18 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Χριστοδούλου: “Έπεσε πολύ… μπασκετικό ξύλο” (vids)

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται αύριο (12/1, 19.30) τη Στρασμπούργκ για τον δεύτερο αγώνα των Play Ins του BCL. Η ελληνική ομάδα ηττήθηκε στο πρώτο παιχνίδι και χρειάζεται τη νίκη για να μείνει "ζωντανή" στην Ευρώπη. Με νίκη η σειρά θα οδηγηθεί σε ένα τρίτο παιχνίδι που θα δώσει τελικά την πρόκριση στη φάση των 16.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Άρης Λυκογιάννης, τόνισε: "Το πιο σημαντικό πράγμα έχει να κάνει με τη συγκέντρωση και τη διάθεση, στοιχεία τα οποία πρέπει να έχουμε και στα 40 λεπτά του αγώνα. Θα είναι μία μάχη απέναντι σε μία πολύ ποιοτική ομάδα, για να έχουμε πιθανότητες να πάρουμε την νίκη. Στο πρώτο ματς δεν εμφανιστήκαμε. Παίζουμε με μία ομάδα που έχει μεγάλη ποιότητα κι αθλητικότητα. Πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτά τα στοιχεία τους και να έχουμε πολύ μεγαλύτερη συγκέντρωση, που ήταν ένα στοιχείο στο οποίο αποτύχαμε πλήρως στο πρώτο ματς. Οι καταστάσεις είναι που μας οδηγούν στην πραγματοποίηση αλλαγών στο ρόστερ. Δε θα το χαρακτήριζα restart. Μαζί με τον Ολυμπιακό, είμαστε οι δύο ομάδες που είχαμε τα περισσότερα κρούσματα. Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε μία κατάσταση. Ούτε εμείς ξέρουμε το τι έχει αφήσει στην ομάδα. Μετά το παιχνίδι του πρώτου γύρου, το λεωφορείο έμοιαζε με… νοσοκομείο από τους βήχες κι από τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασαν οι παίκτες. Οι αλλαγές έχουν να κάνουν με τραυματισμούς, όσον αφορά στην αλλαγή του Κάρτερ. Με τον Oγκμπίντε έχει να κάνει με καθαρά ασυμφωνία με το ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος. Το τι θέλουμε εμείς από τον παίκτη και τι θέλει ο παίκτης από εμάς. Διακρίναμε ότι μετά από τον Covid 19 ο παίκτης δεν ήθελε να είναι εδώ, οπότε λύσαμε τη συνεργασία σας. Προσπαθούμε να προσαρμοστούμε σε αυτά που έρχονται μπροστά μας".

Αναφερόμενος στη δύσκολη διαχείριση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί και λόγω κορονοϊού, σχολίασε: "Αυτό που κάνουμε, είναι ότι πάμε με τη μέρα. Ποιος θα είναι και ποιος όχι. Από την αρχή της χρονιάς υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τους τραυματισμούς κι ακόμη και σήμερα, θα λείπουν 2 παίκτες λόγω του τρίτου εμβολίου ο ένας και μίας μικροενόχλησης ο άλλος. Αυτά είναι στη ζωή μίας ομάδας. Έχει αναβληθεί ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αγώνων και στην Ευρωλίγκα. Όλες οι ομάδες έχουν επηρεαστεί, αυτή είναι η πραγματικότητα".

Χριστοδούλου: "Να έχουμε τον έλεγχο του ρυθμού"

Ο Αντρέας Χριστοδούλου μίλησε για τον αυριανό αγώνα, για το μπασκετικό... ξύλο που έπεσε στις προπονήσεις και για την νωθρότητα της ομάδας του στον πρώτο αγώνα στη Γαλλία: "Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ο πρώτος μας αγώνας, το ξέραμε και δεν ήμασταν καθόλου καλοί σε αυτό το παιχνίδι. Αυτή την εβδομάδα δουλέψαμε πολύ σκληρά. Στις προπονήσεις έπεσε πολύ μπασκετικό… ξύλο. Είδαμε βίντεο και κάθε μέρα βλέπαμε βίντεο με τον κόουτς και τους προπονητές και ψάχναμε να δούμε τα λάθη μας, που ήταν πολλά. Νομίζω καταλάβαμε τι κάναμε λάθος κι αύριο θα είμαστε έτοιμοι για να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει. Αφήσαμε τον αντίπαλο στο πρώτο ματς να ελέγξει τα πάντα σε 40 λεπτά. Ήταν σε όλες φάσεις πρώτοι και πιο δυνατοί. Εμείς, όπως είπα και πριν ήμασταν νωθροί. Ήταν λες και δεν εμφανιστήκαμε στο γήπεδο. Αύριο θεωρώ ότι θα είναι τελείως διαφορετικό το πρόσωπό μας. Θα είμαστε έτοιμοι να δείξουμε ότι εδώ είναι η έδρα μας και θα διεκδικήσουμε τη νίκη. Ήμασταν δύο βήματα πίσω. Η αντίπαλη ομάδα είναι πιο αθλητική. Σίγουρα θα πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό. Είναι δυνατά κορμιά και ψηλοί. Είδαμε τα λάθη που κάναμε κι αμυντικά κι επιθετικά και αύριο θα είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο".

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον ΠΑΟΚ, τόνισε: "Όπως λέει κι ο κόουτς, δεν ψάχνουμε δικαιολογίες. Ήταν κάτι που μας επηρέασε, αλλά έχουμε ήδη παίξει δύο παιχνίδια. Περιμένουμε να επιστρέψει κι ο Γκρίφιν, που είχε τον τραυματισμό στο πόδι του και νομίζω δεν είναι πλέον δικαιολογία ο κορονοϊός. Το αφήνουμε πίσω και τώρα κοιτάμε μπροστά. Πιστεύω ότι θα μας βοηθήσουν και τα δύο παιδιά που ήρθαν. Ακόμη κι ο Άντονι, που έχει παίξει ξανά στην Ελλάδα, ξέρει που βρίσκεται και θα προσπαθήσουμε να τους βοηθήσουμε να προσαρμοστούν. Κι ο Ρίβερς δείχνει να βρίσκει τα πατήματά του και θεωρώ ότι θα είμαστε έτοιμοι".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ