20 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑΕΚ – Μόουζες: Αγώνας δρόμου για το BCL (pic&vids)

Η ευρωπαϊκή περιπλάνηση της ΑΕΚ άρχισε πριν από λίγη ώρα με την πρώτη από τις αρκετές πτήσεις που θα αναγκαστεί να κάνει αυτή την εβδομάδα. Αθήνα - Στρασβούργο - Νόβγκοροντ και πίσω λέει το μεγάλο δρομολόγιο, το οποίο πάντως θα είναι όσο πιο άνετο γίνεται, αφού η διοίκηση ναύλωσε τσάρτερ για να μην... εξοντωθούν τα μέλη με τις μετακινήσεις.

Αύριο (23/3) η ΑΕΚ θα παίξει στη Γαλλία με τη Στρασμπούρ η οποία έχει αρχίσει με 0-3 και παίζει το τελευταίο της χαρτί. Υπό αυτή την έννοια, το συγκεκριμένο παιχνίδι μπορεί να χαρακτηριστεί και κομβικό για την ΑΕΚ. Αν βγει νικήτρια από εκεί, ουσιαστικά θα έχει ξεμπερδέψει με την πρόκριση, αποκλείοντας μια βασική διεκδικήτρια και έχοντας δύο νίκες περισσότερες από την Τουρκ Τέλεκομ

Η συνέχεια του προγράμματος έχει τη Νίζνι στη Ρωσία, την Πέμπτη (25/3), ομάδα που επίσης βρίσκεται στο 2-0 και το ματς μπορεί να θεωρηθεί ως και κριτήριο για την πρωτιά του ομίλου.

Οι Γάλλοι έδειξαν και με τον... πανηγυρικό αποκλεισμό τους στο κύπελλο ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση. Από την άλλη πλευρά όμως και η ΑΕΚ συνεχίζει να ταλαιπωρείται από πολλά προβλήματα και οι δύο τελευταίες της υπερβάσεις της στο πρωτάθλημα ήρθαν με παρατάσεις και όσα αυτές συνεπάγονται για μια ομάδα με λειψανδρία. Ο Νίκος Ζήσης με τον Βλάντο Γιάνκοβιτς συμμετέχουν αυτή τη φορά στην αποστολή, αλλά δεν είναι ακόμα σε θέση να μπουν σε αγώνα.

Θεωρείται απίθανο να κάνουν κάτι περισσότερο από απλή συμμετοχή σε μέρος των προπονήσεων και να εμφανιστούν έστω στο ματς της Πέμπτης. Αυτός για τον οποίο υπάρχουν ρεαλιστικές ελπίδες και αγώνας δρόμου, είναι ο Κίνγκσλεϊ Μόουζες. Η κατάστασή του έχει παρουσιάσει σημαντική βελτίωση η δουλειά του με το ιατρικό τιμ είναι αδιάκοπη και τουλάχιστον σε ένα από τα παιχνίδια υπάρχει η ελπίδα ότι θα μπορέσει να βοηθήσει. Στην ΑΕΚ έχουν ξεκαθαρίσει ότι αυτό θα συμβεί μόνο αν δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος, αλλά οι ενδείξεις είναι θετικές.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ