26.6 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

Αγανάκτησε ο Βράνκοβιτς, αναρωτιέται ο Πέτροβιτς

Ξεχείλισε το… ποτήρι της ανοχής για το Στόγιαν Βράνκοβιτς αναφορικά με τους παίκτες που δεν θα αγωνιστούν με την Εθνική Κροατίας στο Ευρωμπάσκετ 2017.

Μετά τους NBAers Μάριο Χεζόνια, Άντε Ζίζιτς και Ίβιτσα Ζούμπατας και ο Μίρο Μπιλάν έθεσε εαυτόν εκτός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του, με τον πρόεδρο της Κροατικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης να... βγαίνει από τα ρούχα του. «Δεν μπορώ να δεχθώ ότι κάποιος δεν θέλει να παίξει στην εθνική ομάδα της χώρας σήμερα, αλλά μπορεί αύριο. Γιατί; Έχεις άλλους παίκτες που θέλουν να παίξουν και ο προπονητής της Εθνικής θα έχει πρόβλημα, επειδή μια ομάδα μπορεί να ελεγχθεί μόνο εάν τα αποδυτήρια δουλεύουν σωστά. Εάν ήμουν παίκτης δεν θα ήθελα να βρίσκομαι στην ίδια εθνική ομάδα με κάποιον ο οποίος δεν πέρασε τα ίδια με εμένα τα προηγούμενα χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο 53χρονος παλαίμαχος σέντερ και νυν αξιωματούχος.

Στο πλευρό του Στόγιαν Βράνκοβιτς τάχθηκε, φυσικά, και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Άτσο Πέτροβιτς, δηλώνοντας από την πλευρά του: «Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία παίκτες μας είναι εκνευρισμένοι, επειδή οι νεότεροι δεν καταλαβαίνουν ότι πέρυσι αναστηθήκαμε σαν τον φοίνικα από τις στάχτες μας στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Τορίνο και φθάσαμε πολύ κοντά στην πρόκριση στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων. Όλοι περιμέναμε ότι ο Ζίζιτς, στον οποίο η Τσιμπόνα έδωσε τα πάντα, θα έρθει όπως και πολλοί Κροάτες πριν από αυτόν και θα μας προσφέρει ποιότητα. Μετά το φετινό Ευρωμπάσκετ η επόμενη μεγάλη διοργάνωση είναι σε δύο χρόνια. Είμαι ήρεμος, αλλά εάν για κάποιο λόγο δεν προκριθούμε στο Μουντομπάσκετ της Κίνας, το 2019, τότε δεν θα μπορέσουμε να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2020. Δεν θα έπρεπε, λοιπόν, να θέλουν όλοι να παίξουν για την Εθνική; Φέτος είναι η χρονιά που έπρεπε να είναι όλοι εδώ».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ