22.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αντιδρούν οι ομάδες στις αυστηρές ποινές της Ευρωλίγκας

Σε μία περίοδο κατά την οποία δοκιμάζονται και οι οικονομικές αντοχές των ομάδων, η Ευρωλίγκα όρισε απίστευτες ποινές στις περιπτώσεις μη πραγματοποίησης αγώνων με υπαιτιότητα των γηπεδούχων. Σε αυτές τις περιπτώσεις η διοργανώτρια αρχή πέραν του μηδενισμού που θα επιβάλει στις ομάδες, θα τις αναγκάζει να βγάζουν από τα ταμεία τους και 150 χιλιάδες ευρώ ως πρόστιμα! Η απόφαση αυτή, όπως είναι λογικό, προκάλεσε ήδη αντιδράσεις μεταξύ των ομάδων.

 


Η Ευρωλίγκα μοίρασε στις 18 ομάδες της το υγειονομικό πρωτόκολλο εν όψει της έναρξης της νέας σεζόν και οι ποινές που προβλέπονται έχουν προκαλέσει αντιδράσεις οι οποίες αναμένεται να ακουστούν στην αυριανή συνεδρίαση των ομάδων. Στην εποχή του κορωνοϊού, εκ των πραγμάτων το ταξίδι μιας ομάδας από τη χώρα της σε μια άλλη δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Αν λοιπόν η αντίπαλος προέρχεται από χώρα που έχει απαγόρευση εισόδου, τότε η γηπεδούχος ομάδα θα πρέπει να μεριμνήσει για να βρεθεί ουδέτερη χώρα και ουδέτερο γήπεδο για την διεξαγωγή του αγώνα καλύπτοντας όλα τα έξοδα, κάτι καθόλου εύκολο.

 


Για παράδειγμα, με τα σημερινά δεδομένα για τη χώρα μας υπάρχει απαγόρευση πτήσεων από την Τουρκία και τη Ρωσία. Τι θα συμβεί λοιπόν όταν έρθει η σειρά των εντός έδρας αγώνων του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού με τις Φενέρ, Εφές, ΤΣΣΚΑ, Χίμκι και Ζενίτ;

 


Θα περίμενε κανείς από τη διοργανώτρια αρχή να βρει τρόπους να διευκολύνει αυτές τις περιπτώσεις, ωστόσο προς το παρόν όχι μόνο δεν φαίνεται να έχουν ληφθεί τέτοια μέτρα αλλά αντί αυτών οι ομάδες θα αντιμετωπίζουν και τη «δαμόκλειο σπάθη» της, όταν προφανώς για λόγους ανωτέρας βίας, δεν θα είναι σε θέση να διοργανώσουν κάποιον από τους αγώνες τους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ