21.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

“Αν θες να παίξεις μακριά από τη χώρα σου πρέπει να είσαι αποφασισμένος” (vid)

O Τσαρλς Τζένκινς πρόσθεσε ένα ακόμη κεφάλαιο στην συζήτηση που έχει ανοίξει η Ευρωλίγκα για το πως βιώνουν οι ξένοι που έρχονται να αγωνιστούν στην Ευρώπη, ή αυτοί που απλά παίζουν σε διαφορετική χώρα από τη δική τους αυτή την εμπειρία.

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού θυμήθηκε την πρώτη του σεζόν στην Ευρώπη, όταν αναγκάστηκε να αφήσει το όνειρο του ΝΒΑ. Πρώτος σταθμός του ήταν το Βελιγράδι.

"Μετακόμισα στη Σερβία όταν ήμουν 23 χρονών μετά από δύο χρόνια στο ΝΒΑ. Δυστυχώς δεν λειτούργησε και ο ατζέντης μου μου είπε πως θα μπορούσα να παίξω στην Ευρώπη. Συμφώνησα με τον Ερυθρό Αστέρα, ο οποίος άνοιξε την αγκαλιά του για μένα. Μου έλειπε η χώρα μου την πρώτη σεζόν. Για πρώτη φορά δεν ήμουν στο σπίτι μου την ημέρα των Ευχαριστιών ή στα γενέθλια της μητέρας μου. Μιλούσα με φίλους μου στις ΗΠΑ και μου έλεγαν πως ετοιμάζονται να βγουν έξω για βόλτα και εγώ ήμουν στην άλλη άκρη του κόσμου. Έπαιζα, κοιτούσα στην εξέδρα και δεν έβλεπα κανέναν δικό μου. Αν όμως θες να παίξεις μπάσκετ επαγγελματικά πρέπει να είσαι αποφασισμένος, πρέπει να είσαι να είσαι πνευματικά δυνατός, ώστε να μπορέσεις να μείνεις μακριά από την οικογένειά σου".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ