21.8 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Αντίστροφη μέτρηση για την εισήγηση των λοιμωξιολόγων (vid)

 

Οι... υποψίες φουντώνουν ώρα με την ώρα για πιθανή εντατικοποίηση των μέτρων κατά του κορονοϊού είτε σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, με την Αττική να βρίσκεται στο επίκεντρο είτε ακόμα και σε ολόκληρη και η αυριανή ημέρα (5/2) θα είναι αυτή που θα κρίνει τις εξελίξεις.

Οπως ειπώθηκε και στη σημερινή επίσημη ενημέρωση από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Χρήστο Ταραντίλη, οι λοιμωξιολόγοι θα κάνουν αύριο τις τελικές τους εισηγήσεις και ανάλογα με αυτές, θα ληφθούν και οι αποφάσεις της Κυβέρνησης.

Ερωτηθείς για το πόσο κοντά είμαστε σε ένα lockdown τύπου Μαρτίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως τα δεδομένα αλλάζουν ραγδαία και ανέφερε πως καθήκον της κυβέρνησης είναι να προσαρμόζεται σε αυτά.

«Την Παρασκευή το πρωί θα συνεδριάσει η Επιτροπή, η οποία και θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση το τι πρέπει να γίνει», σημείωσε ο κ. Ταραντίλης και επεσήμανε πως το στοιχείο που θα κρίνει την πιθανότητα επιβολής νέων μέτρων είναι ο ρυθμός μεταβολής των δεδομένων που καταγράφονται καθημερινά.

Οι φήμες εκτείνονται σε ένα τεράστιο εύρος, από επαναφορά των γυμνασίων σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης, επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18.00, επαναπροσδιορισμό του τρόπου λειτουργίας των καταστημάτων, μέχρι και τις πιο ακραίες λύσεις που έχουν προταθεί, για ολικό l;ock down σαν του περασμένου Μαρτίου για 2-3 εβδομάδες για να αναχαιτιστεί το κύμα.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ