24.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Χριστοδούλου: «Το Ρέθυμνο είναι σωματείο διαμάντι» (vid)

Το Ρέθυμνο Cretan Kings έπειτα από 4 σερί ήττες πέτυχε την πρώτη του νίκη στην Basket League, και μάλιστα απέναντι στην ΑΕΚ, με 75-67 εντός έδρας. Ο Ανδρέας Χριστοδούλου ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ρεθύμνου με 19 πόντους ( 4/7 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 5/9 βολές) σε 34 λεπτά που χρειάστηκε να μείνει στο παρκέ και μίλησε στο Basketa.gr για το εν λόγω παιχνίδι, την προσωπική του εμφάνιση αλλά και το δέσιμο που έχει με την κρητική ομάδα. 

Ο 24χρονος γκάρντ/φόργουορντ με καταγωγή από την Κύπρο, αγωνίζεται με τη φανέλα του Ρεθύμνου για 4η συναπτή σεζόν (από το 2016), αφού προηγουμένος είχε κάνει ένα πέρασμα από τον Ολυμπιακό και τον Κόροιβο Αμαλιάδας. 

-Πρώτη νίκη για φέτος. Τι άλλαξε; Τι πήγαινε στραβά τις προηγούμενες εβδομάδες; 

«Δεν θεωρώ ότι άλλαξε κάτι, ήταν μια εβδομάδα με πίεση, όπως πάντα, σχεδιάσαμε το πλάνο για το πως θα αντιμετωπίσουμε την ΑΕΚ και όπως στα προηγούμενα παιχνίδια, αμυντικά ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι. Γενικά το πρόβλημά μας ήταν καθαρά επιθετικό, αλλά σήμερα ήταν η μέρα μας, μπήκαν κάποια μεγάλα σουτ και καταφέραμε να πάρουμε ένα πολύ σημαντικό ματς για εμάς και να πάρουμε μπρος για κάτι καλό». 

Πιστεύεις ότι έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι η ΑΕΚ βρίσκεται σε ένα κακό φεγγάρι ή έτσι κι αλλιώς θα κερδίζατε το σημερινό παιχνίδι;

«Σε καμία περίπτωση δεν θα έλεγα ότι έτσι κι αλλιώς θα κερδίζαμε το σημερινό παιχνίδι. Ξέρουμε ότι η ΑΕΚ είναι μια ομάδα επιπέδου Champions League, με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ από το δικό μας. Δεν ήμασταν ποτέ υπερόπτες σήμερα στο παιχνίδι και δε θεωρούσα ότι θα κερδίσουμε, αλλά όπως σε κάθε παιχνίδι, μπαίνουμε μέσα για το καλύτερο. Χωρίς να υποβαθμίζουμε την ΑΕΚ, ήταν μια καλή μέρα για εμάς, μας βγήκαν τα αμυντικά πλάνα και επιθετικά καταφέραμε να ανέβουμε στο σκορ, γιατί οι μέσοι όροι μας γενικά ήταν πολύ χαμηλοί και μπορέσαμε έτσι να κερδίσουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι».

-Σήμερα ήσουν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, με 19 πόντους. Πως σχολιάζεις αυτή σου την εμφάνιση;

«Σίγουρα είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί κι εγώ ήμουν σε μία κατάσταση ντεφορμέ. Κατάφερα να κάνω ένα καλό παιχνίδι και να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει, γιατί αυτό έχει σημασία. Στην ομάδα υπάρχουν παίκτες με προσωπικότητα και πολύ ταλέντο, σήμερα για καλή μας τύχη ήμουν εγώ καλός, το επόμενο παιχνίδι θα είναι κάποιος άλλος, στο τέλος δε σημαίνει κάτι το ότι πήγα εγώ καλά σήμερα, αλλά το ότι κέρδισε η ομάδα».

-Το επόμενο παιχνίδι είναι με το Λαύριο εκτός. Θα καταφέρετε να φύγετε από εκεί με νίκη;

«Είναι ένα παιχνίδι για το οποίο σίγουρα θα προετοιμαστούμε κατάλληλα και θα πάμε για να κερδίσουμε, γιατί θεωρώ ότι έχουμε μία πολύ καλή ομάδα και μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι καλό από το παιχνίδι με το Λαύριο».

-Είσαι αρκετά δεμένος με την ομάδα όντας εκεί από το 2016. Τι σε κρατάει στο Ρέθυμνο τόσα χρόνια;

«Είναι η τέταρτή μου χρονιά φέτος. Θεωρώ πραγματικά ότι είναι ένα σωματείο "διαμάντι", δεν χρωστάει λεφτά σε κανέναν, σε ό,τι χρειαστούμε, το προπονητικό επιτελείο και η διοίκηση είναι δίπλα μας πάντα. Είναι μια ομάδα με την οποία προσωπικά είμαι πολύ δεμένος, γιατί όταν έφυγα από τον Ολυμπιακό, με πίστεψε και μου έδωσε χρόνο να δείξω τι μπορώ να κάνω. Αυτό με βοήθησε πολύ και εννοείται πως το εκτιμώ. Θέλω να πιστεύω ότι και φέτος θα βοηθήσω την ομάδα όσο περισσότερο γίνεται για να πετύχει τους στόχους της».

-Για την τοπική κοινότητα τι σημαίνει αυτή η ομάδα;

«Σημαίνει πολλά. Πολλά άτομα έχουν εργασία λόγω της ομάδας. Γενικά  το Ρέθυμνο είναι μια πόλη που αγαπάει την ομάδα, την νοιάζεται και έρχεται στο γήπεδο να την στηρίξει. Σίγουρα υπάρχουν τα άτομα που θα "κράξουν", όπως παντού, αλλά οι περισσότεροι ξέρουν από μπάσκετ, νοιάζονται για την ομάδα και τους ευχαριστούμε όλους όσους ήρθαν σήμερα στο γήπεδο, στο πλευρό μας, να μας βοηθήσουν με την φωνή τους και ελπίζω να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση». 

-Σήμερα ήρθε στο γήπεδο η μαμά σου από την Κύπρο για να σε δει. Πιστεύεις ότι αυτό ήταν το γούρι σου;

«Σίγουρα, το να έχεις κάποια άτομα που αγαπάς και σε νοιάζονται στο πλευρό σου, σου δίνει ένα κουράγιο. Δεν ξέρω αν αυτό είναι κάποιο γούρι. Γενικά έχω κάποια γούρια, αλλά όχι τόσο σε άτομα, όσο σε ρουτίνα πριν από το παιχνίδι. Χαίρομαι που κερδίσαμε σήμερα μπροστά στη μητέρα μου, έκανα κι εγώ ένα καλό παιχνίδι. Θέλω πραγματικά την οικογένειά μου, τους φίλους μου, να τους κάνω περήφανους και είναι ένα κίνητρο για να παίζω κι εγώ καλύτερα». 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ