23.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ακαριαίος ο θάνατος του Κόμπι

Από αμβλύ τραύμα προήλθε ο θάνατος του Κόμπι Μπράιαντ, της 13χρονης κόρης του Τζιάνα και των άλλων επτά επιβαινόντων στο μοιραίο ελικόπτερο που συνετρίβη πριν από περίπου τρεις μήνες στην Καλαμπάσας της Καλιφόρνια.

Το ιατροδικαστικό τμήμα του Λος Άντζελες δημοσίευσε το πόρισμά του για το δυστύχημα, που στέρησε τη ζωή στον παλαίμαχο γκαρντ και τους οκτώ ανθρώπους που βρίσκονταν μαζί του στο ελικόπτερο, το οποίο κατέπεσε ύστερα από πρόσκρουση στην πλαγιά του βουνού εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε: «Το ιατροδικαστικό τμήμα του Λος Άντζελες δημοσιεύει τις εκθέσεις από τις εξετάσεις των ανδρών, των γυναικών και των εφήβων που πέθαναν στη συντριβή ελικοπτέρου στην Καλαμπάσας στις 26 Ιανουαρίου.

Τα εννέα θύματα είναι οι εξής: Αλίσα Αλτομπέλι με έτος γέννησης το 2005, Τζον Αλτομπέλι με έτος γέννησης το 1963, Κέρι Αλτομπέλι με έτος γέννησης το 1973, Τζιάνα Μπράιαντ με έτος γέννησης το 2006, Κόμπι Μπράιαντ με έτος γέννησης το 1978, Πέιτον Τσέστερ με έτος γέννησης το 2006, Σάρα Τσέστερ με έτος γέννησης το 1974, Κριστίνα Μάουζερ με έτος γέννησης το 1981 και Άρα Ζομπαγιάν με έτος γέννησης το 1970. Στις 28 Ιανουαρίου πιστοποιήθηκε το αμβλύ τραύμα ως αιτία θανάτου και για τους εννέα επιβαίνοντες. Ο τρόπος θανάτου πιστοποιήθηκε ως ατύχημα».

Τα αίτια της συντριβής εξακολουθούν να διερευνούνται από τις αρχές, τη στιγμή που τόσο οι οικογένειες των θυμάτων όσο και του πιλότου Άρα Ζομπαγιάν έχουν προχωρήσει σε αγωγές, οι πρώτες εναντίον της αεροπορικής εταιρίας που είχε στην ιδιοκτησία της το ελικόπτερο και η δεύτερη επιρρίπτοντας ευθύνες στους υπόλοιπους επιβαίνοντες, πως πίεσαν για τη μεταφορά τους παρότι οι καιρικές συνθήκες ήταν αντίξοες, με πυκνή ομίχλη να καλύπτει την περιοχή.

Θυμίζουμε πως η σορός του θρύλου των Λος Άντζελες Λέικερς ταυτοποιήθηκε από τα δαχτυλικά αποτυπώματα, καθώς και από ένα τατουάζ που έφερε τα ονόματα των παιδιών του και της γυναίκας του, ενώ φορούσε χαρακτηριστικά πολύχρωμα παπούτσια. Η πρόσκρουση του ελικοπτέρου στο έδαφος ήταν τόσο σφοδρή που κανείς δεν θα μπορούσε να έχει επιζήσει, με τα συντρίμμια να εκτοξεύονται σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων. Η έκρηξη και η φωτιά που ακολούθησαν δεν έκαναν δυνατή την οπτική αναγνώριση της ταυτότητας των θυμάτων.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ