13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αντετοκούνμπο: “Είμαι εδώ μόνο για να γλιτώσω το πρόστιμο” (vids)

Με χαμόγελο και με ένα αστείο προς τους εκπροσώπους του Τύπου ξεκίνησε τις δηλώσεις του για τον τρίτο τελικό του ΝΒΑ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο Greek Freak είχε διατυπώσει στην προηγούμενη αντίστοιχη media day πως δεν είναι το καλύτερό του να μιλά στους δημοσιογράφους επισήμως και είπε να το συνεχίσει πειράζοντς τους... δικούς του ανθρώπους στο Μιλγουόκι.

Οι Μπακς έχουν χάσει τους δύο αγώνες στο Φίνιξ, οι Σανς προηγούνται 2-0 και τα ¨ελάφια" θα πρέπει να κάνουν πολύ μεγάλη προσπάθεια για να αναστρέψουν την κατάσταση, απέναντι σε μια ομάδα που δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. "Το να παίζεις μπροστά στους δικούς σου φίλους που σε στηρίζουν όλο το χρόνο, το να βρίσκεται σε έναν τελικό μετά από 50 χρόνια είναι φοβερό συναίσθημα", πρόσθεσε ο Αντετοκούνμπο και συνέχισε μιλώντας για τα σουτ που παίρνει στα play offs: "Έχω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ειδικά όταν βλέπεις μπροστά σου ένα τείχος παικτών, που προσπαθεί να σε σταματήσει και σου κόβει τον δρόμο. Πάντα προσπαθώ να κάνω την καλύτερη δυνατή επιλογή, αλλά κάποιες φορές πρέπει να πάρω τα σουτ".

Όταν ρωτήθηκε για την απόδοσή του συνολικά μέχρι τώρα στους δύο τελικούς απάντησε πως προσπαθεί να μην κοιτάζει τα στατιστικά και να απολαμβάνει τα παιχνίδια για να προσθέσει: "Στο πρώτο, δεν παίξαμε καλά. Δεν μπόρεσα να είμαι ανταγωνιστικός. Κάτι που δεν έγινε στο δεύτερο. Αν είσαι ανταγωνιστικός, τότε μπορείς να γίνεις και επιτυχημένος. Δεν σκεφτόμουν το γόνατο. Παίξαμε δύο παιχνίδια, το απόλαυσα, αφού είναι οι πρώτοι μου τελικοί. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα όσο περισσότερο μπορώ. Ήθελα να είμαι πιο επιθετικός, να έχω περισσότερο ενεργό ρόλο".

Για την εμπειρία ακριβώς των τελικών τόνισε: "Είναι κάτι διαφορετικό οι τελικοί. Δεν πρέπει να αγχώνεσαι. είναι μπάσκετ. Εύκολο στη θεωρία, αλλά στην πράξη είναι διαφορετικά. Με βοηθάει είναι να μένω χαλαρός και να το ευχαριστιέμαι. Αν δεν το κάνω, τότε με κυριεύουν τα συναισθήματα. Έχουμε κάνει μακρύ ταξίδι για να φτάσουμε εκεί, θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό".

Ο Αντετοκούνμπο ρωτήθηκε και για τον Κρις Πολ και την δική του απόδοση φέτος και όχι μόνο στη σειρά των τελικών: "Είναι πολύ καλός! Είναι η 16η χρονιά του στο ΝΒΑ. Έχει καταφέρει τα πάντα και παίζει ακόμα στο υψηλότερο επίπεδο. Έχει δείξει ποιος είναι, κάνει αυτά που χρειάζεται η ομάδα του. Τον σέβομαι, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να είσαι ανταγωνιστικός και προσπαθήσεις να τον σταματήσεις. Είναι 36 και παίζει σε αυτό το επίπεδο. Πρέπει να τον σταματήσουμε όμως!".

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ