18.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Αλήθεια γιατί να προκριθεί ;

Την ώρα που ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με τον Ογκούζ Σαβάς θα παίρνουν θέση στο κέντρο του παρκέ του ΣΕΦ για το τζάμπολ του αγώνα Ολυμπιακού-Νταρουσάφακα την Παρασκευή οι Ερυθρόλευκοι θα γνωρίζουν αν πρόκειται να συμμετάσχουν σε έναν αγώνα αγγαρείας ή όχι.
Νωρίτερα οι Πειραιώτες θα σταυρώνουν τα δάχτυλα για να μην κάνουν την έκπληξη της χρονιάς η Αρμάνι Μιλάνο στην έδρα της Εφές Αναντολού και η Ζαλγκίρις Κάουνας στη Μαδρίτη επί της Ρεάλ όπως και η Μπασκόνια στη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ !
Χάρις στην παγκόσμια πρωτοτυπία εδώ και χρόνια της Ευρωλίγκας να μην διεξάγει τα παιχνίδια με άμεσο ενδιαφέρον μεταξύ τους όχι μόνο την ίδια ώρα αλλά ούτε καν την ίδια μέρα (!) η πρόκριση στην οκτάδα μπορεί να έχει κριθεί από την Πέμπτη καθώς η Ζαλγκίρις για παράδειγμα με νίκη είναι ότι και να συμβεί στα πλέι οφ ενώ η Αρμάνι θέλει ήττα της Μπασκόνια ή της Ζαλγκίρις εάν βέβαια η ίδια καταφέρει να επικρατήσει της Εφές στην Πόλη.
Ο Ολυμπιακός λοιπόν έχει ακόμα – σημαντικές – ελπίδες πρόκρισης όμως αλήθεια έχει νόημα να προκριθεί στα πλέι οφ ;
Ουσιαστικά από εβδομάδα σε εβδομάδα η πειραϊκή ομάδα...σέρνει το ταλαιπωρημένο της αγωνιστικά και (κυρίως) πνευματικά σώμα από γήπεδο σε γήπεδο και ουσιαστικά γίνεται η χαρά των γηπεδούχων και των φιλοξενουμένων.
Εφέτος το ΣΕΦ, έχει μετατραπεί σε κέντρο...διερχομένων με άλλους να περνάνε περίπατο (Αρμάνι, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπαρτσελόνα) και άλλοι πιο δύσκολα (Φενέρμπαχτσε και τώρα Ζαλγκίρις) και αν δεν ήταν εκείνη η εκπληκτική νίκη επί της Μπασκόνια στο πειραϊκό στάδιο με τα μεγαλα καλαθια του (ντεφορμέ όπως σχεδόν όλη η ομάδα τον τελευταίο καιρό) Κώστα Παπανικολάου, ο Ολυμπιακός θα είχε αποχαιρετήσει από χθές τη διοργάνωση που είχαμε και τους Γ΄χαιρετισμούς !

Αρα στα πλέι όφ όπου – αν προκριθεί – θα έχει υποψήφιους αντιπάλους τη Φενέρμπαχτε και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ποιός ο λόγος αλήθεια να μπει σε αυτή την οδηνυρή διαδικασία ; Δεν έχει την παραμικρή πιθανότητα πρόκρισης καθώς ο οργανισμός της ομάδας είναι "άρρωστος" εδώ και καιρό και δεν υπάρχει γιατριά.
Η (λογική μέχρι ένα σημείο) επισήμανση ότι οι νέοι ξένοι χρειάζονται τουλάχιστον ένα δίμηνο προσαρμογής ξεθώριασε καθώς φτάσαμε στον Απρίλιο και κορυφαίοι ξένοι είναι ο Μιλουτίνοφ από πέρυσι και (μακράν) ο Γουέμπερ που ήρθε πριν από λίγο καιρό.
Οι Ελληνες παίκτες έχουν «αδειάσει» επαναλαμβάνουμε πρώτα και κύρια πνευματικά ενώ αυτός που μπορεί να τους εμπνεύσει από χθες είναι στα πίτς με τη σεζόν να τελειώνει πολύ άσχημα για το Βασίλη Σπανούλη που μπαίνει τη Δευτέρα χειρουργείο.
Ο Ολυμπιακος για πρώτη φορά στην ιστορία κινδύνευσε να είναι εκτός στόχων πριν καν μπει η θερινή ώρα την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου !

Ωπως και να έχει ο Ολυμπιακός θα περιμένει να δει εάν θα του...κάτσουν τα αποτελέσματα για να αποκρυπτογραφήσει εάν μπορεί να προκριθεί και στο μεταξύ θα πρέπει να έχει ξεκινήσει προγραμματισμό για του χρόνου με τον Γούεμπερ να επιβάλλεται να είναι ένα από τα μέλη της» !

Υ.Γ. Πολύ πιο επώδυνη ήττα ακόμα και από το διπλό της Ζαλκγκίρις ήταν για τον Ολυμπιακό και τη διοίκησή του τα δύο πανό που είχαν ανέβει στην εξέδρα των φανατικών και υπενθύνιζαν μια αποφράδα ημέρα σαν χθες πριν απο 12 χρόνια όπου είχαμε ακόμα και νεκρο (Μιχάλης Φιλόπουλος) στα τρομερά επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων στη Λαυρίου.
Η καταδικαστέα ανακοίνωση έπρεπε να είχε βγει ήδη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ