11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Απαντάει θετικά στην πρόκληση της Α2 ο Τρίτων

Ιστορία αναμένεται να γράψει σήμερα (5/8) ο Τρίτωνας, ο οποίος στην συμπλήρωση των 77 ετών ιστορίας του, γράφει νέες λαμπρές σελίδες καθώς θα αποδεχθεί την πρόκληση που πήρε από την ΕΟΚ, και θα αγωνιστεί στην Α2 Ανδρών.

Κεντρικό πρόσωπο στην ίδρυση ήταν ο Π. Πολυτιμίδης, Αιγυπτιώτης Έλληνας που ήταν ιδρυτικό μέλος, πρόεδρος, παίκτης και προπονητής στην ιστορία του συλλόγου, με την άτυπη ίδρυση να γίνεται τον Σεπτέμβριο του 1942, αλλά τα τυπικά βήματα πήραν κάποιο χρόνο, αφού το καταστατικό εγκρίθηκε το Νοέμβριο του 1943, και όλα αυτά εν μέσω του πολέμου. Πηγή έμπνευσης αναφορικά με το όνομα ήταν η βύθιση του ελληνικού υποβρυχίου «Τρίτων», και για αυτή την επιλογή ο σύλλογος έχει  έχει τιμηθεί από το Πολεμικό Ναυτικό. Η αντρική ομάδα αγωνίστηκε στην Α' Εθνική το 1977, με την ανάκαμψη του να έρχεται το 2011, με την τωρινή διοίκηση και στον πάγκο τον νεαρό τεχνικό, Μιχάλη Μιχελάκο.

Ο Τρίτων έχοντας ως εφαλτήριο το κλειστό του Στρέφη βρέθηκε πέρυσι να κερδίζει το Αγρίνιο στο μπαράζ της τρίτης θέσης, και πλέον ετοιμάζεται για την πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών. Με βάση αυτή την εξέλιξη αδειάζει θέση στον πρώτο όμιλο της Β' Εθνικής, τον οποίο αναμένεται να πάρει η Μεγαρίδα, ενώ την θέση της στην Γ' Εθνική θα πάρει ο Μίλωνας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ