21.4 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Αγωνία σε δύο Game 7… 39 χρόνια μετά! (vids)

Οι Ουόριορς κέρδισαν τους Ρόκετς στο έκτο παιχνίδι της μεταξύ τους σειράς για τη Δύση και, 39 χρόνια μετά την τελευταία φορά που συνέβη, το ΝΒΑ θα γνωρίσει το συνταρακτικό φινάλε δύο έβδομων παιχνιδιών στις Περιφέρειες του.

Το -17, με το οποίο είχαν προηγηθεί οι Χιούστον Ρόκετς, δεν ήταν αρκετό για να προκαλέσει πανικό στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, οι οποίοι όχι απλά έφτασαν σε ανατροπή, αλλά κατάφεραν να τους «συντρίψουν» με 115-86 και διαφορά 29 πόντων, για να ισοφαρίσουντ τους τελικούς της Δύσης σε 3-3. Το αποτέλεσμα, συνεπώς, είναι ένα 7ο παιχνίδι, εκεί όπου ξεχωρίζουν μόνο οι πιο γενναίοι, αυτοί που είναι έτοιμοι να φορέσουν ένα πρώτο «στέμμα» πρωταθλητή και να περάσουν στους Τελικολυς του ΝΒΑ.

7ο παιχνίδι, όμως, υπάρχει και στην Ανατολή. Οι Μπόστον Σέλτικς, θα υποδεχθούν σε λίγες ώρες τους Κλίβελαντ Καβαλίερς (28/5, 3:00), σε ένα ακόμη παιχνίδι «ζωής και θανάτου», με τους «Ιππότες» να έχουν επικρατήσει με ένα «μυθικό» ΛεΜπρόν Τζέιμς στο Game 6 της «Quicken Loans Arena». Με αυτό τον τρόπο, σημειώνεται μία ιστορική στιγμή για το ΝΒΑ, καθώς πρέπει κάποιος να ανατρέξει 39 χρόνια πίσω, για να βρει την τελευταία φορά, όπου δύο τελικού Περιφερειών τελείωσαν στο 7ο παιχνίδι.

Συγκεκριμένα, στα playoffs του 1979, οι Σιάτλ Σουπερσόνικς και οι Ουάσινγκτον Μπούλετς (νυν Ουίζαρντς), είχαν κερδίσει αντίστοιχα τους Φοίνιξ Σανς για τη Δύση και τους Σαν Αντόνιο Σπερς για την Ανατολή. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν, στη συνέχεια, στους Τελικούς του ΝΒΑ, χωρίς όμως αυτοί να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί. Οι «Σόνικς» κατάφεραν σε πέντε ματς, να επικρατήσουν με 4-1 των αντιπάλων τους και να κερδίσουν τότε το μοναδικό πρωτάθλημα της ιστορίας τους, μέχρι το 2008 που η ομάδα μεταφέρθηκε στην Οκλαχόμα, για να δημιουργηθούν οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.

Αν ψάχνετε για «οιωνούς», εν ολίγοις, τότε σε αμφότερες τις σειρές τελικών Περιφέρειας, η ομάδα που επικράτησε, ήταν εκείνη με το πλεονέκτημα έδρας, κάτι που αποτελεί ένα καλό νέο για τους Ρόκετς και τους Σέλτικς. Παράλληλα, ο πρωταθλητής του ΝΒΑ προήλθε από τη Δύση, κάτι που θα βλέπουν με καλό μάτι οι Ρόκετς και οι Ουόριορς.

Μπορείτε να θυμηθείτε, ακολούθως, πώς έφτασαν σε Game 7 οι δύο φετινές σειρές τελικών Περιφέρειας...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ