15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αν περάσει θα είναι έκπληξη

Ο Παναθηναϊκός παραπαίει κι αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά θα χάσει και το τρένο της οκτάδας...

Η εικόνα που εμφάνισε το βράδυ της Πέμπτης (5/3) το «τριφύλλι» μπροστά στον λιγοστό -για τα δεδομένα του- κόσμο στο ΟΑΚΑ ήταν αποκαρδιωτική. Μία από τις χειρότερες εμφανίσεις όλων των εποχών, με τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία να είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Ακόμα και στο πρώτο ημίχρονο που η διαφορά δεν είχε ξεφύγει, φαινόταν αυτή η «θολούρα» που υπήρχε στο μυαλό όλων. Σχήματα-πειράματα, αλλαγές επί αλλαγών, παίκτες που «εξαφανίστηκαν» σ' ένα βράδυ και όχι μόνο. Την ίδια ώρα, η ΤΣΣΚΑ, πληγωμένη από τις τρεις σερί ήττες που μετρούσε από τον Παναθηναϊκό, έβρισκε την ευκαιρία να πάρει την εκδίκησή της.

Το δυσάρεστο για τους πρωταθλητές Ελλάδας είναι κάτι που έχει επισημανθεί από καιρό. Και να περάσουν, δεν θα πάνε κάπου. Απλά για το πρεστίζ τους θα συμπληρώσουν δεκαετία με συνεχή παρουσία τουλάχιστον στην οκτάδα. Όχι ότι αυτό συνιστά επιτυχία για ένα μέγεθος όπως αυτό του μπασκετικού Παναθηναϊκού βέβαια.

Όπως και στη Μαδρίτη πριν από δέκα μέρες, άπαντες έκριναν σκόπιμο να παρατήσουν στη μοίρα του το παιχνίδι! Όταν η διαφορά έφτασε στους 15 πόντους αντί να χαλαρώσει η ΤΣΣΚΑ χαλάρωσε ο Παναθηναϊκός. Αυτή η ανεκδιήγητη νοοτροπία κόστισε τη βαρύτερη εντός έδρας ήττα στην ιστορία του κλαμπ. Και πλέον για να προκριθούν οι «πράσινοι» χρειάζονται ένα μπασκετικό «θαύμα».

Ακόμα βρίσκονται στην έκτη θέση, αλλά η εικόνα τους είναι ενδεχομένως η χειρότερη μεταξύ των 18 ομάδων που συμμετέχουν στη διοργάνωση. Το πρόγραμμα της συνέχειας είναι δύσκολο, όμως φαντάζει ακόμα δυσκολότερο με τα όσα δείχνει το «τριφύλλι» στο παρκέ.

Ο Ρικ Πιτίνο δεν θυμίζει σε τίποτα τον άνθρωπο ο οποίος άλλαξε ολόκληρη τη σεζόν για τον Παναθηναϊκό. Από τις δηλώσεις του φαίνεται ότι και ο ίδιος αδυνατεί να βρει τι ακριβώς φταίει κι αυτό τον έχει μπερδέψει σε αρκετά μεγάλο βαθμό...

Κι επειδή «τσιπάκια» στο μπάσκετ και στον αθλητισμό δεν υπάρχουν, με βάση την... κατηφόρα που έχει πάρει η ομάδα και με τα μέχρι τώρα δεδομένα, θα αποτελέσει έκπληξη αν το συγκεκριμένο σύνολο πάρει ένα από τα οκτώ εισιτήρια για τα προημιτελικά... Κι όλα αυτά όταν μέχρι πριν λίγο καιρό όλοι πίστευαν -και δίκαια- ότι αν έκανε τα βασικά, θα ήταν άνετα έκτος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ