22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Έτοιμο για το τζάμπολ το BCL

Με τρεις ελληνικές ομάδες θα διεξαχθεί φέτος το BCL, Μετά από σύσκεψη ανακοινώθηκαν οι 28 ομάδες που έχουν θέση στην κανονική περίοδο και οι 16 που θα πάρουν μέρος στην προκριματική φάση. ΑΕΚ και Περιστέρι θα αγωνιστούν απευθείας στην κανονική διάρκεια της διοργάνωσης, ενώ ο Ηρακλής επιστρέφει στην Ευρώπη μέσω των προκριματικών.

 

Από τις 44 ομάδες που συνολικά ανακοινώθηκαν

  • Οι 41 τερμάτισαν στην πρώτη 8άδα του οικείου πρωταθλήματος
  • Οι 14 είναι πρωταθλήτριες στις χώρες τους 
  • Εκπροσωπούνται 25 διαφορετικές χώρες

Η Ελλάδα έχει μία ομάδα λιγότερη σε σχέση με πέρυσι. Η Τουρκία εκπροσωπείται από πέντε ομάδες. Υπό κανονικές συνθήκες και με βάση τη βαθμολογία, η Τουρκ Τέλεκομ δε θα μπορούσε να είναι παρούσα στη διοργάνωση. Ωστόσο, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που παρουσιάζονται εξαιτίας του COVID και με δεδομένο ότι οι ομάδες που θα ολοκληρώσουν την προηγούμενη σεζόν τον Σεπτέμβριο, θα έχουν κανονικά μία θέση στην Regular Season της επόμενης σεζόν, το Συμβούλιο του BCL έδωσε τέσσερις θέσεις στην Τουρκία, στις ομάδες που είχαν καταλάβει υψηλότερες θέσεις. Έτσι, η Τουρκ Τέλεκομ, έρχεται ως πέμπτη ομάδα. 

Από τη Γερμανία θα αγωνιστεί μόνο η Μπάμπεργκ, καθώς, η Λούντβιχσμπουργκ, αν και είχε κάνει αίτηση, την απέσυρε, λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας που προκαλεί η μετά κορονοϊού εποχή,  δεν αισθάνονταν σίγουροι ότι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν οικονομικά παίζοντας σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Σε ό,τι αφορά στην Όλντενμπουργκ, κατέθεσε αίτηση συμμετοχής, αλλά με δύο εβδομάδες καθυστέρηση με αποτέλεσμα να μη γίνει δεκτή. 

Το τζάμπολ της σεζόν θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου με τους δύο προκριματικούς γύρους, ενώ η κανονική περίοδος θα αρχίσει στις 13 Οκτωβρίου. Συνολικά 32 ομάδες θα πάρουν μέρος, 28 που έχουν ήδη ανακοινωθεί και οι τέσσερις από τα προκριματικά, χωρισμένες σε τέσσερις ομίλους των οχτώ ομάδων. Οι τέσσερις πρώτες κάθε ομίλου θα προκριθούν στην επόμενη φάση. Ο νικητής της διοργάνωσης θα έχει έσοδα ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ