21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 87-81: Πρόκριση για την… πρόκληση Παναθηναϊκού (vids)

Η ΑΕΚ είναι εδώ και λίγη ώρα στα ημιτελικά του πρωταθλήματος, εκεί όπου την περιμένει η μεγάλη πρόκληση του Παναθηναϊκού. Το 87-81 επί του ΠΑΟΚ της έδωσε την πρόκριση με πολύ άγχος στο τέλος, που δε φαινόταν στο +20 του ημιχρόνου. Απίστευτη γκάφα των διαιτητών στο 83-79 που δε μέτρησαν καλάθι του ΠΑΟΚ αιτία να... πάνε μόνοι σπίτι τους. 

Η ΑΕΚ εμφανίστηκε και σήμερα στο γήπεδο χωρίς τον Κιθ Λάνγκφορντ, αλλά είχε μυαλό, στόχευση και... δάγκωνε από την αρχή. Ο Ντάριλ Μέικον περίμενε μια άμυνα προσαρμοσμένη πάνω του και περνούσε τη μπάλα μέσα, όπου ο Μορέιρα αρχικά και ο Ματσιούλις στη συνέχεια ανέλαβαν την επιθετική δράση. Ο βαθμός ενέργειας της ΑΕΚ παρέμενε στα ύψη αφού όποιος έμπαινε στο παρκέ πρόσφερε, με Γκίκα και Κατσίβελη να παίρνουν τη σκυτάλη και να δίνουν τον ρυθμό και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Το 26-20 του δεκαλέπτου δεν ήταν κάποια σπουδαία διαφορά, όμως η εικόνα του αγώνα έδειχνε ότι η ΑΕΚ είχε βάλει το νερό στο αυλάκι. Η άμυνά της στη δεύτερη περίοδο ήταν απροσπέλαστη και έκανε πια μεγάλη τη διαφορά. Κράτσησε τον ΠΑΟΚ στους εννέα πόντους, η ίδια σκόραρε 23 και το 49-29 του ημιχρόνου αποτύπωνε όσα είχαν εκτυλιχθεί στο παρκέ. Το +20 ήρθε με ένα τρίποντο του Γιόνας Ματσιούλις, ο οποίος έφτανε τους 12 πόντους και... ένιωσε τον πάγκο της ομάδας του από πίσω του να πανηγυρίζει πριν καν ο ίδιος σουτάρει.

Ο ΠΑΟΚ επιστράτευσε τη δική του άμυνα στο τρίτο δεκάλεπτο και έβαλε δύσκολα στην ΑΕΚ. Επιθετικά στηρίχτηκε στο συνηθισμένο δίδυμο, Γκρίφιν και Λαβ και «αθόρυβα», έριξε το τέμπο του αγώνα και κυρίως, τη διαφορά στα μισά. Το 65-55 στο 29'30'' σίγουρα δεν συνιστούσε ντέρμπι, αλλά έδειχνε παλμό για τους φιλοξενούμενους. Το δεκάλεπτο έληξε με 68-55.

Ο ΠΑΟΚ είχε φέρει το ματς σε ρυθμό που τον βόλευε και στο 35' έριξε τη διαφορά σε μονοψήφια τιμή, 76-67. Η έξτρα λύση που έψαχνε στην επίθεση ήταν ο Καμπερίδης και δύο δικά του συνεχόμενα τρίποντα έφεραν το 78-72 στο 36'30'' και.. άναβαν τα αίματα.

Στο 38'30'' ο ΠΑΟΚ έφτανε στο -4, 81-77 έχοντας αφοπλίσει την ΑΕΚ. Η λύση  - ανάσα ήρθε από τον Ζήση, αλλά ο Γκρίφιν παρότι έχασε τρίποντο, έκλεψε τη μπάλα και μείωσε σε 83-79. Ακολούθησε το εξώφθαλμο λάθος των διαιτητών που δε μέτρησαν καταφανέστατο καλάθι του ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ πήγε σε βολές με τον Μέικον για το 85-79. Το ματς πήγε στις βολές, η ΑΕΚ είχε ψυχραιμία και κράτησε τη νίκη - πρόκριση.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Στα 30'' ο Λαβ έκλεψε τη μπάλα έτρεξε και άφησε στο ταμπλό το λέι απ. Ο Μέικον που ακολουθούσε έκοψε τη μπάλα και οι τρεις διαιτητές... σφύριξαν αδιάφορα. Εγκληματικό λάθος σε καθοριστικό σημείο αγώνα πρόκρισης που πραγματικά δεν έχει εξήγηση, δε γίνεται να μην το έχουν δει!

 

 Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ