21 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 71-78: Μίλησε ο Παπαπέτρου και… τελικοί (vids)

Ο Παναθηναϊκός είδε την ΑΕΚ να τον βάζει στα «σχοινιά», προηγούμενη με +9 στην αρχή της τελευταίας περιόδου και δείχνοντας έτοιμη να αντιδράσει μετά την ήττα στον τρίτο ημιτελικό, αλλά με την προσωπικότητα των παικτών του και τον Ιωάννη Παπαπέτρου ηγετικό, νίκησε την ΑΕΚ με 78-71, ανατρέποντας την εις βάρος του κατάσταση και παίρνοντας την πρόκριση για τους τελικούς της Basket League.

Ο Παπαπέτρου μπήκε «φουριόζος» για την ομάδα του, που φάνηκε να παίρνει το πάνω χέρι και να έχει περισσότερη διάθεση στα πρώτα λεπτά (4-9), αλλά ο... μαινόμενος σε άμυνα και επίθεση Ματσιούλις εμφανίστηκε ξανά, με τον Λιθουανό να ανατρέπει την κατάσταση με ένα επιμέρους 9-2 για την Ένωση (13-11 στο 6'). Οι ψηλοί του Παναθηναϊκού, όμως, αυτή την φορά κυριάρχησαν και οι Μήτογλου-Παπαγιάννης τελείωσαν φάσεις, ώστε οι «πράσινοι» να τελειώσουν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 15-19.

Ο Μπέντιλ ήταν για ακόμη μια φορά παρών, ώστε να στηρίξει τον Παπαγιάννη, κάτι που φάνηκε στο σκορ για το «τριφύλλι», που παρέμενε σταθερά μπροστά (21-27 στο 14'). Η συνεργασία του Μέικον με τον Μορέιρα, όμως, δεν άφησε τους φιλοξενούμενους ούτε να ξεφύγουν, ούτε και να χαρούν για πολύ το προβάδισμά τους, φέρνοντας ξανά το «Δικέφαλο» σε απόσταση αναπνοής και, με εκείνους να δυσκολεύονται στο μακρινό σουτ, ο Λοτζέσκι βρήκε δύο τέτοια κι έδωσε το προβάδισμα στους παίκτες του Αγγέλου, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια (40-38).

Ο Ζήσης και ο Γιάνκοβιτς έκαναν μια πολύ καλή υποστηρικτική δουλειά δίπλα στον Μορέιρα, συνεργαζόμενοι με τον Ανγκολέζο και προσφέροντας στο σκοράρισμα (47-43 στο 25'), με τις δύο ομάδες πάντως να δείχνουν να... ξεμένουν από ενέργεια από την υπερπροσπάθεια των τριών πρώτων παιχνιδιών. Οι όποιες προσπάθειες του Χεζόνια δεν μπορούσαν να είναι αρκετές για τον Παναθηναϊκό, με την ΑΕΚ να πατά εμφανώς καλύτερα στο παρκέ, παίρνοντας μάλιστα στο τέλος της τρίτης περιόδου διαφορά έξι πόντων, τη μεγαλύτερή της στο ματς (55-49).

Ένα τρίποντο με το ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου από τον Μέικον έφερε το +9 για την ΑΕΚ, κάτι που εναλήφθηκε και λίγο αργότερα δια χειρός Ματσιούλις και Λοτζέσκι (63-54 στο 33'), αλλά μέσα σε μόλις ένα δίλεπτο η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήρθε, με τον Παπαπέτρου μπροστάρη να οδηγεί την ομάδα του σε ένα σερί 0-9 για την ισοφάριση (63-63). Με τη λύση, δε, να έρχεται από μακριά και τους Χεζόνια-Μήτογλου να βρίσκουν επίσης μεγάλα σουτ, οι «πράσινοι» ξέφυγαν και η ανατροπή όχι απλά ολοκληρώθηκε, αλλά με σχεδόν ένα λεπτό για το τέλος μετρούσαν διαφορά οκτώ πόντων υπέρ τους (67-75), η οποία και δεν αμφισβητήθηκε μέχρι τέλους.

Δεκάλεπτα: 15-19, 40-38, 55-49, 71-78

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ: Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έχει... βαλθεί να αποδείξει φέτος τον ηγετικό του ρόλο στον Παναθηναϊκό, ειδικά στο δεύτερο μισό της σεζόν. Με τη δική του προσωπικότητα «σφραγίστηκε» η πρόκριση, έχοντας 22 πόντους με 9/14 σουτ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Παναθηναϊκός είχε τρεις κατοχές παραπάνω (12-14 επιθετικά ριμπάουντ και 12-11 λάθη), κάτι που, από τη στιγμή που εξορθολόγισε τα τρίποντά του στο τέλος, έφερε και αυτή τη διαφορά στο τέλος.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ