13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 95-104: «Οδοστρωτήρας» για τον τίτλο (vids)

Σε ένα παιχνίδι... διαφήμιση για το μπάσκετ που στηρίχθηκε στο ταλέντο των παικτών των δύο ομάδων, ο Παναθηναϊκός «πάτησε» την ΑΕΚ με 104-95 κι έδειξε ποιος είναι το αφεντικό της Basket League εν όψει playoffs, μετά και την παράσταση στην Πάτρα, όντας απόλυτα αποφασισμένος να μην αφήσει κανέναν να αμφισβητήσει την εντός συνόρων κυριαρχία του.

Η ισορροπία στο ντέρμπι κράτησε για πέντε λεπτά, μέχρι που εννέα αναπάντητοι πόντοι του Παπαπέτρου έδωσαν τον έλεγχο στον Παναθηναϊκό, με τους «πράσινους» να φτάνουν μέχρι το σερί 0-11 και το 6-17 μέσα σε μόλις δύο λεπτά. Ο Γκίκας ήταν εκείνος, που επιχείρησε να «ξελασπώσει» το κάρο για την ΑΕΚ, αλλά στην απέναντι πλευρά οι επιθετικές λύσεις του Χεζόνια, που έβρισκε ρυθμό, διατηρούσαν σταθερά μπροστά σε απόσταση το «τριφύλλι» (20-28).

Με τον διεθνή γκαρντ να οδηγεί την Ένωση, η διαφορά μειώθηκε μέχρι και στο τρίποντο στο 14ο λεπτό (27-30), αλλά μόνος του δεν μπορούσε να τα βάλει με τους φιλοξενούμενους. Ο Χεζόνια ανέλαβε ξανά να κατευθύνει τους συμπαίκτες του, που με τη βοηθεια εκ νέου του Παπαπέτρου θα έφταναν στο +12 εν ριπή οφθαλμού (30-42 στο 18'), αλλά ο Γκίκας ήταν αποφασισμένος να μην αφήσει το «Δικέφαλο» να παραδοθεί, έχοντας και τη στήριξη του Μέικον για τη μείωση στο -6 του ημιχρόνου (44-50).

Ο Μέικον συνέχισε τη δράση του και οι γηπεδούχοι κατάφεραν για ακόμη μια φορά να πλησιάσουν (54-57 στο 22'), δίχως να βρουν όμως τρόπο να πάρουν τα ηνία της αναμέτρησης. Οι λύσεις για τον Κάτας ήταν και πάλι περισσότερες, με τη συνεργασία του Μακ και του Μπέντιλ αυτή την φορά να φέρνει αποτελέσματα και να «εκτοξεύει» πάλι την απόσταση σε διψήφιο νούμερο, για να έρθει και η ατομική ποιότητα του Χεζόνια ξανά να τιμωρήσει την κάκιστη άμυνα της ΑΕΚ, «γράφοντας» με buzzer beater το +16 της τρίτης περιόδου (70-86).

Το σκηνικό αυτό ίσχυσε για άλλο ένα δίλεπτο, με την απόσταση να φτάνει και στο +20 για τον Παναθηναϊκό (72-92 στο 32'), αλλά εκεί η ηρεμία που πρόσφερε στο παιχνίδι της ΑΕΚ ο Ζήσης και η... άγνοια κινδύνου που έδειχνε να έχει ο Γκίκας, έκαναν τον ελαφρώς πιο χαλαρό αντίπαλο να ανησυχήσει, με το καλάθι του Χρυσικόπουλου για το 86-96 στο 36ο λεπτό να αναγκάζει σε τάιμ άουτ τον Ισραηλικό κόουτς. Ο Μακ εμφανίστηκε για να «ξυπνήσει» την ομάδα του και η αντεπίθεση των παικτών του Αγγέλου σταμάτησε εκεί, για να ολοκληρωθεί ο «πράσινους» θρίαμβος.

Δεκάλεπτα: 20-28, 44-50, 70-86, 95-104

ΧΑΛΑΡΑ... ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΙΟ: Ο Μάριο Χεζόνια έκανε μια απλή επίδειξη του τι μπορεί να κάνει στο παρκέ, χωρίς να ανεβάσει στροφές, αλλά δείχνοντας να έχει βρει ρυθμό. Ο Κροάτης είχε 22 πόντους με 7/11 σουτ σε 18.5 λεπτά, γιατί... μπορεί.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Παναθηναϊκός είχε υπέρ του κάποιες μικρές λεπτομέρειες, που εξηγούν τη διαφορά στο επίπεδο που κατέληξε, με 25 πόντους από λάθη αντιπάλου έναντι 20 της ΑΕΚ, 36 πόντους στο «ζωγραφιστό» έναντι 28, καθώς και 12 πόντους από επιθετικά ριμπάουντ έναντι έξι.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ