21 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 85-87: Λάνγκφορντ at the buzzer (vids)

Ενα καλάθι του Κιθ Λάνγκφορντ ακριβώς στην εκπνοή της παράτασης, έδωσε στην ΑΕΚ μεγάλη νίκη στην έδρα του ΠΑΟΚ με σκορ 87-85.

Η ΑΕΚ πήγε στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ με πέντε σημαντικές απουσίες, αυτές των Νίκου Ζήση, Γιόνας Ματσιούλις, Νίκου Γκίκα, Βλάντο Γιάνκοβιτς και Γιανίκ Μορέιρα. Στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου αυτές έγιναν έξι, με τον Μάρκους Σλότερ να αποχωρεί τραυματίας, αλλά έστω κι έτσι τα κατάφερε. Η επιτυχία αποκτά διαστάσεις θριάμβου δεδομένων των συνθηκών, για την ΑΕΚ που έφτασε στο 12-4, αφήνοντας τον ΠΑΟΚ στο 8-8, με την άμυνα και το μοίρασμα της επιθετικής παραγωγικότητας να είναι τα κλειδιά της νίκης. Ο ΠΑΟΚ είδε βασικά ατού να υστερούν, κυνηγούσε σε όλο το ματς, αλλά δεν τα κατάφερε.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν τελείως ισορροπημένο στο πρώτο δεκάλεπτο και περίεργο στο δεύτερο. Αρχικά και οι δύο ομάδες επιχείρησαν να πατήσουν καλά από την άμυνά τους, η ΑΕΚ μάλιστα είχε και τον Γόντικα στην αρχική πεντάδα και σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο δεν έβαλε καθόλου τον Μέικον. Γκρίφιν και Λάνγκφορντ ήταν οι επιθετικές αιχμές και η περίοδος έληξε με 17-19.

Ενα εκατέρωθεν κρσεέντο τρίποντων στο πρώτο δίλεπτο του δεύτερου δεκαλέπτου έφερε το 23-26, ακολούθησε αφλογιστία για πολλά λεπτά, με την ΑΕΚ να κάνει πολλά λάθη και να κερδίζει πολλές βολές και πάνω σε σουτ που έπεφταν απρόσεκτα οι αντίπαλοι, τον ΠΑΟΚ να χάνει βολές όταν άρχισε να τις κερδίζει κοντά στο καλάθι και την ΑΕΚ να πηγαίνει στο 27-37 στο 17'30''. Ο ΠΑΟΚ όμως είχε τον τελευταίο λόγο και με σερί 9-0 έκλεισε το ημίχρονο στο 36-37.

Η ΑΕΚ... λύθηκε στο πρώτο πεντάλεπτο του δεύτερου μέρους, όταν και σκόραρε 16 πόντους(!) και βρέθηκε στο +7, 46-53. Στην ευστοχία που ξαναβρήκε από το τρίποντο, προστέθηκαν και λύσεις που έδωσε από κοντά ο Μαυροειδής και έτσι πήρε τον έλεγχο του αγώνα. Ταυτόχρονα, η άμυνά της κρατούσε εκτός αγώνα ουσιαστικά τους Λαβ και Τέρνερ και αφού πήρε εκ νέου διαφορές που πλησίασαν τους δέκα πόντους, έκλεισε το δεκάλεπτο στο 52-57.

Η ΑΕΚ άρχισε δυνατά και το τελευταίο δεκάλεπτο, πήγε στο 55-63, ο ΠΑΟΚ πίεσε στην άμυνα και πλησίασε στο 60-63 με τον Τζος Κάρτερ να εξελίσσεται πλέον σε πρωταγωνιστή , αλλά εκεί το πήρε πάνω του ο Ντάριλ Μέικον και στο 34' έφερε το ματς στο 60-69. O Κάρτερ το είχε πάρει προσωπικά και επανέφερε τον ΠΑΟΚ στο 70-71, στο 38'45'' με 6/8 τρίποντα! Δύο καλάθια του... εξαφανισμένου μέχρι εκείνο το σημείο Λαβ  έφεραν το 74-71 στο 39'30'', με σερί 14-2(!) και ο Μέικον στα 25'' έβρισκε το τρίποντο για το 74-74.  O ΠΑΟΚ έχασε την τελευταία επίθεση που εκδηλώθηκε με τρίποντο του Μπιτς και το ματς πήγε στην παράταση.

Εκεί υπήρχαν δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές, ο Δημήτρης Κακλαμανάκης που σκόραρε 8 πόντους για τον ΠΑΟΚ και ο Λίνος Χρυσικόπουλος για την ΑΕΚ με τον δεύτερο να φεύγει στο τέλος πανηγυρίζοντας χάρις στην εκτελεστική δεινότητα του Κιθ Λάνγκφορντ.

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ: Ο Μέικον της έδωσε αέρα, ο Χρυσικόπουλος την στήριξε στην παράταση, αλλά η επίθεση της νίκης για την ΑΕΚ πήγε στα... αυτονόητα χέρια και ο Κιθ Λάνγκφορντ δε λάθεψε, για μία ακόμα φορά στην καριέρα του.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Είχε παράδοξα το σημερινό, όπως το ότι η νικήτρια ΑΕΚ έκανε δέκα περισσότερα λάθη(!), 21 έναντι 11. Ελεγξε όμως τα ριπάουντ, 39-32, αλλά μάλλον το κυριότερο ήταν το πολύ καλό της ποσοστό στα τρίποντα, 12/26 έναντι 10/28 του ΠΑΟΚ

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ