24.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανυπέρβλητα εμπόδια για το final-8 του BCL!

To συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής απέρριψε με ψήφους 50 έναντι 44 την εισήγηση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη, για διάθεση κονδυλίου συνολικού ύψους 178.640 Ευρώ προκειμένου να διευκολυνθεί η διοργάνωση του final-8 του Basketball Champions League στο ΟΑΚΑ. Μάλιστα, την εισήγηση καταψήφισαν όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο συμβούλιο. Η είδηση αυτή, την οποία διαβάσατε την Τετάρτη στο basketa.gr, σημαίνει πρακτικά ότι οι πιθανότητες διεξαγωγής του final-8 στην Αθήνα μειώνονται πλέον δραματικά, καθώς παραμένει εξαιρετικά δύσκολη η απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού να επιτρέψει την παρουσία φιλάθλων στο γήπεδο.

Χωρίς φιλάθλους στο γήπεδο και χρήματα από την Πολιτεία, οι αξιωματούχοι της οποίας είχαν δεσμευτεί στις επαφές τους με τα στελέχη της ΑΕΚ και του BCL ότι θα βοηθήσουν οικονομικά, η διοργάνωση δεν είναι βιώσιμη και δεν μπορεί να γίνει, όπως άφησε να εννοηθεί στην επίσημη παρουσίασή της ο Πατρίκ Κομνηνός. Και μετά το τελεσίγραφο που απέστειλε χθες στην ΑΕΚ και ουσιαστικά έχει εκπνεύσει, το μπαλάκι φαίνεται ότι βρίσκεται πλέον στα χέρια του BCL. 

Μέχρι αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ δεν έχει δώσει απάντηση για το αν μπορεί να φιλοξενήσει τη διοργάνωση, όπως της ζητήθηκε χθες, διότι δεν έχει πάρει ούτε η ίδια απάντηση από τον Λευτέρη Αυγενάκη ούτε για τους φιλάθλους ούτε και για την κρατική ενίσχυση. Κι αν αυτή η απάντηση καθυστερήσει κι άλλο, το BCL θα πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει, καθώς τα περιθώρια έχουν στενέψει απελπιστικά. Είτε θα πάρει τη διοργάνωση και θα την πάει αλλού (έχει ενδιαφέρον να δούμε αν πράγματι υπάρχουν πόλεις που να μπορούν να διοργανώσουν το final-8 μέσα σε δύο εβδομάδες και με κόσμο στις κερκίδες...) είτε δεν θα την κάνει καθόλου.

Αυτό που προκύπτει από την ΑΕΚ, πάντως, είναι ότι αν δεν μπουν φίλαθλοι στο ΟΑΚΑ ή δεν καταβάλει η Πολιτεία τα χρήματα που έχει υποσχεθεί, final-8 στο ΟΑΚΑ δεν γίνεται...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ