24.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ίνγκραμ: “Πέρασα τα καλύτερά μου χρόνια στον Ηρακλή”

Ο Ηρακλής υποδέχθηκε τον ίσως πιο σημαντικό ξένο παίκτη στην ιστορία του. Ο Ντέιβιντ Ίνγκραμ έφτασε στη Θεσσαλονίκη μετά από πρόσκληση του ερασιτέχνη για τον εορτασμό των 113 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση μετά 10.522 μέρες είναι και πάλι στην πόλη στην οποία αγωνίστηκε και ανυπομονεί να δει παλιούς φίλους, αλλά και να γευτεί ξανά... ελληνικό φαγητό όπως δήλωσε μεταξύ άλλων.

Δείτε αναλυτικά το σχετικό Δελτίο Τύπου με τις δηλώσεις του Ίνγκραμ:

"Έπειτα από 10.522 μέρες, ο Ντέιβιντ Ίνγκραμ βρίσκεται και πάλι στη Θεσσαλονίκη. Ο κορυφαίος ξένος καλαθοσφαιριστής στην ιστορία του ΗΡΑΚΛΗ θα είναι το κεντρικό πρόσωπο του εορτασμού 113 χρόνων από την  ίδρυση του Συλλόγου, αλλά κι ενός αιώνα από την πρώτη μέρα λειτουργίας του "κυανόλευκου" τμήματος μπάσκετ. Τελευταία φορά, που επισκέφτηκε την πόλη, στην οποία πέρασε τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του, ήταν στις 4 Φεβρουαρίου του 1993, για έναν αγώνα της ομάδας του, της Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (σ.σ. της σημερινής Ευρωλίγκας). Σχεδόν 29 χρόνια μετά, πάτησε ξανά το πόδι του επί ελληνικού εδάφους και δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά και τη συγκίνησή του για την επιστροφή του στο μέρος, όπου έζησε μια πενταετία (1987-1992) και αγαπήθηκε όσο λίγοι από τον κόσμο του Ηρακλή. 

Στις πρώτες του δηλώσεις στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", ο σπουδαίος σκόρερ του παρελθόντος, παραδέχθηκε πως "όταν πήγαινα στο αεροδρόμιο στις ΗΠΑ, ήμουν λίγο νευρικός. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από την τελευταία φορά, που βρέθηκα στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη. Με την άφιξή μου, διαπίστωσα πως πολλά πράγματα εδώ είναι καινούργια, αλλά παραμένουν πολύ όμορφα. Μου προκάλεσε θετική εντύπωση ακόμη και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Ανυπομονώ να συναντήσω τους φίλους του Ηρακλή, από τους οποίους έχω εξαιρετικές αναμνήσεις και θα τους έχω για πάντα στην καρδιά μου. Στον Ηρακλή πέρασα τα καλύτερα χρόνια της καριέρας μου και δεν το ξεχνώ ποτέ αυτό. Εξαιτίας των οπαδών του Ηρακλή, των ανθρώπων στην Ελλάδα και φυσικά των φίλων, που έκανα εδώ. Ήταν μια φοβερή εμπειρία όσα έζησα, που θα την κουβαλάω πάντα μέσα μου". 

Ο 63χρονος, σήμερα, Ίνγκραμ γύρισε τον χρόνο πίσω, στην εποχή που "φόρτωνε" τα αντίπαλα καλάθια και ήταν φόβητρο για κάθε ομάδα, που αντιμετώπιζαν οι "κυανόλευκοι". "Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ την ατμόσφαιρα στο γήπεδό μας, τα παιχνίδια με τον Άρη και τον ΠΑΟΚ, καθώς και με τον Πανιώνιο του Φάνη Χριστοδούλου. Απολάμβανα αυτούς τους αγώνες και γενικά την παρουσία μου στη Θεσσαλονίκη, είτε εντός είτε έκτος γηπέδου", επεσήμανε και πρόσθεσε: "Δεν βλέπω την ώρα να δω και πάλι παλιούς μου συμπαίκτες και αντιπάλους, να θυμηθούμε τα παλιά και να γευτούμε τα ελληνικά φαγητά". 

Η αφορμή της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη είναι τα 113α γενέθλια του Ηρακλή και η συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής του τμήματος μπάσκετ, το οποίο υπηρέτησε, οδηγώντας το σε μεγάλες νίκες. Δέχθηκε σχετική πρόσκληση από τον Γ.Σ. Ηρακλής να έρθει στην Ελλάδα και την έκανε δεκτή με χαρά. "Θα είναι πάρα πολλά τα κεράκια, γιατί ο Ηρακλήςείναι μια ομάδα, με μεγάλη ιστορία. Είναι κάτι εξαιρετικό για τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα γενικότερα, όταν ένας σύλλογος έχει 113 χρόνια ζωής και η ομάδα του μπάσκετ συμπληρώνει έναν αιώνα. Αυτό σημαίνει ότι γίνεται καλή δουλειά διαχρονικά και είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος και περήφανος, που αποτελώ μέρος της τεράστιας ιστορίας του συλλόγου".  



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ