23.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΑΕΚ – Στρασμπούρ 77-68: Αλύγιστη! (vids)

Η ΑΕΚ ήταν μισή σε παρουσίες, αλλά... διπλή και βάλε σε ψυχικά αποθέματα και μυαλό για μία ακόμα φορά. Το 77-68 επί της Στρασμπούρ σήμανε το 2/2 για τους «κιτρινόμαυρους», μετά τη νίκη της πρεμιέρας επί της Τουρκ Τέλεκομ  και το πλέον αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στην τελική οκτάδα του BCL. Στο μηδέν έμειναν μετά από τρία ματς οι Γάλλοι, που ήρθαν στην Αθήνα να παίξουν τα ρέστα τους, αλλά έφυγαν... ταπί. Τεράστιο ματς από τον Λίνο Χρυσικόπουλο, πολύ μεγάλη εμφάνιση και πάλι από τον Κιθ Λάνγκφορντ. Νέα ατυχία, πάλι στην γραμμή των ψηλών, με τον πολύ θετικό Κίνγκσλεϊ Μόουζες να πατάει σε πόδι αντπάλου στο 38' και να αποχωρεί σφαδάζοντας.

Η ΑΕΚ είχε ακόμα μεγαλύτερο αριθμό απουσιών σε σχλεση με τον αγώνα του περασμένου Σαββάτου κόντρα στον ΠΑΟΚ.  Στους Νίκο Ζήση, Γιανίκ Μορέιρα, Βλάντο Γιάνκοβιτς, Νίκο Γκίκα και Γιόνας Ματσιούλις ο οποίος δεν επέστρεψε ακόμα από τη Λιθουανία όπου βρέθηκε για τραγικό λόγο, αυτή τη φορά δεν είχε ούτε τον Μάρκους Σλότερ ο οποίος τραυματίστηκε στη Θεσσαλονίκη και θα μείνει έξω για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μία, αλλά σημαντική απουσία υπήρξε αιφνιδιαστικά και για τους Γάλλους, οι οποίοι σε μία από τις τελευταίες προπονήσεις είδαν να παθαίνει διάστρεμμα το μεγάλο τους επιθετικό όπλο, ο Μπόνζι Κόλσον, ο οποίος έχει μέσο όρο 19 πόντων! 

Η ΑΕΚ άρχισε το ματς με αιχμή του δόρατος τον Λίνο Χρυσικόπουλο ο οποίος σκόραρε τους επτά πρώτους πόντους της στο γρήγορο 7-7 στο 2', αλλά οι Γάλλοι με τον Μπόχατσικ να σκοράρει κατά βούληση πήγαν στο 8-14 στο 6', στο 13-22 στο 9' και έκλεισαν το δεκάλεπτο στο 15-22

 

Η ΑΕΚ κάτι έπρεπε να αλλάξει στον ρυθμό της, ο Παπαθεοδώρου έριξε μαζί στο παρκέ Μέικον και Λάνγκφορντ, αλλά και τον Μωραϊτη σε ένα κοντό σχήμα για να βγάλει ενέργεια και μακροπρόθεσμα δικαιώθηκε. Μπορεί οι Γάλλοι από το 24-25 στο 13'30'' να ξέφυγαν στο 16' με 25-34, αλλά ο μεγάλος Κιθ Λάνγκφορντ δεν το άφησε έτσι. Αρχισε να εκτελεί κατά βούληση έκλεισε το ημίχρονο με 15 πόντους, έφερε την ΑΕΚ μπροστά με 39-36, ενώ και η τακτική των διεισδύσεων έφερε στην ΑΕΚ 14 βολές, την ώρα που η Στρασμπούρ δεν πήγε στη γραμμή σε όλο το πρώτο ημίχρονο! 

 

 

Η ΑΕΚ ξεκίνησε φουριόζα το δεύτερο ημίχρονο, συντηρούσε ένα μικρό προβάδισμα, αλλά σταδιακά ο Μπράντον Τζέφερσον και συνολική η ευστοχία της Στρασμπούρ από μακριά έπαιξαν ρόλο. Οι Γάλλοι βρήκαν ρυθμό, με την ΑΕΚ κάπου λογικά με την κούραση να χάνει και την βαθμό αυτοσυγκέντρωσης στην άμυνα και στο 38' το σκορ ήταν 51-56. Η ΑΕΚ είχε και πάλι τον τελευταίο λόγο και έφερε το σκορ στο ισόπαλο 56-56 στη λήξη του δεκαλέπτου που άφηνε τα πάντα ανοιχτά για την τελική ευθεία.

 

Με το ίδιο νόμισμα, του τρίποντου, απάντησε η ΑΕΚ για το δικό της ξέσπασμα στο πρώτο μισό του τελευταίο δεκαλέπτου. Ο Λίνος Χρυσικόπουλος συνέχισε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του στη χρονιά, τα έβαζε από παντού και η αλύγιστη ΑΕΚ ήταν στο 67-64 μπαίνοντας στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα.

Μωραϊτης και Μόουζες πρόσθεσαν άλλα δύο στη σειρά, οι αντίπαλοι είχαν πανικοβληθεί και η ΑΕΚ με το 75-66 στο 37' είχε πια ξεκάθαρο ρόλο οδηγού και εκεί έμεινε μέχρι το τέλος.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι Γάλλοι πήραν να πάρουν το ματς με τα τρίποντα, κρατήθηκαν με αυτά για κάποιο διάστημα, αλλά το τελείωσαν με 8/23 χάνοντας και κρίσιμα. Η ΑΕΚ τα χρησιμοποίησε... επιλεκτικά, τελείωσε με το εντυπωσιακό 8/13 και τα τέσσερα από αυτά, μαζεμένα στην τελευταία περίοδο ήταν που ουσιαστικά έγειραν την πλάστιγγα.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ