16.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ανάσα για τη Μακάμπι με καυτούς Ουίλμπεκιν-Μπράιαντ (vids)

Ψυχική ανάταση για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, που μετά από 3 συνεχόμενες ήττες στην Euroleague, κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Ερυθρού Αστέρα και να επικρατήσει με 81-76 στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της διοργάνωσης.Τόσο η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, όσο και οι Σέρβοι έχουν πλέον ρεκόρ 4 νικών και 8 ηττών.

Ο Σκότι Ουίλμπεκιν ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους νικητές με 23 πόντους (2/6 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 7/8 βολές), 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ καθοριστικός αποδείχτηκε στο φινάλε ο Ελάιζα Μπράιντ που τελείωσε το παιχνίδι με 18 πόντους (2/4 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 5/5 βολές), 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Ο Ερυθρός Αστέρας μπήκε ζεστός στο παιχνίδι και βρέθηκε να προηγείται με 16-9 μετά από περίπου 5 μισή λεπτά παιχνιδιού. Η είσοδος του Οθέλο Χάντερ άλλαξε όμως το μομέντουμ, αφού ο Αμερικανός σέντερ πέτυχε έξι συνεχόμενους πόντους. Το buzzer beater του Σκότι Ουίλμπεκιν, υπό την πίεση τριών αντιπάλων, έγραψε το 23-20 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. 

Οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου έμειναν άποντοι για περίπου 4' λεπτά στη δεύτερη περίοδο, με την Μακάμπι να ξεμακραίνει με 31-23 και μετά να ακολουθεί ένα κρεσέντο βολών για αμφότερες τις ομάδες. Τα τρίποντα των Κρις Τζόουνς και Ντιόπ Ριθ αντίστοιχα στις δύο τελευταίες επιθέσεις του ημιχρόνου διαμόρφωσαν το 41-38. 

 

Επτά αναπάντητοι πόντοι δια χειρός Ουίλμπεκιν, ανέβασαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα για τους γηπεδούχους λίγο μετά την ανάπαυλα (48-38, 22'29"). Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς βρήκε λύσεις με τον Τζόνι Ο'Μπράιαντ και τον Τζόρνταν Λοίντ, όταν ο Σκότι πήγε στον πάγκο και έκανε ξανά το παιχνίδι ντέρμπι, μειώνοντας σε 56-55 στο φινάλε της τρίτης περιόδου. 

Πόντο πόντο πήγαιναν οι δύο ομάδες μέχρι τη στιγμή που ο Ελάιζα Μπράιντ έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του «λαού» με 75-70, έπειτα από back-to-back μακρινά σουτ 3' πριν το τέλος. Ο Μπράιντ χτύπησε ξανά, για το 78-71 με 27" να απομένουν στο χρονόμετρο, σφραγίζοντας τη νίκη για τη Μακάμπι

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: Ο Όμρι Κάσπι επέστρεψε στην ευρωπαϊκή σύνθεση της Μακάμπι μετά από έναν ολόκληρο χρόνο απουσίας από τα παρκέ. Το ίδιο είχε συμβεί μια εβδομάδα νωρίτερα με τον Τζον ΝτιΜπαρτολομέο. Πλέον ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει ένα σαφώς πιο ολοκληρωμένο ρόστερ και πρέπει να πατήσει σε αυτό και να καλύψει το χαμένο έδαφος. 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι δύο ομάδες βρέθηκαν ουκ ολίγες φορές στη γραμμή της φιλανθρωπίας. Οι γηπεδούχοι είχαν 19/21 βολές, ενώ οι φιλοξενούμενοι 23/28 με τον Ντέγιαν Νταβίντοβατς να είναι άχαστος με 10/10. 

Τα δεκάλεπτα:23-20, 41-38, 56-55, 81-76

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ