16.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ανάμικτα συναισθήματα στην Α1 Γυναικών για τη διακοπή

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης διέκοψε όλες τις διοργανώσεις της εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, απόφαση που δεν βρίσκει σύμφωνες όλες τις ομάδες.

Η Α1 Γυναικών είναι μεταξύ των πρωταθλημάτων που μπαίνουν στον «πάγο», τουλάχιστον για τον επόμενο μήνα. Μετά τον Ολυμπιακό, που είχε πάρει θέση πριν από την ανακοίνωση της ΕΟΚ, και ο ΠΑΣ Γιάννινα εξέφρασε την αντίθεσή του μέσω δύο παικτριών του.

Η αρχηγός, Ντίνα Σαρηγιαννίδου,  ανέφερε σχετικά: «Όλοι αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση που επικρατεί λόγω της πανδημίας. Η υγεία είναι πάνω από όλα. Το γυναικείο μπάσκετ θεωρείται ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, αλλά μόνο στα χαρτιά. Με τη διακοπή του πρωταθλήματος θα δημιουργηθούν δύο σημαντικά προβλήματα, του βιοπορισμού που το βιώσαμε στην προηγούμενη καραντίνα και δεύτερον η μεγάλη διακοπή εκτός προπονήσεων και αγώνων θα μας δημιουργήσει θέματα στην επάνοδό μας στα γήπεδα. Σαν ΠΑΣ Γιάννινα είμαστε διατεθειμένοι να ακολουθήσουμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να κάνουμε τα τεστ που χρειάζεται για να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε».

Η Αγγελική Βιντσιλαίου, από την πλευρά της, επεσήμανε: «Η διακοπή του πρωταθλήματος σίγουρα είναι κάτι το οποίο θα μας στερήσει το δικαίωμα να συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε και παράλληλα εκμηδενίζει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό στον οποίο δυστυχώς η Α1 Γυναικών ανήκει, αν και μόνο ερασιτεχνικός δεν είναι, καθώς οι διοικήσεις και οι αθλήτριες λειτουργούν σε επαγγελματικό πλαίσιο. Είμαστε διατεθειμένες να τηρήσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα στο 100% με στόχο την ομαλή διεξαγωγή του φετινού πρωταθλήματος».

Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ συμφώνησε με τη διακοπή και μέσω ανακοίνωσή του συγχαίρει την ΕΟΚ για την απόφασή της: «Ο ΠΑΟΚ συγχαίρει την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για την απόφασή της να διακόψει τα πρωταθλήματα στα οποία έχει την αποκλειστική ευθύνη, δείχνοντας για ακόμα μία φόρα ότι δίνει προτεραιότητα στον αθλητή και στην αθλήτρια, και τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται με τις ομάδες. Με την απόφαση της αυτή, η ΕΟΚ, δείχνει το δρόμο και στις υπόλοιπες ομοσπονδίες ότι αυτή τη στιγμή πρωτεύον θέμα είναι ο άνθρωπος.

Μπάσκετ θα υπάρξει και μετά από έναν μήνα ή όποτε ξαναρχίσουν οι αθλητικές υποχρεώσεις. Σε αυτή τη φάση όμως προέχει να προασπίσουμε τον διπλανό μας, τη διπλανή μας και ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες. Ο κορονοϊός είναι εδώ δίπλα μας και μας "κλείνει το μάτι", αλλά εμείς δεν θα αφήσουμε να περάσει το "δικό" του. Μείνετε υγιείς, μείνετε ασφαλείς!».

Ανακοίνωση, για τη μη διακοπή των αγώνων, είχε εκδώσει και ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος επικοινώνησε διαμέσου επιστολών προς όλους τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας και τους υπεύθυνους αθλητικών ομοσπονδιών να μη διακοπούν οι αθλητικές δραστηριότητες. Βούληση του συλλόγου είναι να συνεχιστούν οι πρώτες κατηγορίες των συγκεκριμένων αθλημάτων (σ.σ. μπάσκετ και βόλεϊ), τα οποία παρότι θεωρούνται ερασιτεχνικά, εντούτοις λειτουργούν σε επαγγελματικά πρότυπα, απασχολώντας προσωπικό που βιοπορίζεται αποκλειστικά και μόνο από αυτό.

Η προκείμενη διακοπή, πέραν της σωματικής και ψυχολογικής φθοράς που θα επαναδημιουργήσει θα επιφέρει εκ νέου  οικονομική και κοινωνική επίπτωση, σε ένα σύνολο ανθρώπων καθόλου αμελητέο, το οποίο θα βρεθεί ξανά να έχει βιοποριστικά προβλήματα. Επιπροσθέτως, είναι ηλίου φαεινότερο ότι μια διακοπή θα επιφέρει μια σειρά αλυσιδωτών επιπτώσεων όπως η εύρεση χορηγών, οι οποίοι απογοητεύονται από τη στιγμή που βλέπουν ότι δυσκολεύεται να κρατηθεί όρθιος ο τομέας στον οποίο επενδύουν. Σε αυτό πρέπει να συνυπολογιστούν οι τραυματισμοί παικτριών/παικτών κατά την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων».

Οι παίκτριες του «τριφυλλιού», Λολίτα Λύμουρα, Άσπα Καλαμπάκου και Τσάστιντι Ριντ, τοποθετήθηκαν και στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, κάνοντας λόγο για «καταστροφική απόφαση»…

https://www.youtube.com/watch?v=NDUMu9MJF4Y



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ