18.6 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Δεν θέλει να γίνει…. αμερικανάκι ο Αντετοκούνμπο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν μεγάλωσε με αμερικανική κουλτούρα και δεν επιθυμεί να «αμερικανοποιηθεί», προκειμένου να γίνει αρεστός στο ΝΒΑ.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ψάχνουν τον επόμενο μεγάλο αστέρα και ο 24χρονος γκαρντ/φόργουορντ των Μπακς φαντάζει ιδανική περίπτωση. Ωστόσο, το γεγονός πως δεν έχει γεννηθεί στις ΗΠΑ και δεν έχει υιοθετήσει αμερικανικές συνήθειες, παρότι βρίσκεται από το 2013 στο Μιλγουόκι, αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα. Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Ματ Βελάσκεζ τον ρώτησε εάν θα ήθελε να εναρμονιστεί με τον αμερικανικό τρόπο ζωής και φιλοσοφίας, για να γίνει πιο προσφιλής στους φιλάθλους της χώρας, και ο «Greek Freak» ήταν κάθετος όσον αφορά στην αλλαγή της προσωπικότητάς του για χάρη των Αμερικανών φιλάθλων.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Πολλοί λένε πως μπορεί να γίνω το "πρόσωπο της λίγκας". Τώρα, τελευταία, ο στενός μου κύκλος- ο στενότερος όλων, δηλαδή η οικογένειά μου, η κοπέλα μου, η μητέρα μου, τα αδέλφια μου- μου είπε πως δεν μπορώ να το κάνω επειδή δεν είμαι Αμερικανός. Δεν διαθέτω την αμερικανική κουλτούρα μέσα μου. Κάθισα και το σκέφτηκα. Να αποκτήσω λίγο περισσότερο αμερικανικό στιλ; Να πηγαίνω στο γήπεδο με κοστούμι; Να γίνω πιο… Αμερικανός; Αλλά, φίλε, εάν δεν μπορώ να γίνω το πρόσωπο του ΝΒΑ χωρίς να είμαι ο εαυτός μου, τότε δεν το θέλω. Αυτό πιστεύω πάνω-κάτω».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ