18.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

“Ανοίγουν στόματα” στον ΕΣΑΚΕ

Το σχέδιο ήταν πολύ απλό, πρόχειρο και... ξεπέτα, όπως η πλειοψηφία αυτών που "εκπονεί" η διοίκηση του ΕΣΑΚΕ. Το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής θα άνοιγαν τις κάμερες για μια τηλεδιάσκεψη, να ψηφίσουν οριστικά όλοι για την επικύρωση της βαθμολογίας, να εξασφαλιστεί η παρουσία και των 14 στο επόμενο πρωτάθλημα και να ανανεώσουν για αργότερα για να πουν τα άλλα.

Η τηλεδιάσκεψη αυτή δεν έγινε ποτέ. Λίγες ώρες πριν ενημερώνονταν άπαντες ότι έπρεπε να αναβληθεί. "Δεν ήταν έτοιμες όλες οι ομάδες", ήταν η επίσημη δικαιολογία. Αστεία, όπως η πλειοψηφία αυτών που λέει κατά καιρούς η διοίκηση του ΕΣΑΚΕ όταν θέλει να καλύψει πράγματα. Το πρόβλημα ήταν το αντίθετο, ότι... παραήταν έτοιμες ομάδες. Ετοιμες να υψώσουν φωνή και να ζητήσουν ξεκάθαρο πλάνο, να σταθούν με πάθος απέναντι στις 16 ομάδες που κυνηγάει από καιρό ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, αφού έρχονται  κι εκλογές τον επόμενο Μάρτιο... 

Διότι αν "σφράγιζαν" τώρα τις 14 υπάρχουσες, σε λίγο καιρό που θα αποφασίσει η ΕΟΚ να ανεβάσει δύο, όπως έχει επισήμως δηλώσει, θα έλεγε "ε, τι να κάνουμε τώρα, ας το αντέξουμε για έναν χρόνο". 

Μόνο που η εποχή της "προβατοποίησης" στον ΕΣΑΚΕ έχει περάσει και οι φωνές αυξάνονται διαρκώς. Βλέπουν την πλήρη απαξίωση του πρωταθλήματος που κανείς δεν το παίρνει στα σοβαρά, πλην Γαλατσόπουλου φυσικά που το θεωρεί από τα κορυφαία της Ευρώπης και θέλουν να βάλουν φρένο. Είναι πολλοί αυτοί που αντιτίθενται στους "16"  και απαιτούν από την διοίκηση να βρει τρόπο. Εστω να δεσμευτεί ότι θα τηρηθούν αυστηρά κριτήρια συμμετοχής. Αλλά πλάνο, συνολικό, όχι να ψηφίζουν κομμάτι - κομμάτι για να φτάσουν σε αδιέξοδο και μετά... "ε, τι να κάνουμε".

Η τηλεδιάσκεψη λοιπόν πήρε μετάθεση, αφού υπήρξε πανικός όταν κατάλαβα ότι δεν θα υπήρχε ψήφισμα... εξπρές, αλλά αντίλογος που θα ήθελε απαντήσεις. Και τα τηλέφωνα "φωτιά". Το σύστημα μπλόκαρε, αφού δεν είναι και συνηθισμένο στο να χρειάζεται να δίνει λύσεις και να κάνει σοβαρή δουλειά. Οι εξελίξεις αναμένονται με ενδιαφέρον, μέσα στην εβδομάδα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ