19.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ανοιχτό «παράθυρο» για Κίνα άφησε ο Τόμπσον

Ο Κλέι Τόμπσον δεν έχει αποφασίσει εάν θα ενισχύσει την Εθνική ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2019, που θα διεξαχθεί στην Κίνα.

Εν αντιθέσει με τον Τζέιμς Χάρντεν, που ξεκαθάρισε από νωρίς τις προθέσεις του, ο 29χρονος γκαρντ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς αφήνει ανοιχτό «παράθυρο». Ο γεννημένος στο Λος Άντζελες, με καταγωγή από τις Μπαχάμες, Κλέι Τόμπσον εκπροσωπεί την «αστερόεσσα» σε εθνικό επίπεδο κι έχει ήδη κατακτήσει μέχρι στιγμής τρία χρυσά μετάλλια, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας το 2014, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο το 2016 και, με την Εθνική Νέων, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19 της Νέας Ζηλανδίας το 2009.

Το μεγάλο «ραντεβού» του 2019 έχει οριστεί για το διάστημα 31 Αυγούστου με 15 Σεπτεμβρίου, στην ασιατική χώρα, αλλά ο Αμερικανός γκαρντ των «πολεμιστών» δεν είναι προς το παρόν σε θέση να απαντήσει αναφορικά με το εάν θα δώσει το παρών. «Δεν είμαι σίγουρος. Πρέπει να με ρωτήσετε μετά τους τελικούς του ΝΒΑ. Δεν έχω καλή απάντηση για εσάς, διότι πολλά μπορεί να συμβούν σε αυτό το διάστημα. Είναι τιμή να εκπροσωπώ τη χώρα μου. Πάντα είναι ευχάριστο να παίζω στην Κίνα, αλλά ελάτε να με ρωτήσετε σε μερικούς μήνες», ανέφερε χαρακτηριστικά σε σχετική ερώτηση που του έγινε.

 

Ο Κλέι Τόμπσον υπέγραψε το καλοκαίρι του 2017 δεκαετή επέκταση της συμφωνίας που είχε ήδη από το 2014 με την κινεζική εταιρία αθλητικών ειδών «Anta Sports». Φαντάζει απίθανο να αποφασίσει να μην πάει στην ασιατική χώρα, για να δώσει το παρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2019, παρότι ο ίδιος απέφυγε -στην παρούσα φάση- να δώσει σαφή απάντηση.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ