18.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Έστειλαν μήνυμα παραμονής του… Γιάννη!

Οι συμφωνίες των ΛεΜπρόν Τζέιμς και Άντονι Ντέιβις με τους Λέικερς, που ολοκληρώθηκαν με διαφορά λίγων ωρών και "δένουν" τους δύο σούπερ σταρ με τους πρωταθλητές του ΝΒΑ για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια ακόμα, αποτελούν μία ακόμα ένδειξη ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα πάρει τώρα το super max contract που του προσφέρουν οι Μπακς και θα μείνει κι αυτός για τουλάχιστον μία πενταετία ακόμα στο Μιλγουόκι.

Ποια σχέση υπάρχει ανάμεσα στις φαινομενικά άσχετες μεταξύ τους περιπτώσεις; Εδώ και λίγο καιρό είχε αναπτυχθεί ένα σενάριο, που ήθελε τους ΛεΜπρόν Τζέιμς και Άντονι Ντέιβις να βάζουν πλάτη ώστε οι Λέικερς να μπορέσουν το καλοκαίρι να αποσπάσουν την υπογραφή του Αντετοκούνμπο και να φτιάξουν στο L.A. μια ανίκητη σούπερ τριάδα, που όμοιά της δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν (με Λεμπρόν, Γιάννη και A.D.).

Πώς-υποτίθεται ότι-θα έβαζαν πλάτη οι δύο σταρ των πρωταθλητών; Ο μεν ΛεΜπρόν θα εξασκούσε το καλοκαίρι την οψιόν που είχε στο συμβόλαιό του και θα έμενε ελεύθερος. Ο δε Ντέιβις θα υπέγραφε τώρα μονοετές συμβόλαιο με οψιόν να το ανανεώσει για έναν ακόμα χρόνο το καλοκαίρι, την οποία δεν θα εξασκούσε και θα έμενε κι αυτός ελεύθερος. Ως αποτέλεσμα, οι Λέικερς θα είχαν αρκετό χώρο στο salary cap ώστε να υπογράψουν τον Αντετοκούνμπο, ο οποίος βέβαια στο μεταξύ θα είχε επιλέξει να μείνει ελεύθερος από τους Μπακς το καλοκαίρι. Στη συνέχεια οι ΛεΜπρόν και Ντέιβις θα υπέγραφαν νέα συμβόλαια με τους Λέικερς, με λιγότερα χρήματα από αυτά που θα έπαιρναν υπό άλλες συνθήκες. Όμως φέρονταν διατεθειμένοι να κάνουν αυτή τη θυσία προκειμένου να σαρώσουν τους τίτλους στο μέλλον, έχοντας και τον Γιάννη στο πλευρό τους.

Αν το παραπάνω σενάριο είχε βάση, το γεγονός ότι οι ΛεΜπρόν και Ντέιβις επέλεξαν να δεσμευτούν τώρα με μακροχρόνιες συμφωνίες με τους Λέικερς, μάλλον σημαίνει ότι έχουν λάβει το μήνυμα πως ο Γιάννης θα αποδεχθεί την προσφορά των Μπακς και θα μείνει στο Μιλγουόκι. Άλλωστε κάτι τέτοιο κυκλοφορεί όλο και περισσότερο τελευταία στο ΝΒΑ. Και δεν είχαν λόγο να καθυστερούν άλλο τη μακροχρόνια δέσμευσή τους με την ομάδα, με την οποία κέρδισαν φέτος το πρωτάθλημα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ