22.3 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Αντετοκούνμπο: «Είμαι εδώ χάρη στο παρελθόν» (vid)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο άνοιξε την καρδιά του στο ESPN και μίλησε για τη ζωή του στις ΗΠΑ, τις αξίες που πήρε όταν ήταν ακόμα παιδί και ζούσε στην Ελλάδα, την οικογένειά του, τις φιλίες στο ΝΒΑ και τον τίτλο του MVP.

Ο 24χρονος γκαρντ/φόργουορντ, παραχωρώντας συνέντευξη στον Αμερικανό δημοσιογράφο Άντριαν Βοϊναρόφσκι, μίλησε αρχικά για τα πρώτα χρόνια του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού: «Η οικογένειά μου με κρατάει στο έδαφος. Με βοηθάει να μένω συγκεντρωμένος. Το NBA ήταν σκληρό για εμένα στην αρχή. Ήρθα 18 χρονών, δεν ήξερα πολλά πράγματα. Ο οργανισμός με βοήθησε πολύ σε καθημερινή βάση, σε πράγματα που θα έπρεπε να ξέρω, αλλά δεν ήταν έτσι για εμένα. Ήταν δύσκολα. Ποτέ δεν είχα αφήσει την οικογένειά μου. Δεν είχα τίποτα να κάνω. Κοιμόμουν στο γυμναστήριο, βρισκόμουν εκεί ολόκληρη την ημέρα. Δεν ήξερα καν πώς να χειριστώ την τηλεόραση. Από μικρός δούλευα πολύ. Μου έλεγαν πως είμαι τρελός. Είναι μια συνήθεια που είχα από παιδί. Την πήρα από τους γονείς μου, που δούλευαν ασταμάτητα για να έχουμε να φάμε. Υπάρχουν στιγμές που ακόμα σκέφτομαι το παρελθόν, ειδικά όταν έχω σκαμπανεβάσματα στο ΝΒΑ. Μου θυμίζουν πώς ζούσα. Το ταξίδι ήταν απίστευτο. Ποτέ δεν φανταζόμουν πού θα βρισκόμουν τώρα. Είμαι εδώ χάρη στο παρελθόν. Με έκαναν σκληρό, με έμαθαν πώς να προσεγγίσω τη ζωή».

Όσον αφορά στον πρώτο προπονητή του στους Μιλγουόκι Μπακς, Τζέισον Κιντ, και τον αντικαταστάτη του, Μάικ Μπουντενχόλζερ, πρόσθεσε: «Ο Τζέισον Κιντ με έμαθε τι να κάνω. Να δουλεύω σκληρά, περισσότερο από κάθε άλλον παίκτη, να πιστεύω στον εαυτό μου. Με εμπιστεύτηκε απόλυτα. Ο κόουτς Μπουντενχόλζερ έχει τη φιλοσοφία να ξεκουραζόμαστε, αλλά εγώ πάντα προσπαθώ να βρω τρόπο να προπονηθώ. Ακόμα κι αν δεν γυμναστώ στο γήπεδο, θα το κάνω σπίτι μου. Θέλω να γίνομαι καλύτερος κάθε ημέρα. Πάντα σκέφτομαι τι κάνουν οι άλλοι μεγάλοι παίκτες όταν εγώ ξεκουράζομαι. Όπως πρόσφατα είδα ένα κλιπ με τον Τζέιμς Χάρντεν να γυμνάζεται έπειτα από έναν αγώνα. Θέλω πάντα να κάνω κάτι παραπάνω. Να φθάσω σε αυτό το επίπεδο. Να βάλω 61π. και να πάω μετά στο γυμναστήριο. Να το κάνω κι εγώ».

Για το γεγονός πως θεωρείται εκ των φαβορί για την κατάκτηση του βραβείου του πολυτιμότερου παίκτη φέτος στο ΝΒΑ, συμπλήρωσε πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το σύνολο κι όχι οι ατομικές διακρίσεις: «Πολλοί θα σκέφτονταν τι πρέπει να κάνουν για να γίνουν MVP. Όχι εγώ. Θέλω απλά να βγω στο γήπεδο και να βοηθήσω την ομάδα μου να νικήσει». Μίλησε για τις προϋποθέσεις, που θεωρεί πως υπάρχουν, δηλώνοντας: «Τα κριτήρια για τον MVP; Κατά την άποψή μου μετράει μόνο η νίκη! Να βάζεις την ομάδα σου σε επιτυχημένη θέση».

Πολύς λόγος έγινε τελευταία για τις αμερικανικές συνήθειες, που δεν έχει υιοθετήσει ο «Greek Freak». Όπως επανέλαβε: «Δεν αλλάζω την προσωπικότητά μου, το ποιος είμαι. Δεν θα αλλάξω για κανέναν. Κανείς από το ΝΒΑ, από τα ΜΜΕ δεν θα με αλλάξει. Ξέρω από πού προέρχομαι, από πού ξεκίνησα και τι τράβηξε η οικογένειά μου. Κάνουμε πλάκα με τους μικρούς μου αδελφούς επειδή έχουν προφορά και μου λένε: πότε θα την αλλάξει; Πότε θα την αλλάξεις; Να την κάνω πιο αμερικανική. Έτσι είμαι εγώ, όμως. Είμαι υπερήφανος για αυτό που είμαι».

Αναφέρθηκε και στο εάν μπορούν να υπάρξουν φιλίες ανάμεσα στους κορυφαίους NBAers. «Ο Κόμπι Μπράιαντ ήταν κοντά με αυτούς που ανταγωνιζόταν; Ο Κέβιν Γκαρνέτ; Ο Μάικλ Τζόρνταν; Ο Λεμπρόν Τζέιμς; Είμαι ανταγωνιστικός. Θα τους βλέπω συνέχεια απέναντί μου. Προσπαθώ να κρατάω αποστάσεις. Ξέρω πως θα δίνω πάντα το 100%. Ίσως να περιμένουν να παίξω πιο κάτω όταν γίνουμε φίλοι. Δεν πρόκειται να το κάνω. Πάντα προτιμώ να με σηκώσει από το έδαφος ένας συμπαίκτης μου κι ας προσφέρεται ευγενικά ένας αντίπαλος. Έτσι "χτίζεις" σχέσεις».

Σε ερώτηση για τις προσωπικές επιδόσεις του, με τα «ελάφια», ξεκαθάρισε: «Εάν έπαιζα περισσότερα λεπτά, τότε σίγουρα θα είχα στο ενεργητικό μου πιο πολλά ματς με +40 και +50 πόντους. Λατρεύω την προσέγγιση του κόουτς. Να μην κυνηγάμε τους αριθμούς. Μπορεί να το κάνει, να το επιδιώξει υπέρ μου. Κοιτάζει μόνο αυτό που μετράει. Να είμαστε έτοιμοι για τα πλέι οφ. Στο τέλος του δρόμου υπάρχει ένα μεγαλύτερο τρόπαιο (από αυτό του MVP)».

Κλείνοντας, μίλησε για το πώς διαχειρίζεται τα οικονομικά του, επισημαίνοντας: «Είμαι προσεκτικός με τα χρήματά μου. Δεν είμαι τσιγκούνης. Ξοδεύω πολλά για εμένα και την οικογένειά μου. Ο κόσμος νομίζει πως οι παίκτες του ΝΒΑ ξοδεύουν πολλά. Εγώ εκεί που μεγάλωσα, στην Ελλάδα, έμαθα αλλιώς. Δεν θα χάσω αυτές τις αξίες. Δεν νομίζω. Η πρώτη φορά που αγόρασα πρώτης θέσης αεροπορικό εισιτήριο ήταν μετά το συμβόλαιο που υπέγραψα. Όταν είσαι ρούκι ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί στο μέλλον. Προσπαθούσα να μαζέψω χρήματα. Μπορεί να τραυματιζόμουν. Έπρεπε να εκμεταλλευτώ εκείνα τα λεφτά, των πρώτων χρόνων. Ήξερα πως θα υπογράψω συμβόλαιο, τους έλεγα, αλλά χτύπα ξύλο ποιος ξέρει τι θα συμβεί».

https://www.youtube.com/watch?v=v3bU3_Ysjug



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ