16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αξίζει να βλέπεις μόνο για τον Χεζόνια

Ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να κοντράρει την Μπαρτσελόνα, αλλά ο Μάριο Χεζόνια απέδειξε με το «καλημέρα» την αξία του.

Ο Κροάτης σούπερ σταρ δεν είναι πολυτέλεια μόνο για τους πρωταθλητές Ελλάδας και το ελληνικό μπάσκετ συνολικά, αλλά και για την ίδια την Ευρωλίγκα, καθώς δεν υπάρχει αθλητής όμοιός του κι αυτό φάνηκε από τον πρώτο του αγώνα.

Οι «πράσινοι» έπαιξαν κόντρα στους πρωτοπόρους δίχως τους Νεμάνια Νέντοβιτς και Ιωάννη Παπαπέτρου και τους κοίταξαν στα μάτια χάρη στον «Super Mario». Μετά από τόσους μήνες απραξίας ήταν με διαφορά ο πιο επιδραστικός παίκτης στο παρκέ, περισσότερο κι από τον Νίκολα Μίροτιτς, ο οποίος ήταν μέλος μίας ομάδας που δούλευε αρμονικά στο γήπεδο.

Αντίθετα με το «τριφύλλι» που θα ήταν μπασκετικό «θαύμα» αν έπαιρνε μία νίκη σε αυτόν τον αγώνα, παρατάσσοντας μία γραμμή από γκαρντ χαμηλού επιπέδου που δυσκολεύονται ακόμα και να ντριμπλάρουν όταν πιέζονται. Σαντ Ρόος και Μποχωρίδης αδυνατούσαν να κοντρολάρουν και να κατεβάσουν την μπάλα με ασφάλεια κι εκεί αρχίζει αλλά τελειώνει και όλη η κριτική που μπορεί να γίνει για την αναμέτρηση.

Ο Παναθηναϊκός τελείωσε τον αγώνα με 12 ασίστ και 21 λάθη, μία αναλογία αποκαρδιωτική που αν την εμφανίσει και στο μέλλον, δεν θα έχει τύχη κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο κορυφαίου επιπέδου. Η άμυνα της τρίτης περιόδου αποτελεί οδηγό για την ελληνική ομάδα που θα πρέπει να παρουσιαστεί πιο σοβαρή, αν δεν θέλει να χάσει εύκολα κι από την Μπάγερν στο Μόναχο.

Όπως και να' χει το δεδομένο είναι ότι -τουλάχιστον- μέχρι το τέλος της σεζόν, όσοι αγαπούν το άθλημα μπορούν να παρακολουθούν την ομάδα του Όντεντ Κάτας και να θαυμάζουν τον παικταρά που λέγεται Μάριο Χεζόνια. Αν δε, γίνει η θέλησή του πραγματικότητα και συνεχίσει και του χρόνου στον αγαπημένο του σύλλογο, τότε με κατάλληλες κινήσεις οι «πράσινοι» θα μπορούν να χτίσουν ένα αξιόλογο σύνολο που θα πραγματοποιήσει καλύτερη πορεία από την φετινή.

Το σίγουρο είναι ότι πλέον ο Παναθηναϊκός δεν έχει μόνο ένα «καθαρό» ταλέντο στο ρόστερ του -αναφερόμαστε στον Νεμάνια Νέντοβιτς- αλλά πρόσθεσε ακόμα έναν παίκτη ο οποίος μπορεί να βάλει με κάθε τρόπο την μπάλα στο αντίπαλο καλάθι. Και παράλληλα κάνει πιο εύκολο το έργο στις εγχώριες διοργανώσεις, εκεί όπου κάποιες ομάδες κάνουν όνειρα για να τον εκθρονίσουν.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ