21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Αντετοκούνμπο: Ηγέτης στη νίκη των Μπακς (vids, pic)

O Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε για μία ακόμη φορά τη μεγάλη διαφορά για τους Μιλγουόκι Μπακς οδηγώντας τους στη νίκη απέναντι στους Φιλαδέλφεια Σίξερς στο μεγάλο ντέρμπι της Ανατολής. Τα "ελάφια" επικράτησαν 109-105 στην παράταση με τον Greek Freak να μετρά 32 πόντους, 15 ριμπάουντ και 5 ασίστ!

Οι Μπακς βρέθηκαν να χάνουν ακόμη και με 19 πόντους, αλλά ο Γιάννης ήταν εκεί, σημείωσε 10 από τους 32 πόντους στην παράταση οδηγώνας στο 105-98 με 1'11'' να απομένει στην παράταση, βρίσκοντας τον τρόπο να ξεφύγει από τον εξαιρετικό Μπεν Σίμονς.

Λίγο μετά το +7 κάθισε στο κέντρο του γηπέδου! Για να αποδοκιμαστεί για μία ακόμη φορά. "Απλά έτσι ένιωσα εκείνη τη στιγμή. Απλά διασκέδαζα, απλά απολάμβανα τη στιγμή", δήλωσε αργότερα.

 Λίγο νωρίτερα πάντως παραδέχθηκε πως δεν διασκέδαζε και τόσο πολύ. Στα πρώτα 24 λεπτά του αγώνα είχε τέσσερις πόντους και τέσσερα σουτ, συμπεριλαμβανομένου κι ενός σουτ τριών πόντων, το οποίο δεν βρήκε (κατά πολύ) το στόχο του: "Δεν το διασκέδαζα... Προσπάθησα να είμαι πιο επιθετικός στη συνέχεια. Θα υπάρχουν στιγμές που θα πρέπει να είμαι πιο επιθετικός και να πάρω προσπάθειες και στιγμές που θα πρέπει να βρω τους συμπαίκτες μου".

Οι Μιλγουόκι Μπακς από το -19 βρέθηκαν στο +7 (91-84) στην τέταρτη περίοδο με 52'΄' για τη λήξη της κανονικής περιόδου. Ο Μίντλετον έγραψε το 93-90, αλλά ο Φουρκάν Κορκμάζ με τρίποντο στα 0.4 για τη λήξη οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί ανέλαβε ο Γιάννης.

"Είχε ένα εκπληκτικό παιχνίδι", είπε γι' αυτόν ο Ντουάιτ Χάουαρντ, ο οποίος παραδέχθηκε πως δεν του αρέσε η κίνηση του Αντετοκούνμπο να καθίσει στο παρκέ και ήθελε κάτι να κάνει γι' αυτό αλλά θυμήθηκε πως είχε ήδη μια τεχνική ποινή από όπως δήλωσε αργότερα, για να προσθέσει: "Δεν θέλω να πω τίποτα κακό ή αρνητικό, αλλά θα τον ξαναδούμε στην πορεία".

Ο Μπεν Σίμονς ήταν ο κορυφαίος των Σίξερς με triple double με 13 πόντους, 10 ριμπάουντ και 12 ασίστ. Ο Τομπάιας Χάρις είχε 19 πόντους και ο Ντάνι Γκριν 18 για τη Φιλαδέλφεια, η οποία έπαιξε για τρίτη συνεχόμενη φορά χωρίς τον τραυματία (αριστερό γόνατο) Τζόελ Εμπίντ. Για τους Μπακς ο Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο σημείωσε 20 πόντους, ο Τζρου Χολιντέι 19 και ο Κρις Μίντλετον 15.

Και λίγο πριν φύγει, παρά το ότι έπαιζε εκτός έδρας, δεν ξέχασε αυτούς που τον στήριξαν στη διάρκεια του αγώνα, χαρίζοντάς τους τα παπούτσια του, σε μια στίγμη που σίγουρα δύσκολα θα ξεχάσουν.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ