21.3 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Αν συνεχίσει έτσι κινδυνεύει να αποκλειστεί…

Ο Παναθηναϊκός αντί να βελτιώνεται παρουσιάζει ολοένα και πιο προβληματικό αγωνιστικό πρόσωπο κι αν δεν προσέξει θα βρεθεί προ αρνητικής εκπλήξεως.

Η ήττα από την Μπαρτσελόνα δεν προκάλεσε σοκ. Οι Καταλανοί διαθέτουν άλλωστε το μεγαλύτερο μπάτζετ της διοργάνωσης. Χημεία δεν έχουν βρει ακόμα βέβαια, αλλά το ατομικό τους ταλέντο είναι ικανό να τους οδηγήσει σε νίκες οπουδήποτε. Παρ' όλα αυτά, ο τρόπος που νίκησαν στο ΟΑΚΑ εξουθένωσε ψυχολογικά την πλευρά της ελληνικής ομάδας η οποία για 35 λεπτά το πάλεψε στα ίσα.

Το σύνολο του Ρικ Πιτίνο πριν κάποιο χρονικό διάστημα είχε διορθώσει την «πληγή» των αμυντικών ριμπάουντ όμως πλέον την... πατάει ξανά και ξανά με τον ίδιο τρόπο. Οι «μπλαουγκράνα» μάζεψαν συνολικά 15 επιθετικά «σκουπίδια» και κόντρα σε μία τέτοια ομάδα, όταν επιτρέπεις να συμβεί κάτι τέτοιο, είναι δεδομένο ότι το... κοντέρ θα γράψει πάνω από 90 πόντους. Κάτι τέτοιο είχε συμβεί άλλωστε και στον αγώνα της Βαρκελώνης....

Πλέον όμως το «τριφύλλι» δυσκολεύεται και στο επιθετικό κομμάτι, με αποτέλεσμα να μένει χαμηλότερα από το μέσο όρο του... Με την 25η αγωνιστική να έχει ολοκληρωθεί, ο Αμερικανός προπονητής -ο οποίος ανέλαβε στα τέλη Νοέμβρη- ψάχνεται ακόμα για τα καλά. Δεν εξηγείται αλλιώς η συνεχής αλλαγή των χρόνων στο ροτέισον. Ο Τζίμερ Φριντέτ χθες (21/2) έμεινε στο παρκέ για 30 λεπτά, όταν στα προηγούμενα παιχνίδια έπαιρνε σαφώς λιγότερο χρόνο.

Η εμπιστοσύνη στον Μπεν Μπέντιλ οδήγησε τον Γκανέζο στην καλύτερή του εμφάνιση, όμως μετά την τρίτη περίοδο έμεινε ξεχασμένος στον πάγκο κι επέστρεψε στο χειρότερο χρονικό σημείο, λίγο πριν το φινάλε, όταν ήταν απαραίτητος ο Ντεσόν Τόμας προκειμένου να δώσει λύσεις στο σκοράρισμα, με τον Παναθηναϊκό να έχει κολλήσει για τα καλά. Την ίδια ώρα ο Ντίνος Μήτογλου μετά τη μυθική του εμφάνιση στον εκτός έδρας θρίαμβο επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας παρουσιάζεται όλο και χειρότερος, ενώ κατόρθωσε να κάνει την γκάφα της αναμέτρησης όταν έχοντας να σπαταλήσει ομαδικά φάουλ άφησε τον Αμπρίνες να τον περάσει και να σκοράρει στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Θέμα κούρασης υφίσταται μόνο για τον Νικ Καλάθη ο οποίος πάντως έμεινε στο παρκέ τον... λογικό χρόνο των 29 λεπτών. Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες -εκτός του προερχόμενου από τραυματισμό Τόμας- είχαν να αγωνιστούν μία εβδομάδα, καθώς είχαν παίξει για τελευταία φορά απέναντι στον Άρη το περασμένο Σάββατο (15/2).

Η τετράδα αναμετρήσεων που ακολουθεί (Ρεάλ εκτός, Ολυμπιακός εκτός, ΤΣΣΚΑ Μόσχας εντός, Φενέρμπαχτσε εκτός) φέρνει τους πρωταθλητές Ελλάδας σε μία οριακή κατάσταση. Το 14-11 τους δίνει προς το παρόν την ασφάλεια της έκτης θέσης, αλλά χρειάζεται δουλειά για να εξασφαλιστεί η πρόκριση. Δουλειά, αποτελέσματα και ίσως μία προσθήκη, μόνο όμως σε περίπτωση που ο παίκτης ο οποίος θα αποκτηθεί θα μπορεί να βοηθήσει και όχι να είναι συμπληρωματικός.

Περιθώρια πλέον δεν υπάρχουν. Το σταυροδρόμι είναι κομβικό και οι «στραβοτιμονιές» πρέπει να σταματήσουν... Αν δεν συμβεί αυτό, τότε το συναίσθημα που θα αφήσει η φετινή σεζόν στην Ευρωλίγκα ίσως είναι αντιστρόφως ανάλογο από το περσινό, όταν οι «πράσινοι» μ' ένα απίθανο ντεμαράζ είχαν κατορθώσει να πάρουν θέση στην οκτάδα...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ