17.8 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Αντετοκούνμπο: Ρεπό, πίτσα και… smoothies (vids)

O Γιάννης Αντετοκούνμπο δείχνει απλά διαφορετικός φέτος. Και όχι τόσο από την αρχή της σεζόν, όσο τώρα, όσο αυτή προχωράει. Εκεί που άλλες φορές, άλλες χρονιές έδειχνε αγχωμένος με όλο το βάρος της ευθύνης να βαραίνει τους ώμους του, τώρα μοιάζει να το χαίρεται περισσότερο. Μπορεί να μην βρίσκεται στο Top10 κάθε εβομάδα, μπορεί να μην γίνεται ίσως τόσος ντόρος γι' αυτόν, αλλά μάλλον κάνει την ουσιαστικότερη και πιθανότατα την καλύτερη σεζόν του με τους Μιλγουόκι Μπακς στο ΝΒΑ.

Οι δηλώσεις που έκανε μετά τη νίκη επί των Oυόσινγκτον Ουίζαρντς με 133-122 εκτός έδρας το έδειξαν ανάγλυφα. Ο ίδιος είχε μόλις κάνει το τρίτο συνεχόμενο triple double και στις δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ ήταν σε κάτι παραπάνω από χαλαρό ύφος, όπως είναι πολλές φορές φέτος, σε αντίθεση με άλλες σεζόν.

Ο Αντετοκούνμπο λοιπόν δήλωσε πως τη δεδομένη στιγμή δεν σκέφτεται τον επόμενο αγώνα (με τους Σίξερς), αλλά κάτι διαφορετικό: "Ανυπομονώ για το ρεπό μου, μια μέρα ξεκούρασης, να ευχαριστηθώ την πίτσα πεπερόνι, το smoothie μου και τις φτερούγες κοτόπουλο", δήλωσε με το κεφάλι ακουμπισμένο στα τεράστια χέρια του με ένα τεράστιο αρκουδάκι να φιγουράρει στην μλούζα του. Μην νομίζετε πάντως πως το μπάσκετ δεν βρήκε τη θέση του στην κουβέντα: "Την επόμενη μέρα θα επιστρέψουμε στην προπόνηση, θα πάρουμε το πλάνο του προπονητή και θα είμαστε έτοιμοι, θα προσπαθήσω να είμαι κι εγώ έτοιμος. Οι Σίξερς κάνουν μια απίστευτη χρονιά. Είναι νούμερο 1 στην Ανατολή, δεν είναι; Δεν τα παρακολουθώ ιδιαίτερα αυτά. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι.Πρέπει να εφαρμόσουμε το πλάνο μας, να παίξουμε καλή άμυνα, ελπίζω να βάλουμε και τα σουτ και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα να φύγουμε καλύτεροι. Να κλείσουμε αυτό το road trip με καλή αίσθηση. Προσέξτε, να φύγουμε καλύτεροι, όχι απαραίτητα νικητές. Να το θυμάστε αυτό".

Ο Αντετοκούνμπο είπε πως αυτά που τον ξεκουράζουν είναι μια βόλτα ή μια κουβέντα με τους δικούς του ανθρώπους και ξεκαθάρισε πως δεν είναι ο Κόμπι. Δεν είναι απαραίτητο πως αυτός θα βάλει το νικητήριο σουτ. Γι' αυτόν είναι το θέμανα πάρει τη σωστή απόφαση. Όπως έκανε και στα τελευταία κρίσιμα λεπτά του αγώνα με τους Ουίζαρντς: "Δεν είμαι ο Κόμπι. Προσπαθώ να είμαι ένας μπασκετμπολίστας. Δεν βλέπω το ρολόι, δεν σκέφτομαι "είμαστε μπροστά με δύο ή πίσω με δύο, θα πάρω εγώ το παιχνίδι τώρα". Το θέμα είναι για μένα να πάρω τη σωστή απόφαση. Αν αυτή είναι να σουτάρω, θα σουτάρω. Αν είναι να πασάρω, θα πασάρω. Aπλά απολαμβάνω τη στιγμή. Έχουμε ακόμη 30 παιχνίδια ως τα play offs. Δεν έχει νόημα να το σκέφτομαι από τώρα. Έχω αποφασίσει πως η καλύτερη στιγμή είναι αυτή που ζω τώρα".

Ο Greek Freak έπλεξε και το εγκώμιο του Μπρουκ Λόπε, ο οποίος έπαιξε εξαιρετικά, λέγοντας (και) προς τον ίδιο πως ήταν απίστευτος στο παιχνίδι και συνέχισε στην ίδια φιλοσοφία με την οποία είχε μιλήσει νωρίτερα: "Το χαιρόμαστε, το διασκεδάζουμε και αυτό είναι σημαντικό. Όσο κι αν δεν μας αρέσει θα βρεθούμε και σε ένα κακό διάστημα κάποια στιγμή. Αλλά στο τέλος της ημέρας είναι σημαντικό να χαιρόμαστε αυτό που κάνουμε¨,

Τα εύσημα απένειμε στον Γιάννη και ο προπονητής του Mάικ Μπουντενχόλτζερ όταν ρωτήθηκε για την εικόνα που δείχνει στα τελευταία παιχνίδια: "Ο Γιάννης βρίσκεται σε ένα πολύ καλό μέρος αυτή τη στιγμή πνευματικά, διασκεδάζει το παιχνίδι, βρίσκει τους συμπαίκτες του, σκοράρει, παίζει εξαιρετικό μπάσκετ αυτή τη στιγμή, δημιουργεί για τον εαυτό του και τους άλλους, είναι αποτελεσματικός στις βολές... Το διασκεδάζει".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ