17.8 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Αγγέλου: «Μία νίκη ακόμη…»

Ο Προμηθέας Πάτρας πήρε μία ακόμη νίκη και ο προπονητής των Αχαιών, Βαγγέλης Αγγέλου είχε μια ατάκα που αντιπροσωπεύει αρκετές ομάδες της κατηγορίας των μεγάλων: «Οι ταχύτητες και οι στόχοι των ομάδων είναι πλέον διαφορετικά. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να παίζουμε όμορφο μπάσκετ. Και ομαδικό. Θέλουμε να χτίσουμε μια ομάδα. Υπάρχουν πολλές φορές που είναι σαν να παίζουμε πέντε εναντίον δέκα, όπως στα παιχνίδι με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Ρέθυμνο. Σε αυτές τις ομάδες με τα χαμηλά συμβόλαια, την ανασφάλεια, οι παίκτες πολλές φορές παίζουν για τον εαυτό τους, για το επόμενο συμβόλαιο. Ο Προμηθέας είναι ομάδα που μπορεί να βάλει πλάτη, να νιώσουν ασφάλεια οι παίκτες, να παίξουν ομαδικό μπάσκετ. Δουλειά μας είναι να χτίζουμε γέφυρες για κάποια παιδιά. Να τελειώσει η σεζόν και να χτίσουμε αυτή την ομάδα σωστά,  από την αρχή. Η ομάδα μας πρέπει να παίζει ομαδικά, ξεκινώντας από την άμυνα. Ήταν κάτι που συνέβη σήμερα στο δεύτερο ημίχρονο. Είχε πολύ καλή απόδοση ο Ντίκερσον, κάτι που μας βοήθησε πάρα πολύ στο κομμάτι αυτό. Προσπαθούμε να είμαστε προπονητικά μαζί του όπως πρέπει».

Στο μυαλό του Προμηθέα είναι τα πλέι οφ, αλλά ο Αγγέλου ήταν επιφυλακτικός: «Τα σημερινά αποτελέσματα δεν μας επιτρέπουν να πούμε πως είμαστε στα πλέι οφ. Θέλουμε μια νίκη ακόμη, την οποία θα αναζητήσουμε είτε απέναντι στον Ολυμπιακό, είτε απέναντι στον Κόροιβο, χωρίς να σκεφτόμαστε τι κάνουν οι άλλοι. Εύχομαι ο Απόλλωνας να σωθεί. Ξέρω τι σημαίνει να θέλεις να σώσεις την παρτίδα. Εμείς έχουμε το δικό μας δρόμο».

Ο Μακένζι Μουρ, από τους παίκτες που ξεχώρισαν στη σημερινή αναμέτρηση, δήλωσε: «Η νίκη ήταν μονόδρομος για εμάς και το ξέραμε. Και καταφέραμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Μετά το αυριανό ρεπό, θα επιστρέψουμε στις προπονήσεις με στόχο να γίνουμε ακόμη καλύτεροι. Ο στόχος μας είναι μια θέση στα πλέι οφ».

Μπρατσιάκος: «Η ομάδα θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της»

Ο προπονητής της Κύμης, Βασίλης Μπρατσιάκος, άρχισε τις δηλώσεις του από τον αγώνα της περασμένης εβδομάδας: «Χάσαμε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία στο αγώνα με τον Άρη και τώρα έχουμε έναν τελικό την επόμενη εβδομάδα με τον Απόλλωνα. Το ίδιο ισχύει και για τη σημερινή αναμέτρηση. Ο Προμηθέας παίζει δυνατά στην έδρα του. Είχαμε πει οι παίκτες μας να βάλουν τα κορμιά τους στην φωτιά και να μην σκέφτονται το τι γίνεται στα άλλα παιχνίδια. Παρά τα πολλά λάθη που κάναμε, μειώσαμε τη διαφορά στους 4 πόντους, όμως εκεί ο Προμηθέας έβαλε πολλά μεγάλα σουτ, ακόμη και πάνω σε άμυνα έχοντας πολύ καλά ποσοστά στα τρίποντα».

Ο Μπρατσιάκος στάθηκε στο γεγονός ότι έπαιξαν όλοι οι παίκτες του και πρόσθεσε: «Η ομάδα είναι αποφασισμένη να πουλήσει ακριβά το τομάρι της. Ο αγώνας με τον Απόλλωνα είναι τελικός. Για τον Απόλλωνα, πλέον, όπως ήρθαν όλα τα άλλα αποτελέσματα, δεν είναι. Θα παίξει ρόλο το ποιος το θέλει πιο πολύ».

Ο Μάρτιν Πάλμπλαντ τόνισε: «Παρουσιάζουμε δυο διαφορετικά πρόσωπα. Το ένα εντός έδρας μιας δυνατής και μαχητικής ομάδας και το άλλο όταν παίζουμε εκτός έδρας, αυτό μιας ομάδας που δεν έχει αυτοπεποίθηση και δεν μπορεί να φτάσει στη νίκη. Ο αγώνας με τον Απόλλωνα είναι ζωής ή θανάτου. Θα είναι ένα ιδιαίτερος αγώνας και για εμένα προσωπικά. Εύχομαι στον Προμηθέα να μπει στα πλέι-οφ».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ