17.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑΕΚ-Περιστέρι 90-77: Ψυχάρα Βασίλισσας, κολομβιανή μαγεία! (vids+pics)

Τέτοια πράγματα μόνο η ΑΕΚ μπορεί να κάνει! Τι κι αν από την αρχή της χρονιάς βιώνει μια... κακοδαιμονία με προβλήματα, τι κι αν πριν από το ματς με το Περιστέρι αποδεκατίστηκε με τα κρούσματα κορονοϊού και τους παίκτες που είχαν πυρετό, με αποτέλεσμα να παραταχθεί με 8 παίκτες στην αποστολή της! Η Ένωση έδειξε τρομακτική συσπείρωση, «κατάπιε» στο τέλος με 90-77 το Περιστέρι με τον Μπράιαν Ανγκόλα στο ματς της ζωής του και πέρασε με τη σειρά της στο Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας, σε μια ηρωική πρόκριση απέναντι σε τόσες δυσκολίες, που με τον τρόπο της γράφει ιστορία.

Η ΑΕΚ έδειξε στο πρώτο τρίλεπτο πως ήθελε να παλέψει το ματς, με τον Γκρίφιν να καρφώνει για το 6-2, αλλά στη συνέχεια το Περιστέρι επιχείρησε να αξιοποιήσει την υπεροπλία του, με τον Γκρέι και τον Κόζι να παίρνουν προσπάθειες για ένα σερί 0-12, που έδειχνε να δίνει το πάνω χέρι στους φιλοξενούμενους, παίρνοντας αμέσως μετά «διπλό» σκορ (8-16 στο 8'). Ο Ανγκόλα και ο Γκρίφιν κράτησαν όρθια εκείνη τη στιγμή την Ένωση, που δεν «κατέρρευσε», αλλά εξαιτίας της δράσης του ΜακΚρί, είδε τον αντίπαλό της να προηγείται με ένα +6 στο τέλος της πρώτης περιόδου (15-21).

Ο ψηλός του Περιστερίου ήταν εξαιρετικός και με ένα σερί 0-7 στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου, η ομάδα του έμοιαζε να ελέγχει πλήρως το ματς, προηγούμενη με +13 (15-28 στο 12'). Με τη δύναμη του Χάμερ, τις πρωτοβουλίες των Παππά-Ανγκόλα και την ολιγόλεπτη διακοπή λόγω της έντασης, που επικράτησε σε παρκέ και εξέδρα, οι παίκτες του Δέδα βρήκαν λύσεις και σε πρώτη φάση μείωσαν στο -5 στα μέσα της περιόδου (28-33), παίρνοντας μετά και το προβάδισμα με κάρφωμα του Χάμερ, συμπληρώνοντας ένα επιμέρους 25-11 για το 40-39 στο 18ο λεπτό. Με την ένταση πριν να επικρατεί κυρίως για την ΑΕΚ, αυτή την φορά αφορούσε το Περιστέρι, κάτι που έφερε τους γηπεδούχους και στο +4 (45-41 στο 19'), διατηρώντας διαφορά τριπόντου στην ανάπαυλα (48-45).

Στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν λογικό ο ρυθμός να πέσει, με την ΑΕΚ να μπαίνει αποφασισμένη να επιβραδύνει λόγω της λειψανδρίας της, αλλά και παράλληλα να εγκαθιδρύσει το προβάδισμά της, φτάνοντας νωρίς στο +8 με τους προαναφερθέντες πρωταγωνιστές της να είναι εξαιρετικοί (58-50 στο 23'). Το Περιστέρι προσπάθησε να φέρει την μπάλα πιο κοντά στο καλάθι και κατάφερε να φθείρει τους βασικούς παίκτες τους γηπεδούχους με αρκετά φάουλ εν όψει της τελευταίας περιόδου, αλλά την ίδια ώρα ο Γκρέι έκανε επίσης 4ο φάουλ, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μείνουν μπροστά, έστω και σε απόσταση τριπόντου, με τον Ανγκόλα να κάνει... τα πάντα επιθετικά (68-65).

Το ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου ήταν εξίσου καλό με του προηγούμενου για την ΑΕΚ, η οποία μετά από ένα πρώτο «μούδιασμα» του ρυθμού, βρήκε λύσεις από μακριά χάρη στους Φλιώνη και Ανγκόλα, που την έφερναν για πρώτη φορά στο σε διψήφιο με έξι λεπτά για το τέλος, έχοντας... απενεργοποιήσει το χωρίς Γκρέι Περιστέρι (79-67). Ο Κολομβιανός ήταν απολαυστικός και «έσβησε» κάθε προσπάθεια των φιλοξενούμενων να πλησιάσουν, με αποτέλεσμα να γραφτεί ένας θρίαμβος στο +13, κάνοντας πάρτι στα Λιόσια (90-77).

Δεκάλεπτα: 15-21, 48-45, 68-65, 90-77

ΚΟΛΟΜΒΙΑΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ: Ο Μπράιαν Ανγκόλα χρειάστηκε να κάνει ίσως το κορυφαίο ματς της καριέρας του και τα κατάφερε με το παραπάνω, οδηγώντας την ΑΕΚ στην υπέρβαση. Ο Κολομβιανός γκαρντ ήταν εκπληκτικός, τελειώνοντας με 31 πόντους, έχοντας 6/7 δίποντα, 3/9 τρίποντα, 10/13 βολές, εννέα ριμπάουντ, τρεις ασίστ, δύο κλεψίματα και μόνο ένα λάθος σε κάτι παραπάνω από 38.5 λεπτά συμμετοχής.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η συσπείρωση της ΑΕΚ, της πρόσφερε ένα σχεδόν άριστο τακτικά παιχνίδι, σημειώνοντας μόλις τρία λάθη έναντι 14 του Περιστερίου, με την Ένωση να έχει συνολικά 13 παραπάνω κατοχές (7-5 επιθετικά ριμπάουντ) και χάρη στη διαχείρισή τους να φτάνει στο μεγάλο αποτέλεσμα.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ