18.4 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Προμηθέας-Παναθηναϊκός 61-83: Οδοιπορικό τίτλου (vids)

Μετά την εκδρομή στη Θεσσαλονίκη, όπου πήρε «διπλό» στην Πυλαία και στο «Ιβανώφειο» με επιβλητικό τρόπο, ο Παναθηναϊκός επανέλαβε το ίδιο έργο στην Πάτρα, κυριαρχώντας με 83-61 επί του Προμηθέα, που μπορεί να είχε προβλήματα, αλλά πήρε με σαφήνεια το μήνυμα για το ποιος είναι το αφεντικό εν όψει playoffs, αν και οι «πράσινοι» είχαν ήδη εξασφαλίσει την πρωτιά.

Ο Ουάιτ έβγαλε ενέργεια και ο Παπαγιάννης εκμεταλλευόταν τις φάσεις που δημιουργούσε ή «κυνηγούσε» ο Σαντ Ρος, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να διαθέτει σταθερά ένα προβάδισμα, που έφτασε μέχρι το +4 (11-15 στο 8'). Οι μόνοι που φαινόταν να έχουν μπει στο πνεύμα του αγώνα στην απέναντι πλευρά ήταν οι αδελφοί Γκραντ, χωρίς όμως να βοηθήσουν την ομάδα τους να περάσει μπροστά, με ένα καλάθι του Χεζόνια στον αιφνιδιασμό να σημειώνει το 16-19 της πρώτης περιόδου.

Αμφότερες οι ομάδες είχαν μια «αφλογιστία» για 3.5 λεπτά στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον έναν Γκραντ μόνο να έχει σκοράρει, με συνέπεια τελικά να ευνοηθεί ο Προμηθέας, που αξιοποίησε τη συνεργασία των αδελφών και βρέθηκε μπροστά με ένα δικό του +4 (25-21 στο 15'). Κάπου εκεί, όμως, οι παίκτες του Κάτας «ξεμπούκωσαν», με τον Σαντ Ρος να «πυροβολεί» κατά ριπάς από μακριά και να «ωθεί» τους «πράσινους» σε ένα επιμέρους 4-16, με το οποίο έδειξαν στην ανάπαυλα να έχουν την υπεροχή (29-37).

Ο Παπαπέτρου μπήκε επίσης στην «εξίσωση» για τον Παναθηναϊκό και οι φιλοξενούμενοι πήραν διψήφια διαφορά, την οποία με τη βοήθεια, τόσο των ξένων όσο και της άμυνας που «εξόντωσε» τον Τζεράι Γκραντ, κατάφερναν να διατηρούν άνετα (36-50). Με τον Κασελάκη, δε, να προσφέρει πολύτιμα στις δύο πλευρές του παρκέ για ακόμη μια φορά και τον Βουγιούκα ακόμη να δίνει λύσεις, η τρίτη περίοδος έληγε σε ένα επιβλητικό +18 για το «τριφύλλι» (43-61).

Οι παίκτες του Κατάς έδειχναν να χαλαρώνουν αμέσως μετά και με τον Χριστοδούλου να επιχειρεί να «σπρώξει» μαζί με τον Γιαννόπουλο τους συμπαίκτες του, ο Προμηθέας μείωσε σε μονοψήφιο νούμερο, για να πάρει άμεσα τάιμ άουτ ο Ισραηλινός και να «ξυπνήσει» την ομάδα του (52-61 στο 33'). Η διαφορά, όμως, πήρε... εν ριπή οφθαλμού στο +21 για τον Παναθηναϊκό, που αρκέστηκε σε αυτή την «γκαζιά» (52-73 στο 35'), για να αναγκάσει τον Γιατρά να βάλει στο παρκέ τους ανερχόμενους παίκτες του, δίνοντας μια εικόνα για το μέλλον. Οι δύο ομάδες έκαναν διαχείριση στο φινάλε και οι «πράσινοι» έκαναν άλλη μια επίδειξη δύναμης, με την μπίλια να κάθεται στο +22 (61-83).

Δεκάλεπτα: 16-19, 29-37, 43-61, 61-83

ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ: Αρκετοί παίκτες για τον Παναθηναϊκό είναι σε φόρμα τελευταία στο πρωτάθλημα και το επιβεβαίωσαν. Ο Γιώργος Παπαγιάννης (15 π., 14 ρ.) και ο Χάουαρντ Σαντ Ρος (13 π.) έκαναν την αρχή, ο Λεωνίδας Κασελάκης (10 π.) ήταν ο συνδετικός κρίκος και ο Ιωάννης Παπαπέτρου (14 π., 4 ρ.) συνέχισε την άνετη πορεία στο δεύτερο ημίχρονο.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Με ποσοστό μόλις στο 13% (4/29) απέναντι σε έναν αντίπαλο σαν τον Παναθηναϊκό, ειδικά όταν έχεις έξι εναντίον σου λιγότερες κατοχές (τρία παραπάνω επιθετικά ριμπάουντ και τρεις λιγότερες ασίστ για τους «πράσινους»), δεν μπορείς να ελπίζεις σε πολλά.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ