19 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Αλεξανδρή: «Μπορούμε να φθάσουμε ψηλά»

Στους υψηλούς στόχους της Ελευθερίας στάθηκε η Διονυσία Αλεξανδρή, η οποία μετακόμισε το καλοκαίρι στο Μοσχάτο από τη Δάφνη Αγ. Δημητρίου.

Η 30χρονη πλέι μέικερ, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, ανέφερε αρχικά: «Ο στόχος είναι ξεκάθαρα υψηλός, δεδομένου ότι στην Ελευθερία Μοσχάτου έχουν επενδύσει οι άνθρωποι της διοίκησης χρόνο και χρήματα κι έχουμε ένα πάρα πολύ καλό υλικό. Βέβαια, η ομάδα είναι νέα και θέλουμε χρόνο για να βρούμε τη σταθερότητά μας! Ωστόσο, είμαι πάρα πολύ αισιόδοξη και πιστεύω ότι μπορούμε να φθάσουμε ψηλά».

Οι παίκτριες του Γιάννη Παπαναστασίου δείχνουν να «πατούν» γερά και φέτος στη μεγάλη κατηγορία του γυναικείου μπάσκετ, με τη Διονυσία Αλεξανδρή να συμπληρώνει: «Η Ελευθέρια υπάρχει πολλά χρόνια σαν σύλλογος. Απαρτίζεται από άτομα που είναι αρκετά χρόνια στο τμήμα όπως ο κόουτς Παπαναστασίου, που κάνουν τη δουλειά τους με μεράκι και αγάπη. Από εκεί και πέρα, αγωνιστικά είμαστε μια ομάδα με μεγάλο ταλέντο, αθλητικές παίκτριες που μπορούμε να τρέξουμε, να πιέσουμε και να παίξουμε πολύ ελκυστικό μπάσκετ».

Το περασμένο καλοκαίρι η έμπειρη πόιντ γκαρντ έκανε τη διαδρομή από τη Δάφνη στο Μοσχάτο. Η ίδια εξήγησε τους λόγους της απόφασής της, προσθέτοντας: «Πέρυσι που έμεινα η μόνη από τις παλιές στη Δάφνη και με δεδομένο  πως η ομάδα με είχε στηρίξει σε ένα προσωπικό μου πρόβλημα, έβαλα στόχο να κάνουμε σαν ομάδα την καλύτερη πορεία μας έως τότε στην Α1. Ο στόχος επιτεύχθηκε, οπότε θεωρώ ότι είχε κλείσει και ο κύκλος μου. Δεν ξέρω τι θα έκανα εάν είχαμε καταλάβει, για παράδειγμα, την έκτη θέση. Έχω, πάντως, εξαιρετικές αναμνήσεις από τη Δάφνη Αγίου Δημητρίου κι έχω αφήσει μόνο φίλους εκεί».

Αναφορικά με το γεγονός πως είναι η πρώτη και με διαφορά «κλέφτρα» της Α1 Γυναικών φέτος, οδηγώντας την «κούρσα» στα κλεψίματα, επεσήμανε: «Θεωρώ ότι αυτό συμβαίνει επειδή έχω ύψος 1,60μ. (γέλια). Δεν ξέρω πώς ακριβώς εξηγείται… Πάντα μου άρεσε να είμαι πιεστική στην άμυνά μου, κάτι το οποίο μου δίνει ενέργεια και για την επίθεση. Ίσως μπορώ να διαβάσω κάποιες φάσεις, να πιέσω λίγο παραπάνω κι έτσι βγαίνουν τα κλεψίματα». Μίλησε, επίσης, για την κλήση της στην Εθνική Γυναικών: «Είναι μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια να είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Είναι το όνειρο κάθε αθλητή! Από εκεί και πέρα, νιώθω μια προσωπική δικαίωση γιατί έχω δουλέψει πολύ σκληρά για να επανέλθω στο υψηλό επίπεδο. Και η κλήση στην Εθνική ήταν μια ανταμοιβή των προσπαθειών μου».

Πριν από λίγα χρόνια η Διονυσία Αλεξανδρή, από επιλογή, αγωνίζονταν σε μικρότερες κατηγορίες. Η επιστροφή της, ωστόσο, ήταν εντυπωσιακή. Κλείνοντας, αποκάλυψε το… μυστικό της, δείχνοντας παράλληλα το… δρόμο: «Δεν θεωρούνται μυστικά αυτά που θα πω. Για να πας ψηλά δεν αρκεί μόνο το ταλέντο, χρειάζεται και δουλειά. Το… μυστικό, λοιπόν, είναι σίγουρα η σκληρή δουλειά, η συνεχής προσπάθεια, να μην τα παρατάς ποτέ, να μάχεσαι συνεχώς και το κυριότερο να έχεις πίστη στον εαυτό σου».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ