23.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ανάσα στις ΚΑΕ μέσω μείωσης φορολογίας

Σημαντική ενίσχυση στα οικονομικά των ΚΑΕ αναμένεται να προσφέρει διάταξη που περιλαμβάνεται στο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο έχει προωθήσει η Κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή. Σύμφωνα με αυτή τη διάταξη, ο συντελεστής φορολόγησης των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών και καλαθοσφαιριστών μειώνεται από 45% σε 22% για συμβόλαια αξίας μεγαλύτερης των 40.000 Ευρώ. Κι επειδή αυτές που επιβαρύνονται με τον φόρο των αθλητών είναι οι αθλητικές ανώνυμες εταιρείες, είναι προφανές πως αυτή η τόσο σημαντική μείωση θα είναι εξόχως επωφελής για τα ταμεία των ΚΑΕ.

Το γιατί είναι εύκολο να το καταλάβει κανείς. Η επιβάρυνση των ΚΑΕ για ένα συμβόλαιο συγκεκριμένης καθαρής αξίας μειώνεται πλέον κατά το ήμισυ, άρα τα χρήματα που καταβάλλονταν μέχρι τώρα στην Εφορία, θα μπορούν να ενσωματωθούν στο μπάτζετ των ομάδων. Και άρα γίνεται δυνατή η ενίσχυσή τους με πιο ακριβούς και άρα πιο ποιοτικούς παίκτες.

Το φορολογικό νομοσχέδιο με τη συγκεκριμένη διάταξη αναμένεται να ψηφιστεί την Παρασκευή και δεν περιλαμβάνει πρόβλεψη για κατάργηση και της εισφοράς αλληλεγγύης. Αυτή παραμένει κανονικά σε ισχύ επιβαρύνοντας τα συμβόλαια και η κατάργησή της παραπέμπεται στο μέλλον.

"Ορίζεται, από 1-1-2020, φορολογικός συντελεστής 22%, από 45% που ισχύει, για τα ποσά που καταβάλλονται από αθλητικές ανώνυμες εταιρείες σε αθλητές για την υπογραφή συμβολαίου μετεγγραφής ή την ανανέωση ή λύση συμβολαίου συνεργασίας, εφόσον τα ποσά αυτά υπερβαίνουν τις σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ", αναφέρει η διάταξη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ