση του ban της FIBA στην ομάδα μας για οφειλές από την αγωνιστική χρονιά 2014/2015, κατά την οποία ΔΕΝ είχαμε την διοίκηση της ομάδας.
Όπως και στην περίπτωση του Devin Sweetney, έτσι και για τον DeAndre Liggins υπήρχε εισιτήριο με επιστροφή μετά το τέλος του πρωταθλήματος, το οποίο θα μπορούσαμε πολύ εύκολα να αλλάξουμε, έαν μας είχε ζητηθεί.
Ο αθλητής έφυγε από την Ελλάδα κάποια στιγμή μεταξύ Πέμπτης 12 και Παρασκευής 13 Μαρτίου κ ενώ δεν υπήρχε καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή από την ομάδα μας προς αυτόν.

Τονίζουμε για μια ακόμη φορά πως η υγεία είναι το σημαντικότερο αγαθό και ποτέ δεν θα επικρίνουμε οποιονδήποτε αθλητή μας ζητήσει να φύγει για λόγους ανωτέρας βίας, ειδικά σε μια τέτοια χρονική στιγμή όπου ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Από αυτό το σημείο όμως μέχρι το να προσπαθεί να μας διασύρει με συκοφαντικά και κατάπτυστα δημοσιεύματα υπάρχει μια τεράστια διαφορά.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε πως ΟΛΕΣ οι επικοινωνίες μέσω μηνυμάτων στις οποίες αναφερόμαστε στην ανακοίνωση μας είναι διαθέσιμες προς κάθε ενδιαφερόμενο και ιδιαίτερα προς εκείνους που έσπευσαν να υιοθετήσουν τις συγκεκριμένες συκοφαντικές δηλώσεις".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ